Matfors inställning gav tre poäng
-
Matfors visade sig starkast i "Marmenderbyt" på Viforsplan mot Medskogs.
Trots tidigt underläge vände man och vann med 4–1 och förlorarnas sportchef Jörgen Wiklund var långt ifrån den lyckligaste personen kring Marmen efter matchen.
– Bedrövliga motståndare, bedrövligt hemmalag och en oerhört bedrövlig domare! Ikväll delas varken stjärnor eller Matchens Lirare–pris ut, dudrar han.


Tvåfotare och mål av Oscar Vedin

Medskogs inledde respektlöst mot ett formstarkt Matfors och innan gästerna ens tagit sig över mittlinjen hade man tagit ledningen efter en högerhörna. MIF-försvaret fick undan bollen i förstaläget men Medskogs vann andrabollen i vänsterytterpostition och spelade in en boll till Oscar Vedin som gjorde en två-fotare innan han placerade in bollen högt i borte gaveln.
– Vi spelade riktigt bra första tjugo och Matfors slog bara långt, säger Medskogs tränare Jerry Nerén.
– Tyvärr så passar det inte oss att spela mot sådana lag. Känns som vi är lite för veka i kroppen, fortsätter Nerén.
Ju längre matchen led ju mer tog också gästerna över tillställningen och i mitten av halvleken kom kvitteringen. Även den efter en högerhörna. Johan Bergström siktade in sig på främre stolpen och där blev det kamp mellan Daniel Boström och en Medskogsförsvarare. Bollen högt upp i luften och den efterföljande duellen vann Pontus Andersson som bakåtnickade till Tony Salthammer som även han använde huvudet när han styrde in 1-1 vid den bakre stolpen.


Matforsmål precis innan paus

Strax därpå är det ytterst nära ett ledningsmål för gästerna efter en frispark från långsidan ute vid linjen. Bollen mot den borte stolpen där Anton Stadling i Medskogsmålet tvingades till en dubbelräddning för att freda sitt mål.
Istället var Medskogs nära att ta ledningen precis innan pausvilan. En frisparkslyftning höll på att överrumpla Jonas Dunberg i MIF-målet men han räddades av ribban, eller var det "målvaktsögat"?
Dunberg satte sedan igång spelet snabbt. Bollen till Pontus Andersson på vänsterkanten som lade en djupledsboll mot vänster hörnflagga ämnad till Daniel Boström. "Borra" slog ett inlägg som via en försvarsfot hamnade inne i boxen och där kampade Jesper Nilsson-Böös in 1-2.
– "Jeppe" vann duellen med sin försvarare och målvakten. Mycket starkt, säger Matfors ass. tränare Ulrik Norberg.


Richnau–Ersson offensivt vapen

Efter pausvilan ryckte Medskogs upp sig första tio innan Matfors tog över händelsutvecklingen igen och Jonas Bergström var nära att öka på men Stadling svarade för en fin enhandsparad.
Stadling kunde dock inte hindra Jonas Richnau–Ersson från att nicka in 1–3 efter ännu en högerhörna tretton minuter in i den andra halvleken.
- JRE är svårstoppad i dom lägena när han får komma med fart mot den borte stolpen, säger Norberg imponerat.
Sex minuter senare smällde det rejält på Nilsson-Böös ben när han tog sig in med fart in i Medskogs straffområde.
– Det var ett försök till resning som inte träffade bollen utan "Jeppe". Efter överläggning med assisterande så pekade huvuddomaren på straffpunkten. "Jeppe" fick kliva av och det var nog bara turen som gjorde att inte benet gick av, säger Norberg.


Straffmål av Sankala

Normalt är Adam Forsström ordinarie straffskytt i MIF men då han stod på sidan med handen i gips klev Jonas Sankala fram och tog hand om "elfmetern".
– Kanske inte den mest kassaskåpssäkra straff man sett men tillräckligt distinkt för att målvakten inte skulle hinna undvika 1–4, säger Norberg.
Inhoppande Johan "Ballack" Engström var sedan nära att göra ett drömmål när han tog ned en boll på bröstet och tryckte till på helvolley – ribba ut!
Matchens sista chans till hemmalaget då man var sånär att lyckas vägga sig igenom och bli fri i straffområdet.
– Eter vårt 2–1–mål kändes det som att vi hade bra kontroll på matchen och Medskogs tilläts bara få till nån enstaka hörna och några halvchanser. Deras försök att sätta hög press när vi hade boll i backlinjen gav inte heller utdelning. Vi lyckades spela oss förbi omväxlande kort och långt, säger Norberg, som var mest nöjd med kantspelaren Jesper Nilsson-Böös.


Sportchefen dundrade

Medskogstränaren var inte helt nöjd med lagets insats.
– Matfors vann på sin bättre inställning och var helt enkelt det bättre laget, säger Nerén.
En som inte skrädde med orden var lagets sportchef Jörgen Wiklund.

– Bedrövliga motståndare, bedrövligt hemmalag och en oerhört bedrövlig domare! Ikväll delas varken stjärnor eller Matchens Lirare-pris ut... Jag kräver förbättring på fredag, dundrar han.
SÅ skall man ta en förlust ;-)
Trots sportchefens sågning så vill emellertid Lokalfotbollen ge en blomma till målvakten Anton Stadling som ändå gjorde några "nice saves".


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu och Ulrik Norberg, Matfors IF


åter till omgång 13

Tony Salthammer Tony Salthammer

Medskogsbrons BK – Matfors IF 1–4
2014-08-05 - 19:00 - Viforsplan
1-0 Oscar Vedin 4
1-1 Tony Salthammer 24
1-2 Jesper Nilsson-Böös 44
1-3 Jonas Richnau-Ersson 58 
1-4 Jonas Sankala (straff) 64
Domare: Anton Grönlund, Sundsvall (missade för mycket för att få godkänt).
Publik: 83
Matchfakta

Jonas Richnau Ersson är svår-stoppad på offensiva hörnor.