Torpshammar kom tillbaka från dubbla underlägen och tog poäng
-
Två lag som inte hade mer än äran att spela för möttets på Torpshammars IP när Medelpadsfemman skulle göra bokslut.
Utan några nerver som hindrade bjöds det på bra fotboll på en bra plan i bra väder – och med ett rättvist slutresultat.
IFK Sundsvall 2 var piggast första halvtimmen och Casper Engstrand sköt en frispark geom muren till 0–1 i minut sex. IFK hade sedan flera lägen till utökning men Torpshammars sjunde (!) målvakt för säsongen, Hassan Ali Jan, var omutlig eller så rann bollarna utanför stolparna.
Därefter jobbade sig hemmalaget in i matchen och fick också till en kvittering innan pausvilan. Först var man nära med en nick i insidan av stolpen men därefter fick Patrik Högdahl på en riktig "brasseböj" från straffområdes-gränsen och IFK-keepern Andreas Kotermajer hann inte ens få upp händerna.
I mitten av den andra halvleken återtog IFK ledningen. Nicklas Silverved drog på ett långskott. Hasan Ali Jan räddade med tvingades släppa retur och på den hann den syrianske flyktingen Salem Hajbakri först fram och satte bollen i nät.
Torpshammar skulle emellertid komma ikapp i målprotokollet ännu en gång. Rasmus Söderman lyfte i den 77:e minuten in en frispark och efter lite kamp fick lagkaptenen Rikard Vikberg en fot på bollen och det var kvitterat. Därmed var målandet över för den här säsongen.
– 2–2 var rättvist och det speglade också matchen. Efter en halvtimme kom vi mer rätt i våra positioner defensivt och kunde försvara oss bättre vilket var nyckeln till poängen. Jag är nöjd att vi trots allt håller oss kvar i serien, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– Vi leder två gånger men båda gångerna slappnar vi av efteråt och dom får kvittera. Annars så styrde vi den här matchen fram till 1–1 och borde avgjort innan deras kvittering. Hade vi vunnit hade vi kommit sexa, nu blev vi åtta istället, säger IFK 2:s tränare Fredrik Allgren lite besviket.
Beröm i Torpshammar till mittbacken Olle Eriksson som tog udden av många IFK-anfall samt anfallaren Rikard Vikberg som visade bra spelförståelse med sina löpningar.
Salem Hajbakri visade att han lirat boll innan han kom till Sverige och visade fina takter innan orken tröt. Karl Beckman visade god teknik och snurrade friskt ute på sin kant emellanåt och framåt fortsätter unge Casper Engstrand att visa vilken stortalang han är i vardande. Det blev mycket "visa" där...

Torpshammars IF – IFK Sundsvall 2 2–2
2014-09-28 - 16:00 - Torpshammars IP
0-1 Casper Engstrand 6
1-1 Patrik Högdahl 38
1-2 Salem Hajbakri 63
2-2 Rikard Vikberg 77

Domare: Jose Luis Ahumada, Timrå (otydlig i sina domslut vilket skapade irritation på planen)