Berners Cup
Grupp 3

Ånges båda lag i Berners Cup såg ut att hålla nollan hela turneringen igenom men med matchens sista spark lyckades Härnösand spräcka den med en straffspark. Edib Kurtovic var det som inte visade någon barmhärtighet från elva meter. Då hjälpte det inte att Lloyd Saxton gick åt rätt håll. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Även Ånges första mål tillkom på straff. Oskar Nordlund dyngde på och trots att Härnösands lånekeeper från Makedonien var på bollen var den tillräckligt hård för att han bara kunde styra den i mål via stolpen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 3

Bra turnering av IFK Timrå och seger i sista matchen
Timrå har imponerat i cupen trots en förlust och en oavgjord innan dagens match. Idag nådde man inte alls lika höga höjder men paradoxalt nog lyckades man vinna sista matchen mot Strand.
Både Timrå och Strand är ursäktade att man inte nådde toppliret då tre matcher på två dagar sliter på både kropp och knopp.
Gjynet Berisha gjorde matchens enda mål i den 17:e minuten men det fanns bud på fler mål, åt båda håll faktiskt. Två bortdömda mål och ett par rejäla timråmissar i bra läge. Strand hade sina bästa möjligheter i inledningen av varje halvlek.
Timrås målvakt Markus Krutzén fick pris som bäste spelare i sitt lag.
- Det kändes bra idag. Fick göra en bra räddning per halvlek och det skottet jag inte tog blev bortdömd för offisde, säger Selångerförvärvet mellan stolparna, som var nöjd med lagets insats i cupen.
- Vi har gått runt på lite folk och haft ett ungt lag. Ändå var vi nära att vinna mot div. II-lagen Ånge och Härnösand men deras målvakter gjorde några avgörande räddningar. Det ser bra ut inför fortsättningen av säsongen, säger Krutzén.
För Strand blev det 3 x 0-1 men jag tycker ändå att man skall lämna Ånge med högt huvud. Det spel man visade upp kan räcka långt i trean i sommar.

Ånges B-lag höll nollan hela cupen.
Ånges A-lag höll nollan hela cupen - nästan.
I slutsekunderna tilldömdes Härnösand straff och då först sprack Lloyd Saxtons nolla då exekutorn Edib Kurtovic höll huvudet kallt.
Nu hade det inte mer än akademisk betydelse då Ånge även vann sin sista match i turningen, 3-1 mot div. II-kollegan Härnösands FF.
Oskar Nordlund tryckte in en målvaktsretur i den tionde minuten och strax därpå dyngde han in en straff via målvakten sedan Faton Buzuku fallit lätt inne i straffområdet.
Nordlund nickade sedan fram Jakob Larsson till hans första mål i Ångetröjan i mitten av den andra halvleken. Dessförinnan hade Lloyd Saxton stått för en ny jätteparad på Nick Scharkowskis skott sedan han blivit serverad av Ånges (!) lagkapten Kieron Kenny.
På matchens sista spark reducerade alltså Sundsvalls- och Timråbekantingen Kurtovic.
Ånge tog alltså hem sig egna cup och huvudtränaren Benny Matsson var naturligtvis nöjd.
- Jag tycker vi gör en stabil insats även om vi precis som de andra lagen inte är på topp ännu. Vi hade väl lite svårt med målskyttet, men positivt att vi kom till mållägen. Defensivt kändes det organiserat och stabilt, säger cupgeneralen.

4. Strands IF 3   0 0 3 0 - 3 0
Edijs Ivasko nickade in Härnösands segermål mot Strand. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 2

Härnösand avgjorde i slutminuten
Den täta och smågringa matchen såg ut att sluta mållös när Edijs Ivasko nådde högst på ett vänsterinlägg och nickade in Härnösands segermål när det inte återstod många sekunder av matchen.
Nioorna i bägge lagen utsågs till sina respektive bästa, långbente Nick Scharkowski i Härnösand och Christian Johansson-Fantenberg i Strand.
Lite synd om det unga Strand, hela laget 90-talister, att inkassera en ny 0-1-förlust.

Härnösands FF – Strands IF 1-0 (0-0)
2014-03-01 - 22:00 - Ånge IP
1-0 Edijs Ivasko 50
Domare: Daniel Yng
Publik: 25

Nordlund nickade Ånge till vinst
Lördagens sextonde och sista match blev också den bästa.
Ånge och Timrå bjöd på en riktigt bra och tempostark fight där laget från trean vägrade att vika ner sig.
Visserligen hade Ånge mest bolleinnehav men när man närmade sig Timråmålet var siktet som bortblåst, man kunde nästan tro att det var svenska skidskyttar... Nästan samtliga avslut hamnade endera i timråblocket eller i snödrivorna bakom målet.
I mitten av den andra halvleken stack Timrå upp och skapade ett par riktigt heta chanser där Lloyd Saxton klev fram och gjorde två "världsräddningar". En reflexräddning på en nick från nära håll där Jonas Wallerstedt knappt trodde sina ögon och en flygande räddning uppmot sitt vänstra kryss minuten senare.
Efter att inte fått in bollen med fötterna under 42 minuter provade Oskar Nordlund huvudet när han nickade in Ånges segermål på en högerhörna.
Ett väl kämpande Timrå förmådde inte mobilisera till en kvitteringsjakt men skall återigen ha en eloge för ett bra försvarsspel och att man även hängde med så bra när Ånge drev upp tempot.
Nämnda ovanstående trio kunde också rättvist kvittera ut betyget "bäst på plan".
Ett omnämnande även till domaren Tobias Stenshagen, som aldrig dömt högre än div. V tidigare, Den f d målvakten gjorde en riktigt bra insats. På det hela taget har dom unga domarna i cupen skött sig väl och även dom gått runt på lite folk. Bra jobbat!

4. Strands IF 2   0 0 2 0 - 2 0
Joakim Edström har ett jätteläge Timrå ledningen mot div. II-laget Härnösand men dessvärre hinner försvaret täcka upp och matchen slöt 0-0. Jonas Wallerstedt, #15, följer händelseutvecklingen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Kraig Rochester stötte in Faton Buzukus inspel från vänster till 1-0. Ånges segermål visade sig bli det enda under den första omgången i grupp 3. Mattias Thorsell följer upp med att slå in en eventuell retur. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Faton Buzuku är i full färd med att spela fram till Kraig Rochesters segermål sedan han kommit runt på kanten, drivit ner mot kortlinjen och slagit in en hård boll i midjehöjd snett-inåt-bakåt. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 1

0-0 för IFK Timrå mot div. II-lag
IFK Timrå spelade 0-0 mot div. II-laget Härnösand i sin första match i årets Berners Cup.
En imponerande enhandsräddning av H-sands målvakgt William Amamoo, som faktiskt gjort 3 A-landskamper för Ghana!) och en straffsituation för ångermanlänningarna, båda under den första halvleken, var allt av vikt som hände. Annars var det mest spel på mitten och lagen hade ypperligt svårt att finna öppnande ytor framåt. Starkt av Timrå att stå emot försvarsmässigt.
I samband med den uteblivna straffen snackade ex-timråspelaren Edib Kurtovic ut sig. Från min position sett gjorde domaren rätt då timråförsvararen var först på bollen innan han krokade i Härnösandsanfallaren.
Till bäste spelare i IFK Timrå utsågs Joakim Edström.

Härnösands FF – IFK Timrå 0-0 (0-0)
2014-03-01 - 12:00 - Ånge IP
Utvisning Härnösand: Edib Kurtovic 22
Domare:
Publik: 60

Kraig avgjorde för Ånge
Ånge vann som väntat mot nyblivna div. III-laget Strand men då man brände flera fina lägen krävdes att målvakten Lloyd Saxton var på hugget och svarade för två helt avgörande räddningar för att segern kunde bärgas.
Kraig Rochester stötte in segermålet tolv minuter in i matchen efter Faton Buzukus fina inspel från kanten sedan kan kommit runt.
Planens lirare var Ånges nye Gustavo Villaboas, för dagen mittfältare, och vänsterbacken Daniel Näslund tillsammans med nämnde målmannen Saxton.
Ånge var spelmässigt det bästa laget men Strands försvarsspel överraskade och hemmalaget hade svårt att bryta ner det.

Strands IF – Ånge IF 0-1 (0-1)
2014-03-01 - 15:00 - Ånge IP
0-1 Kraig Rochester 12