Ben Slade, dold bakom stolpen, nickar in 1-0 för Stöde i mitten av den första halvleken. Kuben kvitterade men med fem minuter kvar använde Ben huvudet igen och nickade in en hörna och Stöde därmed vidare till semifinal i DM. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Stöde sista laget till DM-semifinal – Ben Slade Kubens baneman

(2020-08-11)
William Lydén kvitterade Ben Slades nickmål från den första halvleken och Kuben var på väg mot förlängning.
Men då använde Ben Slade huvudet igen och nickade in Josh Chatees hörna med bara fem minuter kvar och säkrade Stödes plats i semifinalen.
– Vi siktar på att ta hem hela cupen, säger matchhjälten Ben Slade.

Kvällens kvartsfinal mellan division 4-laget Kuben och Stöde från tvåan låg inklämt mellan viktiga seriematcher och båda lagen roterade på manskapet och lät flera som inte fått så mycket speltid chansen.
Det blev en lite småputtrig tillställning, med publik, som Stöde mestadels förde på Kubens planhalva men laget från fyran försvarade sig mycket bra och gick sällan bort sig så målchanserna under den första fyrtiofemman var ganska lätträknade. Ett mål skulle emellertid falla och det kom efter en lång hörna som nickades tillbaka framför mål där Stödes mittback Ben Slade på brittiskt manér vräkte sig fram på och satte dit bollen med skallen från nära håll (se bilden ovan).

I den andra halvleken gick man ner i tempo och kvalitet men det kom ändå som en överraskning när hemmalaget utjämnade efter knappa kvarten. William Lydén drev in i straffområdet och när alla trodde att han skulle passa in i centrum gick han istället på eget avslut och bollen smet in vid den främre stolpen.
Målet väckte division 2-laget, som verkligen inte ville ha någon förlängning, och man tog över matchen igen markant men närmare än en frispark i underkant ribban av Josh Chatte såg man inte ut att komma förrän Josh slog in en hörna med fyra minuter kvar som landsmannen Ben Slade gick till väders på och knoppade in till en 2-1-seger och avancemang till semifinal i DM där Östavall på bortaplan väntar. Något datum för den kampen är ännu inte fastställd.