Anders Boman nickade in Torpshammars kvittering efter rena Ralf Edström-hänget. Anders Boman nickade in Torpshammars kvittering efter rena Ralf Edström-hänget.

Torpshammar nära segern efter att ha jobbat i kapp två underlägen mot Essvik

(2020-07-03)
Trots dubbla underlägen kämpade sig Torpshammar tillbaka in i matchen och knep en poäng hemma på IP mot Essvik.
– Vi hade ett jätteläge att göra 3-2 efter det, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Essvik hade stora problem att utmanövrera hemmalaget Torpshammar under fredagskvällen trots övertag i bollinnehav. Danne Johansson gav emellertid gästerna ledningen efter dryga halvtimmen sedan han vänt bort en försvarare och placerat bollen tätt intill stolpen.
Torpshammar fick en kanonstart i andra då Stefan Lindman utjämnade redan i den första minuten men Filip Svensson återgav Essvik ledningen fem minuter senare. Ett tredje Essviksmål hängde sedan i luften men med tjugo minuter kvar var det istället hemmalagets Anders Boman som gick till väders och med ett häng i gammal Ralf Edström-klass nickade han in 2-2.

Inhopparen Magnus "Bobo" Eriksson erövrade i slutskedet bollen från en bortaförsvare men fick för dålig vinkel för att sätta segermålet utan Michel Sjödal kunde komma ut snabbt och täcka skottet.
Trots "missen" tog Torpshammar en viktig poäng medan Essvik tappade två i jakten på en plats till uppflyttningsserien.

– Förutsättningarna var inte på topp med sju-åtta ur startelvan borta och vi tvingades vaska om i leken. Men de som var med jobbade djävulskt hårt för varandra. Essvik hade mer boll men vi kämpade och slet för att hela tiden ligga rätt i positionerna och inte ge dem de ytor de gillar att spela på, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.