5-3 Andreas Modén 87
Domare: Anton Öström, Sundsvall
Publik: 62
• Andreas Modén – IFK Sundsvall 2 5–3

Det var inte respektive lag som var den svåraste motståndaren på Hasselbacken - det var knotten!!! Det var inte respektive lag som var den svåraste motståndaren på Hasselbacken - det var knotten!!!

2-3 Johan Bengtsson 86
Domare: Nilla Sjöberg, Alnö (godkänd trots ett par grova missar)
Publik: 9 (och 2 000 0000 knott)
• Alnö 2 åkte hem från Hasselbacken med tre poäng och 300 knottbett

Rikard Vikberg Rikard Vikberg

Ljunga IF – Torpshammars IF 0–1
2014-06-25 - 19:00 - Ljungalid
0-1 Rikard Vikberg 50
Domare: Jose Luis Ahumada, Timrå (klart godkänd)
Publik: 70
• Torpshammar vann västraderbyt (scrolla ner)

Publik: 23
• Gorgis brutna näsben väckte Sidsjö-Böle (scrolla ner)

Publik: 14
• Ånge 2 avgjorde sista 20 (scrolla ner)

Skytteligan

Ljustorps Fitim Ugzmailji leder skytteligan i div. 5 Medelpad. Ljustorps Fitim Ugzmailji leder skytteligan i div. 5 Medelpad.

Matchreferat, omgång 10

Rikard Vikberg avgorde västra-derbyt. Rikard Vikberg avgorde västra-derbyt.

Torpshammar vann västraderbyt
Ljunga vann i söndags derbyt mot Fränsta men det blev ingen andra rak derbyseger samma vecka. Det satte Torpshammar P för.
Matchhjälte blev Torpshammars Rikard Vikberg som gjorde matchens enda fullträff, en praktnick på hörna, tidigt i den andra halvleken. Vikberg som har ett förflutet i just Ljunga...
Det blev ett derby med som väntat mycket kamp och offervilja lite beroende på planens beskaffenhet som gjorde det svårspelat.
Paradoxalt sett till målfabrikationen var det Ljunga som hade det mesta och bästa av spelet under den första halvleken även om dom riktigt vassa målchanserna lyste med sin frånvaro.
I den andra tog gästerna över kommandot och retroaktivt gjorde man rätt för segern även om Ljunga var nära att kvittera med en rungande frispark när det återstod en kvart. Rickard Viklund lyckades få händerna på bollen och tippa rökaren i ribban.
– Det var en jämn match men vi var bättre i andra halvlek och det var nog det som avgjorde även om vi gjorde segermålet i den första, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– Vi spelade bra ute på planen men det funkade inte riktigt sista tredjedelen för oss men Torpshammar försvarade sig väl, säger Ljungas spelande tränare Peter Larsson.
Erik Aldebrant i målet och mittbacken Patrik Viksten dom mest framträdande aktörerna i Ljunga.
Samma kriterier gäller för Torpshammars målvakt Rickard Viklund, svårpasserade och snabbe högerbacken Abbas Ali Babaie, som även visade upp en fin bollkänsla, samt för unge Linus Hjeltmans offensiv.

Publik: 70

Gorgis brutna näsben väckte Sidsjö-Böle
Serietvåan Sidsjö-Böle gjorde som ledarlaget Ånge – vann med 4–1 i sin bortamatch. Trean Ljustorp kom helt enkelt till korta mot ett bättre lag.
I mitten av den första halvleken nickade först Johan Hjorteen in en hörna omringad av tre-fyra passiva hemmaförsvarare.
0–2 kom minuten senare. Josef Rahmqvist slog en boll på djupet till Erik Senestad, som fintade bort den siste försvararen innan han lyfte bollen förbi LjIF-keepern Lars Nylander.
Saw En Gay krutade in en reduceringsboll från kanten innan pausvilan och hemmalaget hade sedan i den andra ett jätteläge till kvittering genom seriens skyttekung Fitim Ugzmailji.
Istället kunde Daniel Valderama göra matchens nästa mål i den 62:a minuten innan en djupledslöpande Olle Nordberg satte 1–4 med en yttersida med kvarten kvar.
– Vi startade dåligt men efter att vår högerback Androw Gorgis brutit näsbenet vaknade vi till och borde kunnat gjort ännu fler mål, speciellt på slutet, säger tränaren Emad Nademi.
– Vi var inte med alls idag, inte alls på tå. Vi hade en kanonchans till 2–2 men när dom gjorde 1–3 tappade grabbarna intresset. Sidsjö-Böle hade helt enkelt mer vilja än oss idag, säger Ljustorps tränare Nedeljko Mitovic.
Mittfältaren Joakim Petersson var den enda i LjIF som spelade till sig godkänt.
Mittbackduon i Sidsjö-Böle, Johan Hjorteen och Francisco Alvear, avväpnade effektivt skyttekungen Ugzmailji och på mitten drev Josef Rahmqvist på i bästa stil. Bra inhopp gjorde även högerbacken Johan Andersson sedan han kommit in och ersatt skadade Gorgis.

Domare: Nils Börlin, Sundsvall (femstjärnig insats!)
Publik: 23

Ånge 2 avgjorde sista 20
I toppen tog Ånge 2 sin nionde raka seger i en schysst och spelvänlig match, men det dröjde fram till den 69:e minuten innan man kunde göra 2–1 borta mot Selånger 2 och sedan gå ifrån till med två mål till sista tio.
– Vi spelade riktigt bra i första halvlek och delar av andra, sedan orkade vi inte hålla fokus. Vi hade några chanser till 2-1 och då hade vi kanske kunnat skrälla, säger Selånger 2:s tränare Mikael Lindqvist, som vanligt saknade hjälp från A-laget med spelare till skillnad mot gästerna.
Bakary Njie gjorde en utmärkt insats som defensivt ankare på mitten och framåt slet både yttermittfältaren Elias Lindqvist och anfallaren Hakim Rousass på riktigt bra.
(väntar på återkoppling från Ånges ledare)