Holms reaktionssnabbe keeper Martin Ntitebem var en av planens huvudfigurer men kunde med sitt storspel inte hålla kvar sitt lag i Medelpadsfemman. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Kovland spelade sig kvar i Medelpads-femman men Holm nära att ta hela handen

(2020-09-13)
Holm var tvungna att vinna borta mot Kovland i derbyt för att hänga kvar och skicka ner KIF i Medelpadssexan.
Hemmalaget inledde bäst och rev åt sig en 2-0-ledning och allt så säkert ut. Ivar Edlund satte 1-0 redan i minut tre och Marcus Haeggström prickade in tvåan i den tjugonde.
Men vips målade Johan Smott och precis innan pausvilan kvitterade samme man och kampen kring nedflyttnings-strecket var vidöppen inför den andra halvleken.
Den inleddes  med mycket nerver men efter tio minuter in studsade ett inlägg på Holmförsvararen Patrik Matsson och olyckligt in i det egna målet.
Baklängesmålet blev förödande för Holm som efter kallduschen aldrig orkade mobilisera utan det blev oavkortat spel mot ett mål där Holmkeepen Martin Ntitebem höll nere siffrorna och KIF:s segern landade till slut vid 4-2 trots att man brände en straff. Sista målet var ett välplacerat skott vid den vänstra stolpen av Christoffer Gredemyr vilket blev den definitiva spiken för lagets från Anundgård.