Första Svartviksförlusten kom i sista vårmatchen – IFK Sundsvall vann med uddamålet av tre på Balders

(2016-07-01)

I den sista vårmatchen sprack Svartviks svit.
Efter tio raka utan förlust kunde IFK Sundsvall betvinga serieledarna hemma på Baldershov med uddamålet av tre.
Segersskytt blev Oscar Lidström när det återstod knappa halvtimmen.

IFK Sundsvall har underpresterat i vår men i sista matchen före sommaruppehållet smiskade man till dittills obesegrade serieledarna Svartvik med 2-1.
Mårten Gräntz satte IFK:s ledningsmål i den 36:e minuten. En ledning som höll sig till knappt tio minuter in i den andra halvleken då Joakim Sjödin skruvade in en hörna direkt i mål.
Då var det många som trodde att Svartvik skulle ta över men när det återstod knappa halvtimmen var det istället Oscar Lidström som satte segermålet 2-1 för IFK..
När Svartvik jagade kvittering på slutet drog Hampus & Hampus (Olsson & Andersson i efternamn) på sig varsitt rött kort. Något som inte främjade kvitteringsmöjligheterna precis.

Trots förlusten behåller Svartvik sitt fyrapoängsförsprång. Vid seger hade försprånget inför hösten varit sju. Man kan nästan påstår att IFK "räddade serien". Åtminstone ett tag in i augusti....