Sex stjärnor för Francisco Alvears insats Sex stjärnor för Francisco Alvears insats

Indal tog första segern efter sent avgörande: "Marginalerna med oss"

Både Indal och Torpshammar har nollat poängmässigt efter sena baklängesmål i inledningen av årets Medelpadsallsvenska.
Ikväll upprepade sig historien för Torpshammar medan Indal, tack vare Francisco Alvears insats, vände sin trend.
–Återigen gjorde vi en spelmässigt bra match och den här gången hade vi marginalerna med oss, säger Indals tränare Dennis Hägg.

Historien har en förmåga att upprepa sig. Både Indal och Torpshammar har förlorat i slutminuterne eller på stopptid och så blev det även i afton. För Torpshammar...
Men det började illa för Indal i sin "hemmamatch" på NP3 Arena med att anfallsesset Sergio Hinestroza tvingades utgå skadad redan efter tre minuter.

När det gått tre minuter av den andra halvleken hann Torpshammars Christoffer Strandin först på en djupledsboll och chippade den över den utrusande målvakten, 0-1.
I mitten av halvleken fick Francisco Alvear ett bra frisparksläge men han daskade bollen i ribban. Momentet senare fick "Franne" chansen igen efter en hands och från nästan samma punkt skickade han in bollen i krysset den här gången.

När klockan tickat upp till 88 minuter så det ut som om lagen skulle få med sig en pinne var. Då fick Indal en frispark  på kanten och den lyfte Francisco Alvear in i boxen där Robin Jonasson nådde högst och Indals första seger i division 4-sammanhang sedan tidigt 1990-tal var ett faktum.
Indal och Torpshammar tillhör de fyra lag som plockat hem tre poäng så här långt efter fyra omgångar och fortfarande har läge för att nå topp 6 i gundserien.

–Återigen gjorde vi en spelmässigt bra match och den här gången hade vi marginalerna med oss. Tycker vi har ett bra tryck på dem och vi var trygga när vi hade bollen. Torpshammar hade en bra period i samband med deras ledningsmål innan vi tog över och behöll sedan initiativet, säger Indals tränare Dennis Hägg.
– Det var en jämn match med flera halvchanser åt båda lagen. Vi hade bud på en tvåa när vi ledde men istället kunde de vända och extra surt när vi tappar alla poäng igen på slutet, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Indals tränare Dennis Hägg ville dela ut sex stjärnor av fem möjliga till Francisco Alvear. Vikarierande mittbacken Sebastian och Victor Munter stängde till i mittförsvaret.
I Torpshammar var det jämnt överlag men den riktiga "edgen" saknades.

Indals IF - Torpshammars IF 2-1
2020-06-30 - 19:30 - NP3 Arena
0-1 Christoffer Strandin (48)
1-1 Francisco Alvear (67)
2-1 Robin Jonasson (88)
Domare: Rani Amir
Ass. domare:Henrik Hörnfeldt och Krister Sandin