Bleart Ugzmajli målade dubbelt, Bleart Ugzmajli målade dubbelt,

Sund avslutade våren med femte raka segern – 4-1 mot Sidsjö-Böle

(2020-07-03)
Sunds två snabba mål satte prägel på Maland och när 3-0 kom efter halvtimmen spelad var Sidsjö-Böle ett slaget lag även om man aldrig vek ner sig.
– Jag är givetvis mycket nöjd att vi går igenom vårens spel med fem raka segrar, säger Sundtränaren Göran Sundqvist efter kvällens 4-1-seger.

Sund satte två snabba mål hemma på Maland. Först vann vänsterbacken Temesgen Habte Eyes högt upp i planen och centrade in till Bleart Ugzmajli som förpassade bollen i nät. Därefter avslutade Dennis Bergström en snabb omställning med att göra 2-0.
Sidsjö-Böle hämtade sig från chocken men när man var på väg att hitta in i matchen satte Bleart Saluka 3-0 efter dryga halvtimman.
Gästerna vek inte ner sig och fick till en reducering tidigt i andra genom Karl-William Svedin men bara fem minuter senare hamrade Bleart Ugzmajli spiken i kistan med sitt straffmål.
Därefter spelades matchen mer eller mindre av och Sund kunde ta sin femte raka seger och gå till sommarvila som serieledare.

– Är lite besviken att vi inte gör fler mål på vårt övertag men jag är givetvis mycket nöjd att vi går igenom vårens spel med fem raka segrar. Nu är det otroligt viktigt att vi behåller ödmjukheten och inte svävar iväg för då är vi snabbt nere på marken igen. Helt klart kommer vi vara det lag som alla vill slå, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.
– Vi saknade en hel del nyckelspelare så vi kunde inte mobilisera fullt ut och när vi var lite virriga i inledningen av matchen gjorde de två mål och vi fick uppförsbacke. Efter den starten spelade vi upp oss och hade några fina anfall, bland annat gjorde deras målvakt en jätteräddning på Ville Bondéns skott. Därefter kom 0-3. Är emellertid nöjd att vi inte vek ner oss och spelade resten av matchen jämn målmässigt, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Sunds backlinje var stabil med vb Temesgen Habte Eyes som plusvariant. På högerkanten löpte Petter Berg mycket och rätt samt att inhopparna efter paus, Salah Gharib och Ali Mahmoud gjorde avtryck i matchen.
I Sidsjö-Böle var det ingen som stack ut ur mängden.

Sund IF - Sidsjö-Böle IF 4-1
2020-07-03 - 19:00 - Malands IP
1-0 Bleart Ugzmajli (5)
2-0 Dennis Bergström (12)
3-0 Bletuart Sallauka (31)
3-1 Karl-William Svedin (52)
4-1 Bleart Ugzmajli (57, straff)
Domare: Nicklas Dyrén