3-0 för Fränsta på väg in efter att Ella Johansson rundat målvakten och promenerat in med bollen i mål. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu

Fränsta tog hem en välförtjänt 3-0-seger hemma mot Team Hudik 2: "Väldigt bra insats"

(2020-09-11)
Ett taggat Fränsta avgjorde hemmamötet med Team Hudik redan under den första halvleken via snygga mål av Ida Skarpsvärd Olsson, Ella Johansson och ett självmål.
– Vi tog tag i matchen från start och höll i den ända fram till slutsignalen. I första halvlek satte vi chanserna. Väldigt bra insats av hela laget, säger Fränstas tränare Micke Dahl.

Tre poäng till Fränsta IK på hemmaplan mot Team Hudik 2. Trots några startspelare på sjuklistan, men med tillika duktiga nyförvärv in i startelvan.
 Dagens match på Myggvallen såg på förhand ut att kunna bli en tuff och jämn tillställning då gästerna bara hade en poäng upp i tabellen till hemmalaget.
Fränsta kom till start med två nyförvärv för dagen, då i form av Ida Salomonsson ny från Skåne på mittfältet och Wilma Söderberg från Stöde IF som intog högerbacksplatsen. Redan nu ska det sägas att båda spelarna skötte premiären med den äran.

När domaren för dagen Nilla Sjöberg blåste igång för start, visade Fränsta att här ska det anfallas. Redan i första minuten springer sig den alltid målfarliga och snabba Ida Skarpsvärd Olsson ren, tyvärr för Fränstas del tar avslutet i ribban.
Men mer skulle det bli och då i synnerhet av ovanstående kämpe. I den 18:e minuten är hon åter i gästernas straffområde. Med några snabba dragningar och en härlig vändning, lobbar hon snyggt över den duktige Hudikmålvakten Matilda Eriksson och 1-0 kommer fram på matchtavlan.

Sedan börjar en riktig anstormning av Fränstas tjejer mot gästernas mål och hade man inte haft Matilda mellan stolparna hade det kunnat rasa iväg rejält i målprotokollet.
I den 23:e minuten får hon emellertid kapitulera för 2-0, då bollen förpassas i krysset med en riktig kanon av en egen försvarare. Tilläggas bör då att hemmaforwards vänt riktigt ut och in på Hudiks försvar ända sedan ribbskottet i första minuten.

Det hinner bara gå ytterligare sex minuter innan det är dags för 3-0 för Fränsta. Den här gången är det Ella Johansson som från sin backplats är uppe och snyggt rundar målvakten och sen promenerar in med 3-0. En riktig gobit för Fränsta supportrarna att se, men inte lika skojigt för Hudikförsvaret som lämnade sin målvakt helt ensam längst bak.  Jag vågar säga så pass mycket om första halvlek, att hade det varit hockey så behövdes ingen spolning på Fränsta tjejernas planhalva i kommande paus.
Nu ställde man sig frågan där man stod i avsaknad av ”halvtidskorv” hur många till ska hemmalaget sätta i andra halvlek? Svaret blev enkelt efter ytterligare spelade 45, noll (0).

Team Hudik jämnade ut spelet i andra halvlek och kunde också gå till avslut några gånger, men längst bak i hemmamålet befann sig idag Angelica Strand. Ni vet den där tjejen (damen) som ena matchen gör mål och nästa match motar alla bollar. Hon höll helt tätt mellan stolparna så även idag och redde lugnt ut de få farligheter gästerna skapade under matchen.
Riktigt roligt att se Fränstas damer spela ut med fart och glädje, så vi ger ett plus till samtliga idag och gratulerar till helt välförtjänta 3 poäng.
Hade inte gästerna haft kanske planens bästa spelare mellan stolparna, kunde siffrorna rasat iväg rejält. Vill nog påstå att hon räddade minst 6 frilägen som borde varit mål för hemmalaget.

/ Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu

Tränarsnack:
– Vi tog tag i matchen från start och höll i den ända fram till slutsignalen. I första halvlek satte vi chanserna medan den andra blev mer jämn utan att vi släppte till några farligheter. Väldigt bra insats av hela laget, säger Fränstas tränare Micke Dahl.

Bäst på plan:
Överbetyg till samtliga i Fränsta samt målvakten Matilda Eriksson i Team Hudik som var formidabel.

Fler bilder från Fränsta - Team Hudik 2

Ännu en ung Fränsta tjej med fart , denna gång Emilia Broström. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Kortast på plan men högst i duellerna, Hudiks duktiga målvakt Mathilda. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Idag målis och höll nollan, sist anfallare och målgörare, Anngelica verkar fixa det mesta.. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Här laddar Therese Nordlund storsläggan. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Ida Skarpsvärd Olsson återigen framme i sina fina genomlöpningar. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Utan den duktiga Hudik målisen kunde siffrorna rasat iväg. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu