Div. 5 Medelpad, uppflyttning:
FC Norr United - Ånge IF 7-0
2020-09-23 - 19:30 - Nordichallen

Amaro Bahtijar har löpt sig fri på djupet in i straffområdet och fått en perfekt lyftning och avslutar hårt och högt till 5-0. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

FC Norr United dödade snabbt den återupptagna matchen mot Ånge: "Seriens bästa fotboll"

(2020-09-23)
FC Norr United ledde den avbrutna matchen mot Ånge med
1-0.
När den ikväll återupptogs, i Nordichallen utan publik med startid drygt elva minuter, tog det inte lång tid innan FCN ledde med 3-0 och matchen var avgjord. Strax därpå skickade Hari Halilovic in en frispark i krysset i bästa Pirlo-stil. Därefter rullade det iväg till en 7-0-seger efter många vackra mål mot ett väl kämpande Ånge som av olika anledningar saknade flera tongivande spelare och ska ändå ha en eloge för sin insats.
–Vi möter seriens bästa lag och måste ha våra toppspelare med för att hota dem. Som när vi vann över dem hemma. säger Ånges tränare Filip Filipovic.

Ånge hade inte spelarmaterial för kvällen för att hota FC Norr United i den avbrutna matchen för knappa två veckor sedan. När den nu kickade igång, i Nordichallen utan publik, ledde redan FCN med 1-0 efter ett grandiost långskott i krysset av Sevdjedin Haliti.
När kvällens fortsättning rullat igång efter 11;30 på matchuret tog det inte många sekunder innan Amaro Bahtijar kunde stöta in 2-0 i öppet mål efter ett inspel. Tror aldrig att Ånge hann röra bollen...
Efter måljublet blev det avspark och det tog bara nån dryg minut  innan man kom runt på högerkanten och på inspelet mötte Yllmen Ramosaj direkt med 3-0 som resultat.

Tio minuter senare virkade Hari Halilovic in en frispark i bästa Pirlo-stil. Så mycket mer i x-et kan man inte placera en boll.
Efter dryga halvtimmen löpte sig Amaro Bahtijar fri in i straffområdet och fick en perfekt lyftning och drog upp bollen i nättaket. Stiligt värre!
Ett Ånge, som saknade stora delar av sin ordinarie elva, sköljdes över av anfallsvåg efter anfallsvåg och hade det inte varit för Ånges sista utpost Asad Mozaferi hade siffrorna rusat i höjden ännu mer.

I den andra halvleken morskade Ånge upp sig och jämnade ut spelet stora stunder och hade faktiskt ett par avslut på mål. FCN fortsatte sitt markanta bollinnehav men gästerna tätade till bättre och framförallt gav man sin duktige keeper bättre stöd. Men det hindrade inte Asad från att rada upp parader och djärvt kasta sig framför en massa fötter och stoppa inspel.  Det krävdes en rejäl mörsare från straffområdeslinjen av Sevdjedin Haliti och en straffspark från Ahmed Abdirashid Mohamed för att han skulle kapitulera även efter pausvilan. En grann straffräddning nere vid sin högra stolprot ska också läggas på hans pluskonto.

I och med segern ligger nu vägen öppen för spel i Medelpadsallsvenskan för FC Norr United nästa år. Vinst mot Fränsta i avslutningen så är det avancemang till en högre serie för andra året ett faktum,
Även Ånge ligger bra till för uppflyttning men i deras fall gäller det att hoppas att inte fler lokala lag åker ur division 3 än går upp från fyran. Enkel matematik.
Men när det gäller seriesegern i Medelpadsfemman ligger fortfarande Kuben 2 bäst till. Men "Tigerungarna" får inte kliva upp i vår högsta lokala serie så de är inget "hot" mot vare sig FCN eller Ånge.