Mr Hattrick! Mr Hattrick!

Hattrick av Alnös Adam Johansson i 7-2-segern över Indal

(2020-07-03)
Alnö ledde med 3-0 på NP3 Arena redan innan den nollställda klockan tickat upp till de tjugo.
När matchen var över hade Adam Johansson prickat in ett hattrick i 7-2-vinsten mot Indal.
– Vi var klart bättre och hade ett bra passningsspel, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Alex Tomley hängde ettan på NP3 Arena mot Indal redan efter fyra minuter och strax därpå kom Adam Johanssons 0-2,
I den adertonde minuten kom Måns Lind stormande i högerinnerposition men istället för att avsluta själv passade han i sidled till Jesper Andersson som fick tom kasse, 0-3.
Innan pausvilan höll sig Jesper Andersson framme ånyo och Alnö kunde gå till pausvila med en fyramålssledning.

Om någon nu trodde att Indal skulle komma tillbaka in i matchen rent målmässigt så fick vederbörande bli varse då Adam Johansson placerade in en straffspark direkt i öppningen och även satte 0-6 och fullbordade sitt hattrick minuten senare.
Indal spelade inte så illa som siffrorna visade och fick lite lön för mödan då Markus Persson och Olof Torstensson friserade siffrorna till 2-6.
På slutet satte Alnös spelande ass. tränare och lagkapten Samiel Fisk punkt för matchen med sitt lags sjunde mål.

Alnö ligger fyra inför sommaruppehållet efter tre segrar och två förluster men spelet lovar mer inför fortsättningen medan nykomlingarna inte fått den start laget hoppats på med bara en seger och näst sist i tabellen. Även där lovar spelet mer men man måste täta till defensiven och lägga ner de onödiga missarna som kostar både baklängesmål och poäng.

– Matchen var död efter 18 minuter men vi fortsatte rulla boll bra på deras planhalva men blev hela tiden svårt straffade när vi tappade boll och de ställde om blixtsnabbt. Vi kom aldrig riktigt nära dem i försvarsspelet och det är något vi måste förbättra efter sommaruppehållet och inte spela så naivt som vi gjort ett par matcher då motståndarna fått göra alldeles för enkla mål på oss, säger Indals tränare Dennis Hägg.
– Vi var klart bättre och hade ett bra passningsspel där vi hittade fria ytor och hela tiden luckrade upp Indals försvar. I andra halvlek blev det lite Hawaii och bjöd dem lite onödigt på två mål efter schabbel, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

I Indal slet Joel Hammarström hårt på de tre olika positionerna han fick spela på under matchen. På mitten var Olof Torstensson bollsäker och spelskicklig på.
I Alnö höll sig alla inom ramen och i hattrickskytten Adam Johansson hade man "The Man of the Match".

Indals IF - Alnö IF 2-7
2020-07-03 - 19:30 - NP3 Arena
0-1 Alex Tomley (4)
0-2 Adam Johansson (7)
0-3 Jesper Andersson (18)
0-4 Jesper Andersson (37)
0-5 Adam Johansson (48, straff)
0-6 Adam Johansson (49)