Brasilianare Kerfstedt? Brasilianare Kerfstedt?

Adam Kerfstedts bicycleta-mål räckte inte till seger – Nedansjö kvitterade på stopptid

(2020-06-
När Adam Kerfstedt bicycletade in Wiskans 3-2-mål med lite drygt fem minuter kvar tydde allt på en hemmaseger i derbyt.
Men Nedansjö gav inte slaget förlorat och kunde, i den 92:a minuten, utjämna genom
Viktor Bergman Gullmark och få med sig en pinne från Viskans IP.
– Det kändes uppgivet när det gör 3-2 men vi visade moral och kämpade till oss en sen kvittering, säger Nedansjös spelande tränare Jonathan Söder.

Det vankades derby då Wiskan tog emot Nedansjö på en helt okej gräsrektangel.
Gästerna fick en prima start då Patrik "Putte" Nilsson utnyttjade en kommunikationsmiss i Wiskanförsvaret innan klockan tickat upp till tio minuter.
Därefter klev "the man of the match". hemmalagets Johan Sjölén, in i bilden och nätade dubbelt inom loppet av fem minuter, först efter en hörna och därefter en retur efter skott från nytillskottet Linus Sjölander som testade vänstersläggan.
Hemmaglädjen blev dock bara tio kort för i den 32:a minuten kvitterade Joakim Wickberg, "Jocke" som förövrigt passade till NIK:s första mål.

I det våta gräset var Nedansjö det spelförande laget under den andra halvleken men det tog fram till den 84:e minuten innan nästa mål kom. Och vilket mål sedan! Efter en hörna fick inte bortamålvakten bort bollen och Adam Kerfstedt, med ryggen mot målet, tryckte av en bicycleta som satt ribba in!
Borde kanske ha blivit ett vackert segermål men gästerna gav aldrig upp och i den 92:a minuten gav det utslag då Joakim Wickberg löpte igenom och chippade bollen över en utrusande hemmamålvakt. Bollen var dock på väg utanför men Viktor Bergman Gullmark hade löpt med i anfallet och kunde nu styra in kvitteringsbollen i tomt Wiskanmål.

– Vi gjorde några justeringar i paus och jag tyckte det blev till det bättre och vi får också in ett vackert bicycletamål då det inte var så mycket kvar. Tyvärr kvitterar de på övertid, riktigt dystert! Sett till hela matchen kanske rättvist och svärfar (Christer Söder) kanske fortsätter att bjuda på GT där hemma, skrattar Wiskans spelande tränare Christian Widmark.
– Vi är helt klart det bättre laget och för matchen medan de mest slår långt. Men de är duktiga på fasta situationer som de göra alla sina mål på. Det kändes uppgivet när det gör 3-2 men vi visade moral och kämpade till oss en sen kvittering, säger Nedansjös spelande tränare Jonathan Söder.

Tre gamla Stödespelare visade hög klass i Wiskan, Johan Sjölén, Linus Sjölander och Adam Kerfstedt. En trio som även i fortsättningen kommer att bli nyttiga hos de gulsvarta.
Yttermittfältaren Joakim Wickberg gjorde ett av Nedansjös mål och låg bakom de övriga två. I försvaret imponerade mittbacken Jonathan Söder och klockrene Johan Kaijser på en ovan högerbacksposition.

Wiskans IF - Nedansjö IK 3-3
2020-06-17 - 19:00 - Myggvallen
0-1 Patrik Nilsson (9)
1-1 Johan Sjölén (18)
2-1 Johan Sjölén (22)
2-2 Joakim Wickberg (32)
3-2 Adam Kerfstedt (83)
3-3 Viktor Bergman Gullmark (90+2)