Omgång 14

Kryss rättvist mellan Sund och Timrå 2
Lagen hade varsin halvlek.
Sund var hetare i första och gick följdriktigt till paus med 1-0 i ryggen.
IFK Timrå var det starkare laget i andra och kvitteringen var därmed helt rättvis.
– Vi hade första halvlek, medan de hade mer i andra. Vi är hyfsat nöjda, men borde ha satt fler mål i första. Nu fick Timrå chansen att komma in i matchen och vi orkade inte hålla uppe spelet i andra samtidigt som de trummade på bra, säger Sunds Petra Blückert till ST/Dagbladet.
Den här matchen var flyttad och tillhör omgång 14, där de övriga matcherna spelas den 1 september.
(Väntar kommentarer om matchen från tränare/ledare i IFK Timrå 2).

Topplaget irriterat efter förlusten
Heffnersklubban har gjort en kanonsäsong och har goda möjligheter att vinna serien. Men i går blev det en plump i protokollet.
SDFF 2 består vanligtvis av F17-spelare, men då det laget hade match i F17-serien kom F19-laget i stället. Då blev det också för svårt för Heffners.
– Jag tycker att det är dåligt av ett representationslag, som pratar om hur viktigt det är att samarbeta med mindre klubbar, att göra så, säger tränaren Jonas Prytz efter att hans lag förlorat med 0–5.
– Men det är väl reglerna det är fel på, och jag tycker att de är helt galna.
Hans Heffners stod upp bra i den första halvleken, men hade svårt att skapa chanser samtidigt som SDFF var giftiga i omställningarna. I den andra halvleken blev skillnaden lagen emellan ännu tydligare.
– Jag måste vara ärlig och säga att vi inte hade en chans. Vi föll ihop lite i andra. Tjejerna är så klart jättebesvikna.
Men förluster åker alla lag på under en säsong, och Heffners har fortfarande goda möjligheter att vinna serien.
– Det känns som att det står mellan oss, Selånger och Timrå. Det som är oroande är ju att de kan plocka ner spelare från sina lag i högre serier. Den möjligheten har inte vi, säger Prytz.
– Det är bara att hoppas att inte det här blir avgörande.
/ saxat från Carl Bergseije, ST-sport
(varken Heffnersklubban eller SDFF 2 har bemödat sig om att lämna in något referat till Lokalfotbollen.nu och därför saxas artikeln från ST/Dagbladet).

Heffnersklubbans BK - Sundsvalls DFF 2 0-5 (0-1)

En habil insats från Selånger 2 gav utökad serieledning
Matchen mellan andralagen i Matfors och Selånger var ett ganska stort sömnpiller. I varje fall till en början. Den första halvtimmen hände i stort sett ingenting.
0-1 kom därför som en blixt från klar himmel på ett långskott från Linn Jonsson där det blöta gräset nog gjorde att målvakten Emma Nyman missbedömde bollbanan.
Strax därpå kom även 0-2 genom Julia Wänglund sedan hon tråcklat sig igenom på egen hand från högerkanten och snyggt mitt i straffområdet placerat in bollen.
 Därefter tog det en knapp halvtimme, exklusive paus, innan nästa mål föll och även det kom från gästernas fötter. Julia Wänglund ännu en gång och detta efter fint väggspel.
Louisa Strid avslutade sedan målskyttet med två i stort sett identiska mål efter frispelningar.
 - Resultatet speglade matchen bra. Det går inte att säga så mycket mera. En okey laginsats till slut, varken bra eller dåligt, säger tränaren i Selånger 2, Magnus Ohre.
(Väntar på mer info och kommentarer om matchen från tränare/ledare i Matfors 2).

Ovanlig men rättvis poäng till Torpshammar 2
Torpshammars andralag har inte varit bortskämda med poäng i årets damtrea. Men idag razzlade det in en pinne i brasan efter 1-1 hemma mot Söråker, som därmed missade sin chans att klättra upp till plats nummer fem i tabellen.
Emilia Johansson gav Torp ledningen strax innan paus men Lina Ohlsson kvitterade tio minuter in i andra. Lina som sedan blev utvisad i matchens slutskede.
En match där Torpshammar 2 försökte spela boll och Söråker kontra så gott det gick på en regntung plan.
- Torp var väl en aning bättre spelmässigt men vi kämpade och ville verkligen ta poäng, säger Söråkertränaren Benny Ohlsson.
Kanske hade man blivit utan poäng om inte Torpshammar missat en straff.
- Tycker nog att poängen ändå var rättvis med tanke på att även vi hade många målchanser. Domaren hade inte koll på något och han borde nog gett en straff till åt Torp. Men en poäng är en poäng oavsett och jag är nöjd trots allt, säger Ohlsson.
Bäst i Söråker var Alma Cristensen, född 98, samt målvakten för dagen Hannah Norberg. Dom övriga skall ha en eloge för sitt kämpande.
(Väntar på kommentarer från tränare/ledare i Torpshammar 2).

Torpshammars IF 2 - Söråkers FF 1-1 (1-0)
2013-09-01 - 13:00 - Torpshammars IP
1-0 Emilia Johansson 43
1-1 Lina Ohlsson 55
Utvisning Söråker: Lina Ohlsson 88
Domare: David Lundgren, Kvissleby (usel åt båda håll)

Skytteligan, omgång 14

Lina Ohlsson har gjort hela 16 mål så här långt i damtrean. Lina Ohlsson har gjort hela 16 mål så här långt i damtrean.