Hassel starkast i längden
-
Trots 0-2-underläge lyckades Hassel jobba sig tillbaka in i matchen och vända till seger.
I den fjärde övertidsminuten satte William Dalenius segerbollen.
– Vi gjorde en bra insats och blev allt bättre ju längre matchen led. Hassel orkar i 90 minuter plus tillägg numera, säger tränaren Benny Stjernström och ler.

IFK-spelare till Hassel

Hassel har fått några spelare från IFK Sundsvall i juni och som spelade i deras andra- och tredjelag ifjol.
Idag ställdes dom mot sitt gamla lag vilket gav matchen lite extra nerv.
Men det var IFK som startade upp bäst.
– Vi försökte spela vårt vanliga spel. Det vill säga genom mittfältet och hade två forwards som gick i djupled, säger tränaren Fredrik Allgren.
Alexander Gidlöf satte 1–0 i den 27:e minuten och Farshad Abdi Abbakhshi ökade på till 2–0 i den 36:e.
– Då hade vi bra kontroll på matchen – men lyckades inte stänga den, säger Allgren.
– Vi hade en rejäl svacka på en kvart där dom fick göra sina båda mål, säger Hasseltränaren Benny Stjernström.
Med bara två minuter kvar av den första halvleken tappade IFK i markeringen efter ett Hasselinkast och på inspelet efter detta kunde Andreas Näs trycka in reduceringen från nära håll.

Hasselkeepern skadad

Målet gav gästerna en rejäl boost inför den andra halvleken och Hassels rakare spel firade fina triumfer medan IFK:s spel blev mer plottrigt och omständligt.
– IFK kom nästan aldrig upp i planen i andra utan vi fick oftast tidigt stopp på dom, säger Stjernström.
Ungefär tio minuter in i andra råkade bortakeepern Jonathan Bäckström kollidera men en IFK:are med resultaret att axeln gick ur led. Dock inget oschyst.
– Det är tyvärr inte första gången det händer, tyvärr. Nu blir väl Jonathan borta till efter sommaruppehållet är jag rädd, säger team managern Seth Larsson.
Anfallaren Robin Sundin greppade handskarna och krängde på sig målvaktströjan och övertog även platsen mellan stolparna. Och gjorde det förträffligt även om IFK inte hotade allt för många gånger.

Det svängde i målprotokollet

I mitten av halvleken kom förre IFK:aren Olof Torstensson igenom efter en soloraid och placerade ett vinkelskott mellan den främre stolpen och målvakten Andreas Kotermajer och det var kvitterat på Balders.
Bara två minuter senare var Hassel förbi i målprotokollet.
I andravåg efter en hörna tog Baxtiar Husseini Mohamadi hand om bollen, drev ett par meter innan han sköt in 2-3.
Nu var det IFK:s tur att komma tillbaka när Alexander Gidlöf satte sin andra fullträff för dagen sedan han runnit igenom och kallt lyft in kvitteringen. Då hade vi spelat 77 minuter.
Båda lagen gick sedan för ett segermål. IFK var kanske lite väl ivriga och hade lite för bråttom med avsluten. Då kändes Hassel vassare i sina.

Sent segermål

Domaren lade till fem minuter p g a målvaktsskadan och när en minut återstod av stopptiden kom segermålet.
Hassels Olof Torstensson spelade William Dalenius fri, Kotermajer räddade det första avslutet men Dalenius hann först på returen och kunde rulla in 3-4.
Olof Torstensson visade vilken klasspelare han är på den här nivån och trots att han är otränad slet han kopiöst, vann och fördelade boller på mitten.
Plus även till yttermittfältaren Andreas Näs och inhoppande målvakten Robert Sundin.
– En mycket tung förlust, konstaterade Fredrik Allgren besviket.
Tvåmålsskytten Alexander Gidlöf klart bäst i IFK Sundsvall.
Avslutningsvis kul att konstatera att det trots en hel del fräna närkamper där det gavs och togs uppträdde lagen schysst mot varandra.

3-4 William Dalenius 90+4
Domare: Andreas Wiklander, Söråker (hela trion skötte sig bra)
Publik: 35

Olof Torstensson kom från IFK Sundsvall till Hassel och var igår tungan på vågen med ett mål och ett målpass.