Fredrik Olofsson satte hälften av Selångers mål mot Sandvik. Här är han ytterst nära ett hattrick men gästernas försvar lyckas täcka undan till en resultatlös hörna inför åsynen av Oliver Widahl. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Nyman tog tag i taktpinnen när Selånger vann

Han gjorde inga mål, brände en straff - ändå var Per Nyman mannen bakom Selångers seger i hemmapremiären mot Sandviks IK.
- Jag gillar att ha mycket boll och fördela den mot forwards och idag fick jag ganska fria tyglar av motståndarna, speciellt i andra, säger lagkaptenen efter 4-2-segern.

Selånger varvade upp direkt

Selånger förlorade premiären uppe i Umeå mot Teg förra helgen och kom ut revanschsugna på Norrporten Arena och redan efter 20 minuters spel hade man rivit åt sig en 2-0-ledning.
Jens Gustafsson dök upp vid den bortre stolpen och styrde in Oliver Widahls skott i den tionde minuten och när klockan rullat lika lång tid ökade just Olofsson på via en Sandviksspelare.
Däremellan hann Selånger också bränna en straff.
- Usch, det var en bedrövlig straff av mig, säger sumparen Nyman

Fribiljett in i matchen

Gästerna fick en fribiljett in i matchen i slutet av halvleken när engelska nytillskottet Hong Moon trädde in bollen ur snäv vinkel. Lagets första målchans i matchen.
Selånger svarade bra och tidigt i den andra halvleken satte duktige Stefan Grönlund 3-1 med en distinkt vänster efter Jens Gustafssons fina hörna där Sandvikskeepern inte fick undan den med sin utboxning.
Dom rödblårandiga hade sedan flera lägen att gå ifrån ytterligare i målprotokollet innan Sandvik åter fick kontakt efter en mönsteranfall där just Moon var den store arkitekten bakom verket.

Snabbt Selångersvar

Återigen svarade Selånger med ett mål och höll tvåmålsförsprånget intakt. Denna gång genom Fredrik Olofsson, som omarkerade kunde nicka in Per Nymans perfekta vänsterinlägg.
Selånger hade inte sedan några större problem att hålla undan till seger. Det enda läget, vilket var ett 100 procentigt, Sandvik vaskade fram kom med cirka tio kvar när tre helt fria spelare på rad missade ett högerinlägg. Där var Selångerförsvaret på solsemester för ovanlighetens skull.

En nöjd Bert

På det hela taget en trivsam match och Selångertränaren Bert Ståhlberg var mycket nöjd efter matchen.
- En mycket rättvis seger. Vi höjde oss rejält från förra matchen. Många var bra idag men Per Nyman var gigantisk, säger Ståhlberg.

Nyman gigant

Den gode Bert hade helt rätt. Lagkaptenen Per Nyman var dominant på mitten och såg ut att trivas i det vackra vädret.
- Jag gillar att ha mycket boll och fördela den mot forwards och idag fick jag ganska fria tyglar, speciellt i andra, av motståndarna, säger lagkaptenen.
- Skönt att komma tillbaka på banan efter premiärförlusten och Sandvik är ett av dom lag vi skall ha bakom oss i serien och vi bevisade också att vi är ett bättre lag än dom, fortsätter Nyman.
Nyman var nöjd med anfallsspelet.
- Vi gör fyra mål och både Olofsson och Widahl (Oliver) ger Sandviksförsvaret full huggning och är alltid spelbara på topp. Inte så svårt att vara mittfältare då, avslutar Nyman.
En extra eloge skall tilldelas Stefan Grönlund som både vann sina närkamper på mitten och även fördelade bollar framåt på ett imponerande sätt.