Henrik "Böjen" Larsson fixade 1-1 på straff. Henrik "Böjen" Larsson fixade 1-1 på straff.

Dubbla straffmål när Fränsta och Kuben kryssade på Myggvallen: "Glada för 1-1"

(2020-06-17)
Kuben 2 bjöd på fin fotboll på Myggvallen men det krävdes en straffspark för att bryta dödläget.
I andra hade "Tigerungarna" chanser till att stänga matchen men istället kunde Henrik "Böjen" kvittera för Fränsta på matchens andra straffspark.

– Vi får vara glada för 1-1 då vi mötte ett starkt spelande lag. De hade grymt mycket boll men vi slet hårt i defensiven, säger Fränstas tränare Patrik "Putte" Larsson.

Fränsta, med flera juniorer i laget, tog emot ett Kuben 2 med ännu fler ungdomar. Och det var gästande "Tigerungarna" som lade beslag på den berömda taktpinnen och förde stora delar av matchen men hade svårt att skapa chanser mot ett defensivt kämpande hemmalag.
Kuben skulle emellertid ta ledningen i slutet av den första halvleken, men det krävdes en "elvametersspark". Albin Bång gav sig ut på en drippblingsraid in mot Fränstas straffområde och efter att ha passerat tre-fyra motståndare blev han kickad på benen och stöp. Alexander Nordin stegade fram till punkten och satte bollen i nät.

Kuben är i den andra halvleken ytterst nära att öka på sin ledning då man kommer två mot en men Kent "Kecke" Larsson, som tydligen blivit keeper på gamla dar, avvärjde färtjänstfullt.
Med timmen spelad bröt hemmalagets Max Eriksson in från högerkanten och nu var det hans tur att stupa i gräset innanför straffområdet. Henrik Larsson böjde snyggt in straffsparken.
Sista halvtimmen dog mycket av intensiteten och lagen verkade nöjda med 1-1 och det såg ut som om man mer eller mindre spelade av tiden.  Kuben fick emellertid ytterligare ett två mot en läge men som man inte heller denna gång förvaltade.

– I den första halvleken spelade vi en fin fotboll men trots mycket bollinnehav hade vi svårt att skapa lägen då Fränsta låg hela tiden rätt i sina försvarspositioner. Vi tog ledningen på straff i slutet av halvleken och inledde även den andra bra och har chanser till ett 2-0-mål. Därefter fick de en billig straff som de förvaltade och efter nådde vi inte upp i samma standard men var ändå nära att återta ledningen men brände ett nytt två mot en läge, säger Kuben 2:s tränare Jesper Hellström.

Fränstas högerback Anton Klots stack ut lite extra i ett starkt defensivt kollektiv.
I Kuben 2 fick Albin Bång ut mycket av sin kapacitet i första halvlek och "Jeppe" Larsson var väldigt trygg och brytnings säker i backlinjen och låg hela tiden rätt i sina positioner. Casper Viltlycke, som normalt är forward, ska även han ha en ros för sin insats på en ovan mittbacksplats.

Fränsta IK - Kubikenborgs IF 2 1-1
2020-06-17 - 19:00 - Myggvallen
0-1 Alexander Nordin (42. straff)
1-1 Henrik Larsson (59, straff)
Domare: Nilla Sjöberg, Alnö
Ass. domare: Örjan Åström och Albin Eriksson.

• Tabell, resultat, matchfakta & kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 5 Medelpad

"Håkkis" syn på matchen:
Varsin tveksam straff blev till 1-1 på Myggvallen

(2012-06-17)
Fränsta IK:s Tomas "Håkki" Eriksson brukar bjuda på underhållande matchreferat och Lokalfotbollen vill inte undanhålla er läsare det mot Kuben 2.
Varsågod!

Tigerpojkarna är duktiga med boll och slår sällan bort passningar, men dom saknar liksom pricken över j:et och är nästan ofarliga i straffområdet. Men mycket beröm till "Modde" (Andreas Modén) och Tommy "Piraten" Göransson som stängde mittförsvaret.
Kuben rullade och rullade och efter 44minuter var det en lirare som fick med sig en straff (Albin Bång). Jag misstänker att domaren Nilla Sjöberg drog till med "upprepade slag" som det heter i innebandyn. Straffen säkert slagen i ena hörnet oavsett.

I andra fortsatte Kuben rulla men Max Eriksson slet sig fri på en kant och en kubare nästan fällde honom och hux flux satte Henke "Böjen" Larsson stabilt 1-1 från straffpunkten.
Häftigt att vi orkade 90min och en bra moral att klara av ett bra spelande lag. Hela laget bra i FIK men varsin extra kaka till backlinjen inklusive Kekke "Kahn" Larsson i buren. I Kuben tyckte jag alla såg likadana ut och gjorde samma saker.