Olle Nordberg modullerade ihop ett hattrick. Olle Nordberg modullerade ihop ett hattrick.

Olle Nordberg gjorde hattrick när IFK Sundsvall 2 vann med klara siffror mot kamratkollegorna norrut

(2016-05-10)

Olle Nordberg var både på spel- och målhumär när IFK Sundsvalls andralag besegrade Timråkamraternas dito.
Ett hattrick blev Olles facit i 5-0-vinsten.
– Timrå var inte alls så dåliga men vi satte hård press på deras unga spelare och dessutom satte vi våra chanser, säger IFK Sundsvalls matchcoach Kenneth Kile.

Kamratderbyt mellan andralagen på Balders konstgräs mellan två unga startelvor, kryddade med någon från A-truppen slutade med en klar hemmaseger för grabbarna från Sundsvall.
Lagen innehöll många tekniska spelare som föredrog att hålla bollen nere på jorden. Sundsvallslaget satte hög press på Timrå som hade svårt att freda sig och när man väl lyckades spela sig upp i banan strandade man på hennalagets säkra mittförsvar.
IFK Sundsvall 2 hade med Olle Nordberg och han var på synnerligt spel- och målhumör för kvällen. Först inledde han med 1-0-målet i mitten av den första halvleken. Därefter nickade Erik Wallskog in 2-0 och sedab gjorde Andreas Kotermajer 3-0 efter en hörna plus att Olle satte sin andra fullträff innan pausvilan. Fyra mål på tretton minuter tog loven ur Timrågänget.

Den andra halvleken spelades mer eller mindre av. Timråmålvakten Simon Mohlin höll siffrorna nere och den enda boll han släppte förbi sig efter halvtidsvilan var när Olle Nordberg fullbordade sitt hattrick i den 73:e minuten.
– Som siffrorna visar var vi ganska överlägsna. Tror inte vi släppte till en enda kvalificerad målchans på hela matchen, säger IFK Sundsvall 2:s matchcoach Kenneth Kile.
– Timrå var inte alls så dåliga men vi satte hård press på deras unga spelare och dessutom satte vi våra chanser. En eloge emellertid till Timrå som försökte hålla uppe spelet. Dom hade flera killar födda både -00 och -01, fortsätter Kile.
Samspelta mittbacksduon (fast man inte spelat ihop så ofta) Christer Wikner, följsam och brytsäker och Oskar Moss, täckte upp bra, var IFK Sundsvalls mest framträdande på sidan av Olle Nordberg som var matchens gigant.
Nämnde Simon Mohin i Timråburen visade än en gång att han är en oslipad målvaktstsdiamant. Där han "Kallis" (målvaktstränaren Mikael Karlsson) en intressant utmaning.