20-årige Ljungakeepern Erik Aldebrant räddade med sitt storpspel poäng till Ljunga. 20-årige Ljungakeepern Erik Aldebrant räddade med sitt storpspel poäng till Ljunga.

Aldebrants storspel räddade poäng åt Ljunga 2 på Thulevallen

(2016-08-01)

Ljunga 2-keepern räddade flera frilägen och "stal" segern för Matfors 2.
– Ofattbart att vi inte vinner den här matchen men deras målvakt måste vara bäst i serien, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.

Bakom toppduon Ljustorp och Nedansjö är serien ganska jämn.
På Thulevallen fina gräsmatta möttes trean Matfors 2 och femman Ljunga.
Trots en chansrik första halvlek förblev den mållös.
– Ofattbart egentligen. Vi borde stängt matchen i den första halvleken sett till dom chanser vi hade men deras målvakt var fantastisk, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.
Utdelningen kom istället retroaktivt. i den 52:a minutern fick Oliver Spjut en djupledsboll från Oscar Åman, dribblade av en motståndare och frispelade sedan Philip Forsberg till 1-0.
Tio minuter senare kvitterade William Poromaa via ett Matforsben lite turligt.

Trots många lägen för bägge lagen stod sig 1-1 speltiden ut.
– Vi hade ett friläge i 91:a minuten som tveksamt blåstes av för offside, säger Ljungas tränare Pontus Björk.
– Tycker vi var det mer spelförande laget men Matfors skapade vassare chanser så oavgjort var nog rättvist, fortsätter Pontus Björk.
– Vi fick ett mål bortdömt, för offside också, vid 1-1 i matchen, säger Jonsson och fortsätter:
– Det är egentligen otroligt att vi inte gör fler mål och vinner den här matchen. säger han.

Spelarkritik. Jämnt överlag i ett bra Matfors, med extra plus för målvakten Joel Molin.
I Ljunga var målvakten Erik Aldebrant säkerheten själv. Var engagerad, dirigerade sitt försvar, visade pondus i straffområdet och räddade några frilägen. En femstjärnig insats helt enkelt.
Anfallaren Albin Karlsson var ofta delaktig i spelet och levererade fina pass. Var egentligen bara ett mål som saknades.

Här är Matforstränaren Andreas Jonssons egen syn på matchen:
"Vi började lite avvaktande första tio minuterna sedan växte vi in i matchen. Har otroligt mycket lägen i första halvlek men Ljungas målvakt är riktigt duktig, nog den bästa målvakten vi mött den här säsongen måste jag säga. Ljunga har lite mer boll än oss men dom hetaste chanserna skapar vi och jag tycker helt klart vi borde haft ledningen efter första 45 & kanske till och med punkterat matchen då.
I andra får vi ju en fin start när Oliver Spjut spelar fram till Philip Forsberg som sätter 1-0 efter 53 minuter. Fin boll i djupled från Oscar Åman till Spjut som gör en gubbe, tar sig in i straffområdet och frispelar Forsberg som inte gör något misstag.
Tyvärr blir det ingen långvarig lycka då Ljunga lyckas göra 1-1 efter ett skott som styr på våran back och ställer Joel Molin i vårat mål. Efter deras 1-1 mål byter vi chanser med varandra och det är egentligen ofattbart att vi inte gör fler mål den här matchen. Vi har 2-1 bollen inne efter ett fint anfall men tyvärr bortdömt för offside. Ljunga har även dom några fina chanser.
En bra fotbollsmatch överlag, mycket chanser och två lag som försöker spela fotboll. Två duktiga målvakter ser till att siffrorna stannar på 1-1.
Jag är nöjd med prestationen men missnöjd med resultatet.. Nöjd med samtliga spelares prestation idag, extra kul att se spelare som varit utanför startelvan på slutet kliva in och ta chansen på ett bra sätt".