15-årige Haroun Mohamed Abdulle för Svartvik 2 i slutminuterna och räddade en pinne. 15-årige Haroun Mohamed Abdulle för Svartvik 2 i slutminuterna och räddade en pinne.

Svartvik 2 kvitterade mot Stöde 2 i den 87:e minuten

(2017-05-07)
Stöde 2 ledde med både 1-0 och 2-1 men med bara tre minuter kvar kvitterade 15-årige Haroun Mohamed Abdulle för Svartvik 2
– Stöde storknade på slutet mer än oss så vi fick in en välförtjänt kvittering, säger Svartviks Anders "Ella" Ellqvist.

Två andralag som Lokalfotbollen förmodar slåss i toppen av årets Medelpadssexa möttes på Westhagen i premiären.
Flera av Svartviksspelarna kom med en P16-match borta mot Söderhamn från dagen innan. Något som inte märktes i inledningen då man med frejdigt spel tog initiativet.
– Vi skapade en hel del chanser men alla avsluten tog vägen över ribban. Hade det varit NFL så hade vi haft en ointaglig ledning redani paus, säger Svartviks Anders Ellqvist.
Istället var det Stöde som kunde ta ledningen. Efter en hörna stod Filip Bergman med ryggen mot målet men på något märkligt sätt lyckades han skjuta bollen över sig själv och in i mål med någon egenhändig form av tåfjuttsbicycleta utan pik
 Stödelagets glädje blev dock kortvarig. Bara fyra minter senare satte Lennyns Rios kvitteringen sedan målvakten räddat hans första skott men inte det andra.

Åtta minuter in i andra halvlek återtog Stöde ledningen. Linus Sjölander, som gått ner som mittback, slog en lång boll som en av Svartviks mittbackar inte riktigt nådde utan bara fick till en nickskarv bakåt och en frilöpande Viktor Hultin gjorde inget misstag ensam med keepern.
Gästerna såg sedan ut att hålla ledningen hela vägen in i kaklet men med tre minuter kvar kom kvitteringen. Och den var snygg. Joacim Johansson slog ett högerinlägg som Haroun Mohamed Abdulle inte som förväntat drog till direkt på volley utan han tog emot den och fintade sedan bort ett par täckande Stödeförsvarare innan han lugnt placerade in bollen i ena hörnet. Kyliga nerver hos den grabben.
– Visste inte vart vi stod innan matchen med vårt unga lag. Efter en pigg och bra första halvlek tappade vi tempo och blev vi trötta och Stöde tog över med sin tyngt och sitt mer raka spel. Kanske var det gårdagens match som började sätta sig i benen? På slutet såg det dock ut som om Stöde storknade mer än oss och vi fick in en välförtjänst kvittering, säger Ellqvist.

I Svartvik var Oliver Hagblom spelbar och fördelade bollar i en timme innan orken tröt. Högerbreddaren Mille Dahlgren var alert, snabb och hotade Stödeförsvaret i 90 minuter.

Väntar på återkoppling och kommentarer från Stödehåll.

Svartviks IF 2 - Stöde IF 2 2-2
2017-05-07 - 13:00 - Westhagen
0-1 Filip Bergman (36)
1-1 Lennyns Arturo Duarte Rios (40)
1-2 Viktor Hultin (53)
2-2 Haroun Mohamed Abdulle (87)
Domare: Fredrik Strese (bra match och snabb med inrapporteringen!)