Div 2 Mellersta Norrland (d)
1 maj 2019

Selångers Tilda Wärulf är på väg att driva igenom. Stödes Erica Hultin bakom Tilda och till höger på bilden Frida Åsell. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Tilda Högbom på språng men jagas febrilt av Linnéa Söderberg. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Stödes vasse anfallare Clara Högbom får ett bra läge framför Selångermålvakten Olivia Wallner medan hennes uteförsvarare Signe Castenäs följer läget. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
...Clara fick dock aldrig på stora kanonen och Olivia kunde rädda bekvämt. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Stöde jublar efter segern på Nya HK-vallen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Matchreferat:
SELÅNGER 2 -STÖDE (d)

Clara Högbom nobbade SDFF – stor matchhjälte för Stöde i premiären: "Skillnaden mellan lagen"

(2019-05-01)

Clara Högbom blev matchvinnare för Stöde i premiären mot Selånger 2 då hon svarade för två av målen, bland annat matchavgörande 3-2.
– Hon var skillnaden mellan lagen, säger förlorarnas coach Stefan Wickström.

Clara Högbom har under försäsongen tränat och matchat med vårt elitlag SDFF. Men valde till slut att vara kvar i moderklubben.
Idag blev hon matchhjälte för sitt Stöde genom att sätta segermålet mot Selånger 2 i seriepremiären.
Men det var Selånger 2 som tog ledningen genom Lana Saleh i den 12:e minuten efter ett läckert sologenombrott. Lana som för övrigt var bra matchen igenom.
Anna Edin kvitterade efter dryga halvtimmen efter lite "flipper" innan radarkompisen i anfallet Clara löpte igenom och satte ledningsmålet strax före pausvilan.
Men någon pausledning för Stödetjejerna blev det inte. Dom helröda hann knappt jubla klart förrän inhoppande Tilda Wärulf kvitterade första gången hon rörde bollen.
2-2 rättvist efter en spelmässigt jämn halvlek.

Knappt fem minuter in i den andra halvleken satte en frispelad Clara Högbom 2-3. Ett mål som visade sig räcka till seger.
– Fick fina framspelningar vid båda målen och satte bollarna i hörnet, säger matchhjälten om sina två mål.
– Tycker att vi kontrollerar den andra halvleken bra och släpper inte till någon riktigt kvitteringschans. Snarare var det så att vi kunde ökat på efter någon av våra omställningar. En rättvis seger i en jämn match, konstaterar Stödes tränare Anette Bergman.
– En jämn match där vi var värda minst en poäng. Men dom har Clara Högbom och hon var skillnaden mellan lagen, säger Selångers coach Stefan Wickström.

Anfallsduon Högbom & Edin var tillbaka igen efter den senares barnafödande och visade att man fortfarande fungerar bra ihop. Men frågan är om inte Johanna Aikio  var bästa Stödespelare. Först som yttermittfältare och därefter klev hon ner på en ovan ytterbacksplats och stängde ner sin kant.
Målskyttarna Lana Saleh och Tilda Wärulf mest framträdande hos Selånger 2, och då inte bara enkom för fullträffarna.

• Stödes matchhjälte Clara Högbom intervjuas av Lokalfotbollen om sina två mål och om varför hon valde att vara kvar i moderklubben Stöde IF.

Selånger FK 2 - Stöde IF 2-3
2019-05-01 - 15:00 - Nya HK-vallen
1-0 Lana Saleh (12)
1-1 Anna Edin (32)
1-2 Clara Högbom (41)
2-2 Tilda Wärulf (43)
2-3 Clara Högbom (49)
Domare: Mimmi Damtew (bra trots sin orutin)