Veteranen Stefan Näslund betyder mycket för det unga Selånger och idag nickade han in 1-0 redan efter 19 sekunders spel plus att han gjorde ett mål till och nickade fram till Henric Nylunds mål.. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu

Stefan Näslund nickade in lednings-målet redan efter 19 sekunder när Selånger storvann över Medskogs

(2020-08-04)
19 sekunder.
Så lång tid tog det för Selångeer att spräcka jumbon Medskogsbrons nolla.
Innan paus hade man skickat in fyra bollar ytterligare bakom gästernas keeper.
– Det är kul att spela fotboll och jag ger de yngre i laget lite guidning, säger 1-0-nickaren Stefan Näslund, snart 43.

Jumbon Medskogsbron kom till Selånger IP med målsättningen att backa hem och hålla tätt så länge som möjligt.
Det gick väl sisådär om man säger så.
Redan efter 19 sekunder låg första bollen bakom Markus Holdo,
Avspark, en fin boll ut på vänsterkanten till Henric Nylund och på hans perfekt inlägg gick veteranen Stefan Näslund till väders och nickade in bollen över den maktlöse gårdvaren till 1-0.

Selånger gick därefter ner i tempo i sin tro att matchen redan var vunnen och det kändes avslaget. Det tog till den 20:e minuten innan det hettade till igen. På en frispark nere vid den vänstra hörnflaggan lyfte Anders Frisendahl in bollen till Stefan Näslund som nickade till Henric Nylund som med huvudet förlängde bollen in i mål.

Sju minuter senare daskade Anders Frisendahl bollen i ribban med ett tungt skott och Stefan Näslund höll sig snabbt framme och nickade in returen och nästan direkt på avspark återerövrade hemmalaget bollen och Jonas Öhman som frispelade Henric Nylund till 4-0.
Precis innan pausvilan spädde nyförvärvet från GIF U19, Lukas Lindbäck, på till 5-0.

Den andra halvleken blev en torftig tillställning. Matchen var redan avgjord sedan länge vilket märktes och lagen mer eller mindre spelade av den avslutande fyrtiofemman. Visst, Selånger hade lägen att utöka men skärpan fanns inte kvar samtidigt som Medskogs visade lite moral genom att stå upp på ett helt annat sätt efter paus.
Men det skulle bli ett mål till i matchen. Efter en hörna och nicktouch från Oktavio Strindlund hamnade bollen hos inbytte högerbacken Anton Näslund som från straffområdeslinjen fick på en sorkmördare som satte i den bortre gaveln.

Selånger följde alltså upp 5-0-segern i fredags mot Sidsjö-Böle med en 6-0-victoria i afton och det är nu till 99 preocent klart att det blir spel i uppflyttningsgruppen efter grundserien. För Medskogsbron är det fortsatt dystert och frågan är om man kommer att spela in några poäng i år överhuvudtaget?

• Selångers tränare Anders Nyberg efter 6-0-segern
– Ja, idag hade vi varken med oss huvud eller kropp till Selånger IP. Vi hade inga lån från Stöde idag men man måste i alla fall begära att grabbarna ska kunna visa rätt inställning, eller hur? Vi är helt enkelt inte tillräckligt bra och det märks också med all tydlighet att vi saknar fem mittfältsspelare från ifjol som vi inte lyckats ersätta och även tappat fler spelare under våren, säger en besviken Medskogstränare Fredrik Allgren.

Åldermännen Stefan Näslund och Henric Nylund drar ett tungt lass i det unga Selånger där Anders Frisendahl åter visade fina takter.

Lokalfotbollen-TV:
• Selångers veteran Stefan Näslund intervjuas av Lokalfotbollen.

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad

Henric Nylund lyfter in bollen som Stefan Näslund kan nicka in 1-0 på. Tid 19 sekunder!. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Henric Nylund har precis förlängt Stefan Näslunds nickpass med huvudet till 2-0. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Medskogs ser ut att ha full kontroll på bollen men i momentet senare har Anders Frisendahl dundrat bollen i ribban och Stefan Näslund nickat in returen till 3-0. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Gästernas keeper Markus Holdo deppar efter Henric Nylunds 4-0-mål. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Selångers spelare klappar om varandra efter mål #5 medan Medskogs Mattias Nilsson (21) inte är alltför munter. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Selångers målgörare i kvällens 6-0-seger över Medskogsbron. Fr v Anton Näslund, Henric Nylund, Lukas Lindbäck och Stefan Näslund. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Kvällens domare Roger Lundbäck. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu