Div. 4 Medelpad:
Torpshammars IF - Essviks AIF 2-8
2020-09-19 - 16:00 - Torpshammars IP

Bild 1. Allt för oftast i dagens match var hemmaförsvaret ett steg efter 5 målsskytten Daniel Johansson. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 2. Med 1-4 på tavlan i halvtid för Torpshammars del, var det ingen trängsel på hemmaläktaren. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 3. 2 målsskytten i hemmalaget Andreas Modén i gästernas straffområde. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 4. Hemmakeepern i Torp på väg att hämta ut ännu en boll från sitt mål. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 5. Domaren för dagen Nilla Sjöberg, skriver autografer i sin näst sista match som domare. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu

Fem mål av Danne Johansson när Essvik skickade ner Torpshammar i femman: "Vår taktik sprack"

(2020-09-19)
Torpshammar var tvungna att vinna hemma mot Essvik för att hoppet om spel i Medelpadsallsvenskan även nästa år skulle leva.
Men den offensiva satsningen gav stora ytor till ett kontrings-skickligt Essvik, och i synnerhet då till Daniel Johansson som hade en rolig eftermiddag och rullade in fem bollar när gästerna vann med förkrossande 8-2.
– Vår taktik sprack rejält och det får jag ta på mig, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom självkritiskt.

Chansen fanns för Torpshammars IF att ordna nytt kontrakt i Medelpadsallsvenskan, även om den var liten. Först och främst krävdes det hemmaseger mot Essviks AIF.
Men gästernas anfallare Daniel Johansson hade andra tankar för dagen och hängde in fem mål bakom Torps keeper och division 4-tåget lämnade perrongen utan Torpshammar.

En match som verkligen var vinna eller försvinna för Torpshammars del och med tanke på att Indal besegrat gästande Essvik förra omgången såg man också sin chans.
Den första delen av halvleken stod spelet och vägde, men så i den 27:e matchminuten gör gästerna 0-1 genom den alltid farlige Daniel Johansson. Men hoppet tänds åter igen för Torps del när inlånade Andreas Modén kvitterar till 1-1.
Men säg den glädje som varar? Inom loppet av fem (5) minuter gör gästerna tre snabba mål och där kändes det som om det där berömda tåget gått för Torpshammars del och dessutom åt fel håll. Till halvtidsvila och med 1-4 på tavlan och kanske det var en tung vila i hemmalagets omklädningsrum när de såg siffrorna på väg in.

I den andra halvlekens början kämpar dock Torp på för ytterligare reducering men tyvärr för deras del ingen utdelning. Med en trebackslinje och hög press på motståndana kommer det som är rätt vanligt, ett baklänges mål. Återigen så är det Daniel Johansson som sprintar ifrån hemmaförsvaret och sätter in 1-5 och där vill jag påstå att luften gick nog ur den här matchen.
Ytterligare tre mål skulle hamna i hemmaburen innan Andreas Modén gör sitt andra mål för dagen och friserar nederlaget till 2-8.
För Essvik återstår två matcher hemma då mot Söråker och IFK Sundsvall, för Torpshammars del bortamatch mot IFK Sundsvall. Text

/ Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu.

– Vi var tvungna att vinna så jag formerade laget lite mer offensivt än normalt men vår taktik sprack rejält och det får jag ta på mig då de fullständigt kontrade ut oss, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom självkritiskt.
– Åker vi till Torpshammar en lördag så ska vi baske mig göra en bra match också. Och det tycker jag att vi också gör även om det blev lite avslaget efter 4-1-ledning i paus, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Plusbetyg i matchen får så klart gå till Essviks 5 målsskytt Daniel Johansson och Elias Staffansson för sin hörna direkt i mål till 1-3.
För Torpshammars del så försökte alla göra sitt bästa, men med kniven mot strupen från start så kanske det blev för mycket.

Torpshammars IF - Essviks AIF 2-8
0-1 Daniel Johansson (26)
1-1 Andreas Modén (33)
4-2 Mårten Gräntz (35)
1-3 Elias Staffansson (38)
1-4 Daniel  Johansson (40)
1-5 Daniel Johansson (56)
1-6 Emil Åbbel Johansson (69)