Daniel Wallsten - en man med nerver av stål. Daniel Wallsten - en man med nerver av stål.

Daniel Wallstens nerver fixade poäng åt Östavall efter straff i slutminuten mot Kramfors-Alliansen

(2020-08-28)
Matchen:
Östavall var på väg mot ett hotande nederlag på Kramfors IP men i slutminuten kunde Daniel Wallsten kvittera till 2-2 med en välplacerad straff och då hjälpte det inte att hemmalagets målvakt gick åt rätt håll i elljuset. Pust!
Hemmalaget kom ut betydligt mer taggat och var fast beslutna om att minska poängskillnaden mellan de två lagen. KA tog också ledningen efter ett fint inlägg och nickskarv genom Rasmus Rådsäter efter dryga kvarten.
Östavall kvitterade i slutet av den första halvleken genom Elias Wennerberg, också det efter ett inlägg, och en massa studsar hit och dit.

Inlägg och nick var hemmalagets melodi denna afton då även återtagandet av ledningen kom till på detta vis. Denna gång i minut 68 genom Abdirezak Darar.
Ådalingarna såg sedan ut att ta de tre synnerligen viktiga poängen men i den 90:e minuten satte en hemmaförsvarare dobbarna i bröstet på Jesper Gulliksson och då det skedde innanför straffområdet dömde domaren straff. En straff som Daniel Wallsten satte kyligt och lågt vid den vänstra stolpen inför ryggtavlan på ÖIF-tränaren David Nordberg (vågade inte titta). Keepern Farruh Muhitdinov gick åt rätt håll men "stramaren" var för bra slagen.

Tränarsnack:
– Vi är mycket nöjda med dagens prestation och grabbarna gav verkligen allt under hela matchen. Vi är dock inte nöjda med resultatet då vi definitivt ska vinna matchen sett till antal heta målchanser. Oturen grinade oss tyvärr i ansiktet då vi hade tre avslut i ribba och stolpe och dessutom fick en straff emot oss i 90:e minuten. Fortsätter vi spela som idag så kommer vi plocka många poäng i de återstående matcherna, säger Kramfors-Alliansens tränare Henric Karlsson.
– Vi gör en dålig prestation rakt igenom och jag är ödjukt tacksam för den  poäng vi har med oss när vi nu rullar hem. Det har varit en dag fylld av motgångar som inleddes med branden i Birsta så vi kom upp sent och fick ingen optimal uppladdning. Men det slutade i alla fall i dur då vi fick med oss poäng men Kramfors ska ha en eloge då de gjorde det svårt för oss och jobbade hårt för varandra och löpte mycket. Tror inte de kommer att tillhöra de tre lag som åker ur direkt, säger Östavalls tränare David Nordberg.