Straffmiss och segermål på slutet för Svartvik i njurundaderbyt
-

Den av ST/Dagbladet TV-sända matchen, Njurundaderbyt mellan Essvik och Svartvik, blev en inte alltför välspelad men i gengäld en synnerligen spännande tillställning.
Svartvik tog ledningen i den 19:e minuten sedan Martin Uhlin vackert nickat in en lång djupledsboll förbi egen målvakt. Sedan han missbedömt den i vinden och kommunikationen med den egna målvakten varit obefintlig.
Hampus Andersson kvitterade på straff med lite drygt tio minuter kvar och matchen såg ut att sluta 1-1.
Men med två minuter kvar var det Svartviks tur att få straff men den sköt Admir Adra okoncentrerat högt över. Adra som brukar vara säkerheten själv från "elfmeter".
Oavgjort nu då? ...men nej!
Till Adras lycka kunde nämligen Joakim Åström trycka in segermålet efter hans egen frispark i den 91:a minuten.
Ändå var det inte helt avgjort. I slutsekunden tvingades nämligen gästerna rädda Hampus Anderssons nick på mållinjen för att säkra segern.
Essviks Peter Mackin var inte helt nöjd:
- Vi var inte på tå i första, alldeles för lite "go" i laget. När vi kvitterade på slutet får man inte släppa till så som vi gör på slutet, säger Essviks lagkapten besviket.
Svartviks Joakim Åström var betydligt gladare:
- Det är alltid dramatik när Svartvik spelar. Det här var vår vändning efter tre förluster. Nu börjar det klicka, säger den inhoppande matchhjälten.

Se matchen på ST-Live, "Slaget om Njurunda".

Publik: 300

Admir Adra brände en straff i slut-minuterna men blev ändå en liten matchhjälte för det var på hans frispark som Joakim Åström kunde göra segermålet.