SDFF 2 uppe i fyra raka nu
-

SDFF 2 vände 0-1-underläge till en 3-1-seger borta mot IFK Timrå 2 och tog sin fjärde raka seger i årets Damtrea.
- En kämpainsats från vår sida, inte minst bakåt där det aldrig kändes oroligt och framåt satte vi chanserna, säger SDFF:s lagledare Satu Bondén.

Timrå bäst i första

Men det var IFK Timrå som inledde klart bäst och efter fyra minuters spel sprang sig snabbe Amanda Nilsson fri, rundade målvakten innan hon via en SDFF-försvarare förpassade bollen i mål.
- Det var välförtjänt och sett till spelet i den första halvleken borde vi haft ledningen med 2, 3-0 i paus, säger Timråtränaren Kent Thorn.
Men så blev det inte utan SDFF:s specielle målgörare, Cassandra Åström, kvitterade i den 35:e minuten.
Den andra halvleken blev jämnare och bjöd på fräna närkamper men inget direkt skönspel. SDFF:s rakare spel med långa bollar bakom Timrås backlinje visade sig vara melodin till seger.

Aldrig oroligt bakåt

I den 77:e minuten satte Josefine Dahlberg 1-2 och i slutminuterna säkrade
Nelly Sundin segern med trean.
- En kämpainsats från vår sida, inte minst bakåt där det aldrig kändes oroligt
och framåt satte vi chanserna, säger SDFF:s lagledare Satu Bondén, och fortsätter:
- Vi gjorde ingen bra första halvleken men i den andra jobbade vi oss in i matchen, tog över och förde spelet.

- SDFF hade färre lägen än oss men var vassare när man väl fick chansen. Lite synd att SDFF bara slår långt. Kan inte vara speciellt utvecklande för tjejerna, säger Thorn kritiskt.

Anfallen strandade på Maja

I Timrå gjorde A-lagets Felicia Högkvist comeback efter skada men spelade bara den första halvleken enligt överenskommelse.
- Med henne på planen hela matchen hade vi vunnit, säger Thorn stensäkert.
Liberon Maja Nyberg var planens bäste spelare och det var på henne som Timrås anfall strandade denna afton. Överbetyg också till innermittfältarna Josefine Dahlberg och Nelly Sundin för deras andra halvlek. Plus även till Ebba Lundgren och målvakten Emma Olsén, som höll kvar laget i matchen under den första halvleken.