Ensam och bitter. Pernilla Lundgren hade ett par av ramträffarna när Alnös damer förlorade på Frösön, så det var kanske inte så konstigt att hon satt ensam kvar på planen och deppade. Foto: Fredrik Lundgren (pappa)

Makterna emot när Alnö förlorade ö-kampen
-
Alnö gjorde spelmässigt en riktigt bra match borta mot Frösön men marginalerna var inte på "rötts" sida. Det turmål emot, ribbor, stolpar you name it. Inte undra på att det blev en 0-4-förlust...

Två lag som ville spela fotboll

Tidigt såg man att detta var två lag som ville spela fotboll, förutom att vinna matchen. Frösö inleder med hög aggressiv press. Efter 20 minuter får den taktiken utdelningen genom Christine Thelin som stressar fram 1-0.
Andra halvlek börjar Alnö piggt. Mycket bollinnehav och med en viss press mot Frösön mål.
Frösön har farliga hörnor matchen igenom, där de samlar mycket folk nära Alnös målvakt Emma Häggberg. På en av dessa, i 58:e matchminuten, gör Clara Smith gör 2-0 på en retur. Efter det tar matchen en ny vändning och Frösön tar åter tag i taktpinnen.
I 70:e minuten slår Frösö ett fint högerinlägg som Elin Åberg i tuff duell är först på. 3-0.
Slutresultatet spikas i 79:e minuten då Elon Åberg fångar upp en för lös bakåtpass och enkelt rundar Häggberg.
Frösön vinner matchen rättvist och har ett homogent lag med duktig målvakt.
Alnö glimtar till under vissa perioder, har flera stolp- och ribbträffar, och behöver fokusera än mer på sitt passningsspel för att vinna en sådan här match.