Oliver Widahl gjorde hälften av Luckstas fyra mål i dimman. Oliver Widahl gjorde hälften av Luckstas fyra mål i dimman.

Lucksta vann över Alnö i Lützendimman" på Balders konstgräs: "Såg inte ens min högerback"

(2020-09-30)
Efter två mål av Oliver Widahl och ett vardera av Samuel Keflit och Anton Jonsson besegrade Lucksta Alnö i rena Lützendimman uppe på Balders konstgräs.
– Såg inte ens min högerback, kommenterade Luckstas tränare Paul Thompson.

Det blev svårspelat uppe på Balders konstgräs ikväll då Lucksta och Alnö möttes i näst sista omgången av höstens uppflyttningsserie. Och då talar jag inte om det utnötta konstgräset där skarvarna gör att bollar studsar och spelare snubblar. Den här gången hade även rena Lützendimman tagit Baldershöjden i besittning och det var inte många meter man såg framför sig.
Lucksta, som var hemmalag då Sörforsvallen saknar elljus, verkade bemästra omständigheterna bäst och tog ledningen i den 25:e minuten på straffspark efter en hands. Exekutor Oliver Widahl.
Nästan direkt på avspark efter målet återtog Lucksta bollen från Alnö och en frispelad Samuel Keflit kunde springa in tvåan.

Alnö försökte kämpa sig tillbaka från käftsmällarna och vaskade fram några lägen men Anton Stadling, tillbaka mellan stolparna efter sin långtidsskada, var het och spelsugen och vägrade låta sig överlistas.
Lite drygt tio minuter in i den andra halvleken såg Oliver Widahl till att ö-lagets väg mot poäng blev ännu brantare då han satte 3-0.
Med tio minuter kvar kom även Anton Jonssons 4-0 och LIF tog sin fjärde raka vinst i uppflyttningsserien. Men någon riktig seriefinal mot Sund i avslutningsomgången blir det, som ni säkert redan känner till, inte utan får räknas som uppladdning inför det stundande division 3-kvalet senare i höst.

Tränarsnack:
– Det var svårspelat i dimman och det gick inte ens att se sin högerback. Tur att inte matchen gällde så mycket då det blev rejält chansartat. Alnö var inte helt ofarliga men jag tycker att vi stundtals hade bra press på dem och var det bättre laget och vinner rättvist, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Bäst på plan:
Stefan Krantz, 39, var "man of the match". Inledde som vb och klev sedan in i mittförsvaret och dominerade både i luften och efter marken. Erik Backlund var lysande på den ovana platsen som central mittfältare och i målet var Anton Stadling prickfri i sin första match sedan Torpshammar i juni då han skadade knät. Dessförinnan gjorde han illa handen i Nordichallen i vintras så det måste kännas skönt att vara tillbaka även om det är i säsongens elfte timme.

Lucksta IF - Alnö IF 4-0
2020-09-30 - 20:15 - Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Oliver Widah (25, straff)
2-0 Samuel Keflit (26)
3-0 Oliver Widah (56)
4-0 Anton Jonsson (80)
Domare: Jan Söderlund, Sundsvall
Ass. domare: Hans Söderblom och Henrik Hörnfeldt