Medelpadsfyran

Omgång 10

Det var inte lätt att få tag i lagens tränare/ledare efter kvällens matcher och därför saknas tyvärr uppgifter hos vissa lag när det gäller "Tränarsnack" och "Bäst på plan".

André Grim gör 2-0 till Alnö på frispark när ö-laget vann Alnösundsderbyt med 3-1 på Malands perfekta gräsrektangel. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Fredrik Lundqvist, normalt spelande ledare för IFK 3 i femman, hoppade in i div. IV-laget och gjorde ett mål och ett målpass. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfot-bollen.nu. Fredrik Lundqvist, normalt spelande ledare för IFK 3 i femman, hoppade in i div. IV-laget och gjorde ett mål och ett målpass. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfot-bollen.nu.

Publik: 74

IFK Sundsvall 2 kom till match mot Essvik med fyra raka förluster i ryggsäcken.
Det syntes tidigt att man hemma på Balders inte ville inkassera en enraders bingo d v s fem raka.
Det blev en match med mycket kamp mitt på planen där de flesta duellerna vanns av det unga och mer hungriga hemmalaget där Kevin Berg var stor liten pådrivare och både vann och fördelade bollar.
I den 22:a minuten utmynnade övertaget i ett vackert ledningsmål där inhopparen från div. V-laget (IFK Sundsvall 3) Fredrik Lundqvist satte bollen distinkt i nättaket.
Efter en halvtimme kom även 2-0 sedan Simon Bohlin satt den snyggt i det vänstra hörnet sedan han kommit fri med Nicklas Lindberg i Essviksmålet. Fint framspelad av 1-0-skytten Lundqvist
IFK har kommandot i stor sett hela den första halvleken även om Essvik ryckte upp sig sista tio och kan rättvist gå till pausvila med en tvåmålssledning.
Den andra halvleken var spelmässigt något jämnare, Essvik började vinna fler närkamper och hade ett par halvchanser till reducering.
Största chansen hade emellertid IFK:s Farshad Abdi Abbakhshi knappa kvarten in i andra men sopren från fem meter missade han i stort sett öppet mål. En bedrift som tränaren Kenneth Kile kommer att drömma mardrömmar om ett par nätter...
Missen gav Essvik energi samtidigt som IFK började trampa luft och i minut 78 kom så reduceringen. Marcus Sawert spelade in bollen snett-inåt-bakåt till Peter Mackin som från nära håll spräckte duktige Simon Möllers nolla.
Av farten kom även kvitteringen. Peter Mackin lyfte bollen över IFK-försvaret till Daniel Johansson, som tog med sig bollen i farten och sköt sedan ett skott som studsade in i den borte burgaveln.
I slutminuten var det ytterst nära att Essvik passerade i målprotokollet. Daniel Johansson fick till ett bra placerat skott men Möller fläkte sig och räddade och när Marcus Sawert skulle slå in returen blev han nerdragen. Åtminstone tyckte Essvik det men domaren Anton Grönlund hade en annan åsikt så visselsignalen uteblev. Eller egentligen inte. Signal blev det - men för full tid.
Lagen hade varsin halvlek så kryss får nog anses som rättvist trots IFK:s jättechans till ett 3-0-mål.
Publiken erbjuds ingen toppmatch från nåt av lagen men jag tycker vi jobbar klart bättre på
bollarna i den här matchen än om man jämför med dom sista 4 matcherna vi har spelat!
Vi gör ett byt där inhopparn från div.5 laget Simon Bohlin sätter bollen direkt och distinkt i nätaket!
Åtminston vad som sas för jag står med ryggen mot planen och instruerar i båset å ser inte det hela!
i Matchens 29 min utökar Simon Bolin till 2-0 när han kommer ensam med målvakten å sätter den snyggt i vänstra hörnet!
En fin framspelning av lagkamraten Fredric Lundqvist från Div. 5 laget!
Vi har möjlighet att utöka till 3-0 runt 55 min genom Farshad Abdi som står sopren från 5 meter och missar nästan öppet mål!!  Jag kommer att drömma mardrömmar om denna chans!
Därefter tappar vi och kommer av oss i farten och Esssvik får en rättvis reducering och i 81. är det 2-2.
IFK Sundsvall 2: Väldigt nöjd med en pinne idag trots att vi saknar ett par viktiga spelare men våra inhoppare från div. 5-laget gör det bra och vi kommer nog växla en del spelare från det laget då vi är för unga och orutinerade i vårt lag. Publiken bjöds väl inte på någon toppmatch men vi tog verkligen kampen idag och det är jag nöjd med även om vi knäade sista halvtimmen. Kommer dock att drömma mardrömmar om jättemissen till 3-0, säger tränaren Kenneth Kile.
Essviks AIF: Vi blev utspelade i första halvlek. Vet inte vad det berodde på för det såg jättebra ut på uppvärmningen. I andra spelade vi upp oss och fick till två sena mål och hade ett jättebud på ett vinstmål i slutsekunderna. Förstår inte hur domaren kunde undvika att blåsa straff när Marcus (Sawert) blev nerdragen när han skulle slå en målvaktsretur i öppet mål. Men 2-2 var väl rättvist till slut, säger tränaren Thomas Wallberg.

IFK Sundsvall 2:Miniliraren på mittfältet, Kevin Berg, var både bollvinnare och fördelare och trixade sig även tack vare sin teknik "genom" motståndarna fler gånger. Bra i vanlig ordning var även målvakten Simon Möller, som i slutsekunderna säkerställde åtminstone en pinne till sitt lag med en av sina många räddningar.
Essviks AIF: Även Essvik hade en bra målvakt i Nicklas Lindberg, som svarade för en ny fin insats mellan stolparna och bra var även yttermittfältaren Peter Mackin som drev på sina mannar i den andra halvleken och även svarade för 1+1, d v s ett mål och ett assist.

Jimmie Nordberg gjorde hattrick. Jimmie Nordberg gjorde hattrick.

Publik: 76

Jimmie Nordberg hade en fin kväll i trippel bemärkelse på Ånäsvallen när hans Lucksta vann mot Kovland med 3-0.
Solen lyste från en klarblå himmel, vindstilla - och ett hattrick.
Lagen bjöd på en riktigt bra div. IV-match i värmen och Kovland visade att man minsann inte skulle sälja sig billigt. Spelmässigt var inte hemmalaget underlägsna på något sätt under den första halvleken men beslutsamheten sista tredjedelen blev lagets fall, mycket beroende på gästernas starka försvarsspel. Lucksta var klart vassare framåt även om dom också brände ett par bra lagen, Stefan Krantz sköt t ex i stolpen i friläge.
Halvlekens enda mål kom precis innan halvtimmen spelad. Jimmie Nordberg lyfte in en frispark från högerkanten mot den första stolpen där en Kovlandsförsvarare var sist på bollen och styrde den utom räckhåll för sin målvakt Martin Jutman. Snopet.
Kovland började piggt i den andra halvleken också men Luckstamuren verkade oigenomtränglig denna afton och snart var det bara ett lag på planen.
I minut 61 skulle Robert Johansson bara placera in 0-2 när han blev nerriven bakifrån, straff! Från hemmahåll tyckte man att det var en misstänkt handsituation momentet innan men fick inget medhåll från domartrion.
Martin Jutman gick åt rätt håll på Jimmie Nordbergs straff men den var alldeles för bra placerad för att Jutman skulle ha en rejäl chans att ta den.
Kovland hade sedan chans till ett tredje mål i mitten av halvleken med Stefan Krantz träffade ännu en gång stolpen i fritt läge. Tydligen var det bara Jimmie Nordberg som skulle göra mål denna afton.
0-3 kom till slut ändå med cirka kvarten kvar och kom efter ett stiligt anfall som både startades och avslutades av just Nordberg. Lucksta sågade sig igenom Kovlands lag i mitten av planen via väggspel, "one touch", innan då Nordberg kunde fullborda sitt hattrick med ett säkert avslut.
Kovland var nära att få till ett tröstmål i slutminuten med ett avslut inne i boxen men Martin Ålin räddade nere vid sin ena stolprot.
Kovland gjorde en bra match. Problemet var bara att Lucksta gjorde en ännu bättre och vann välförtjänt och avancerade därmed upp till "runner up"-platsen i tabellen, två pinnar bakom Sund. Resultaten gick Luckstas väg den här tisdagskvällen.
Kovland: Ett stor fall framåt för oss sedan förra matchen. Första halvlek var bland det bästa vi presterat i år. Vi hittar fötter när vi ska och ytor när vi ska. Det som saknades var beslutsamhet offensiv tredjedel. Vi söker ofta en svår lösning och tappar boll. I den andra halvleken tappade vi allt eftersom. Om det beror på att vi börja fuska eller om vi blir trötta vet jag inte. Men dåliga resultat kombinerat med hög frånvaro och dåliga träningar en tid gör nog sitt till att våren inte sett ut som vi hoppats på, säger tränaren Fredrik Åsén.
Lucksta: Det var inget snack idag. Det här var vår match från minut 1. Vi låg på och var noga att inte bjuda in Kovland i matchen och vårt trygga försvarsspel tog udden ur dom. Skönt med en ny nolla förresten och vi borde kanske vunnit med fyra-fem noll sett till chanserna, säger spelande tränaren Robert Johansson.
Kovland: Joel Westling och Jonas Nilsson d ä var bra i första halvlek men sämre, liksom hela laget, i andra.
​Lucksta: Jimmie Nordberg, naturligtvis, med sitt hattrick. Bra var hela försvarslinjen med bl a Jimmy Ilvonen som tog hand om vänsterbacksplatsen med bravur sedan ordinarie vb Mattias Svelander inte kommit loss från jobbet.

Alnös försvarsspel var det bästa jag sett i årets Medelpadsfyra. Det var tvärstängt! Sunds mål var en gåva från mv Grannas - som dock tog revansch på sig själv och räddade en straff i den andra halvleken. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Publik: 105

Alnö håller liv i Medelpadsfyran. Åtminstone ett tag till. Detta sedan man vunnit Alnösundsderbyt på ett fantastiskt Maland och det helt rättvist med 3-1.
Redan i inledningen syntes det att Alnö var mer på hugget och redan i den andra minuten hade Jonathan Åhlin ett kanonläge att göra 0-1 men avslutet blev alldeles för lamt.
I den sjunde minuten sölade Sunds mittback Michael Ankarmark med bollen som siste man. Marcus Vestin snodde den bakifrån och passade vidare till Patrik Kerttu som säkert sköt förbi Patrik Jonsson i Sundmålet. En rejäl miss av Ankarsmark men något snack från lagkompisarna att det var fara o färde på gång hördes inte.
Alnös försvarsspel var det bästa jag sett i fyran i år, mittlåset med André Grim och Joakim Axelsson var formidabla, och så fort man erövrat bollen ställde man om snabbt till anfall. Upprinnelsen till 2-0-målet var en snabb omställning där Sund såg sig nödgade att dra på sig en frispark mitt framför eget mål från ca 23 meter. Alla, inkl. Sundkeepern Patrik Jonsson, trodde nog att Joakim Axelssons vänsterfot skulle tala och ställde upp muren av den anledningen. När det istället blev André Grims högerfot blev "målvakts-Patte" ställd och hamnade på "fel ben" (se bilden längst upp).
"Patte" hade sedan en äventyrlig utflykt som kunnat slutat illa sju minuter senare men "Jonte" Åhlin sköt över det öppna målet.
Minuten senare var det ytterst nära en Sundreducering. På ett inlägg fick Alnöförsvararen Andreas Holmsten en snedträff men målvakten Joakim Grannas lyckades tippa den näst intill perfekta lobben över ribban.
Enda gången som Alnös försvarsmur i övrigt var i gungning var i den 36:e minuten. Fredrik Larsson passade till Henric Nylund som ute till vänster i straffområdet, i höjd med straffpunkten, sköt ett högt men inte alltför hårt skott. Joakim Grannas såg ut att ha bra koll men, caramba!, tydligen hade han glömt att spotta i handskarna för bollen slank igenom garden och bakom på mållinjen krigade Dennis Bergström sedan in 1-2.
Hemmalagets glädje blev dock kortvarig. Bara två minuter senare skarvade Johan Hammarström en lång frispark från mittplan och bollen smet in vid den högra stolpen.
Minuten senare var det även nära 1-4 efter nytt slarv i Sundförsvaret. Den här gången genom lagkaptenen André Westermark men han hade turen att se Anton Andersson-Widén skjuta över ribban istället för under.
1-3 i paus fanns inte så mycket att erinra om. Alnö var det klart bästa laget och Sund verkade sakna sin "goalgetter" Jakob Melander. Utan honom var man synnerligen trubbiga samtidigt som försvaret var på ett sällan skådat bjudhumör.
Alnö fortsatte vinna båda första- och andrabollar även under den andra halvleken även om Sund spelade upp sig men hade svårt att hota offensivt.
Med lite knappt 20 minuter kvar fick man emellertid en gyllene chans att få till lite nerv i matchen. Domaren dömde straff sedan Joakim Grannas hindrat Dennis Bergström från att sätta bollen i öppet mål. Grannas hävdade själv efter matchen att han aldrig var på Bergström, domare Backlin höll inte med.
Nu spelade det ingen roll. Grannas gjorde en grann räddning på André Westergrens hårda men inte allför välplacerade straff.
Därefter dog intensiteten i matchen, Sund gav helt enkelt upp verkade det som.
Istället fick Patrik Jonsson göra en fin dubbelräddning på slutet. Först på Robin Karlsson friläge och sedan på returen från Anton Andersson-Widén.
Tack vare Alnös derbyseger ryckte inte Sund i tabellen utan försprånget är numera bara två poäng. Nu till Lucksta som är ny tvåa.
Skönt att inte serien är avgjord redan i juni...
Sund: Inställning segrar. Alnö vann närkamperna och vi var steget efter framförallt i den första halvleken. De fick psykologiska mål samt att när vi missade straffen, ja då gick luften ur fullständigt. Nej, kände inte igen oss idag, vi var stressade och det var många felbeslut. Självklart en besvikelse, men samtidigt är jag och Kalle (Locklund) ödmjuka och inser att Alnö var starkare ikväll, säger tränaren Henrik Öhman.
Alnö: Sund kunde inte hota vår defensiv idag. Vi var helt enkelt åt helvete för bra för dom idag. Ändå gjorde vi ingen riktigt bra match men vi var effektiva i första halvlek. I andra lät vi dom ha mycket boll men låg hela tiden rätt i positionerna, säger Alnös tränare Pontus Melander.
Sund: Robin Adervall gjorde ett piggt inhopp. Men i övrigt slätstruket.
​Alnö: Hela backlinjen med Robin Wikman, André Grim, Joakim Axelsson och Andreas Holmsten var tätare än silicon matchen igenom och på mitten var Per Axelsson en elak bollvinnare. Plus även till Patrik Kerttus första halvlek.

Sunds reducering på väg. Henric Nylund har skjutit och momentet senare släpper Alnökeepern, i övrigt duktige Joakim Grannas, bollen mellan händerna och Dennis Bergström är snabbt framme och forcerar in 2-1 på mållinjen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Admir Adra gjorde två mål och sänkte Östavall. Admir Adra gjorde två mål och sänkte Östavall.

Publik: 67

Svartvik var synnerligen effektiva när Östavall kom på besök till Hemmanet.
Fyra målchanser gav nämligen tre mål.
1-0 kom tidigt i matchen. En fint curlad frispark skruvade sig in mot Östavallsmålet och där dök Henrik Svanström upp med sin kalufs och hemmalaget var i ledningen.
2-0 kom efter 12 minuter. En mindre lyckad bakåtpassning skulle rensas av ÖIF-målvakten Manne Vallström. Dock inte bättre att den hamnade framför fötterna på Admir Adra.
Östavall hade även sina chanser, ja kanske fler än hemmalaget, men skärpan fanns inte med i bussen till Svartvik denna afton.
Annars tilldrog sig det mesta av spelet på mittplan och var väl ingen njutning för publiken. Då värmde nog det vackra vädret bättre.
Sista spiken i Östavalls kista kom i den 62:a minuten då målvakten Vallström rev ner en fri hemmaspelare. Straff helt korrekt men var det verkligen även värt en målchansutvisning på ÖIF-keepern? Hårt dömt.
Nåväl, Admir Adra slog in straffen utan pardon på utespelaren David Nordberg som fick ikläda sig Vallströms målvaktströja efter utvisningen.
Därefter dog matchen och båda lagen spelade mer eller mindre av sista halvtimmen.
Svartvik vann rättvist även om siffrorna kanske blev lite väl stora. Östavall drabbades av en jobspost när mittbacken och spelande tränaren Jonas Westring skadade sig på uppvärmningen. Innan ÖIF lyckats organisera sitt försvarsspel stod det redan 0-2. Inte optimalt att få en skada på en mittback så sent inpå matchstart när man redan hade en skada sedan tidigare, Håkan Göransson, och en tilltänkt mittbacksersättare, Jonas Sjöberg, även han borta.
(Texten kan komma att ändras efter snack med Svartviks tränare/ledare)
Svartvik: info kommer förhoppningsvis strax
Östavall: Svartvik var hetare än oss idag. Dom hade fyra chanser och gjorde tre mål medan vi hade fem och inte satte nån och det är ju målen som räknas och därför vann Svartvik rättvist, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.
Svartvik:
väntar på info
Östavall: Mittbacken Petter Bergius

Rasmus Bouvin gjorde Söders bägge mål i den viktiga bottenkampen mot Medskogs. Rasmus Bouvin gjorde Söders bägge mål i den viktiga bottenkampen mot Medskogs.

Söders BK - Medskogsbrons BK 2-1 (1-1)
2013-06-25 - 19:00 - Sidsjövallen
1-0 Rasmus Bouvin 2
1-1 Magnus Rudberg 38
2-1 Rasmus Bouvin 55
Utvisning Söders: Henrik Pedersen 90
Domare: Michael Lie, Sundsvall (inkonsekvent)
Publik: 45
Söders tog en viktig seger hemma på Sidsjövallen mot jumbon Medskogs.
Förlust och lagen stått på lika många poäng men tack vare 2-1-segern ha man nu sex pinnar ner till Medskogs och fem till nästjumbon Söråker.
Söders fick en prima inledning då Rasmus Bouvin kunde göra 1-0 på en retur efter ett inlägg redan i den andra minuten.
Det märktes att det var en viktigt match i bottenstriden. Inget skönspel utan mest kamp och Medskogs var hela tiden farliga på fasta situationer då man flyttade upp Patrik Eriksson-Ohlsson m fl.
Kvitteringen kom också i den 38:e minuten genom altmeister Magnus Rudberg.
Söders återtog ledningen tio minuter in i den andra halvleken. Rasmus Bouvin tajmade en hörna perfekt då han kom löpande mot den borte stolpen och via huvudet "sköt" han sitt andra mål för kvällen.
Medskogs fortsatte att hota med långa bollar och på frisparkar och hörnor men Söders försvar lyckades hålla undan ända över mållinjen.
(Texten kan komma att ändras efter snack med Medskogs tränare/ledare)
Söders: Skönt med en seger. Nu fick vi andrum i botten, säger tränaren Mikael Kotermajer.
Medskogs: kommentar kommer förhoppningsvis strax
​Söders: Kristoffer Bodin vann allt som defensiv mittfältare och framåt gjorde mittfältskompisen Rasmus Bouvin två mål.
Medskogs: info kommer förhoppningsvis strax

Joar Steen gjorde matchens snyggaste mål när Söråker vann med 3-1 mot Kuben 2. Joar Steen gjorde matchens snyggaste mål när Söråker vann med 3-1 mot Kuben 2.

Söråkers FF - Kubikenborgs IF 2 3-1 (3-0)
2013-06-25 - 19:00 - Söråkers IP
1-0 Filip Nyberg 7
2-0 Martin Vestin 16
3-0 Joar Steen 41
3-1 väntar på info 72
Domare: Mattias Uppling, Sundsvall (höll en hög toleransnivå, däremot när det gäller att återkoppla för matchinfo och lägga in på fogis blir det underkänt...).
Publik: väntar på info
Ett formstarkt Söråker avgjorde den här matchen redan i den första halvleken. Filip Nyberg pangade in 1-0 redan i den sjunde minuten och i den 16:e ökade Martin Vestin på till 2-0.
Kuben 2 var inte ofarliga i denna välspelade match men avsluten lämnade mycket i övrigt att önska. Man sökte ytorna bakom Söråkers högt ställda backlinje och lyckades emellanåt men riktigt farligt blev det aldrig.
3-0 kom i slutet av den första halvleken. Martin Vestin chippade snyggt över en Kubenförsvarare till en framstormande Joar Sten och avslutet var kliniskt.
Då kändes det som att matchen redan var avgjord.
Möjligen skulle även Kuben åkt på en målchansutvisning sedan driftige Martin Vestin blivit nerdragen efter cirka halvtimmen.
Kuben inledde bra i den andra halvleken och i mitten av halvleken kunde man också reducera till 3-1. Närmare kom man inte utan istället borde Söråker kunnat spä på ledningen på något av sina frilägen.
(Texten kan komma att ändras efter snack med Kubens tränare/ledare)
Söråker: Tycker vi kontrollerade matchen ganska bra. Vi hade en liten svacka i början av andra men det kändes aldrig som någon större panik. I första halvlek borde Kuben fått en frilägesutvisning och i andra skulle vi haft en straff. Den var solklar från min vinkel. Vi vinner klart rättvist, säger tränaren Fredrik Thimeradh.
Kuben 2: kommentarer kommer så fort Christer Eriksson återkopplat.

Söråker: Bjässen Filip Nyberg var ett monster på topp och Joel Hammarström var rena energiknippet på högerkanten.
​Kuben 2: info kommer så fort Christer Eriksson återkopplat.