Höstsexan

Omgång 2 (17)

Adam Johansson har gjort fem mål på två matcher i Höstsexan, hattrick idag mot Ljunga. Adam Johansson har gjort fem mål på två matcher i Höstsexan, hattrick idag mot Ljunga.

Alnö 2 har lärt sig spela seniorfotboll
Vad har hänt med Alnö 2 i höst?
Efter en klen grundserie har man nu tagit två raka i Höstsexan. 4-2 mot Kuben 3 följdes upp av hela 5-0 hemma på Släda mot Ljunga.
- Det tar tid att lära sig spela seniorfotboll men våra grabbar vill hela tiden förkovra sig och nu börjar vi se resultatet, säger tränaren Tomas Berglund.
Vad har hänt med Ljunga i höst?
Andra raka förlusten. Först 0-4 mot Torpshammar och nu 0-5 mot Alnö 2 - totalt 0-9 efter två matcher
- Nu är det tungt. Vi har helt tappat formen precis till slutspelet. Killarna verkar inte tycka att det är roligt att spela fotboll längre, säger lagledaren Roy B. Olsson.
Den första halvleken var spelmässigt en ganska jämn historia.
I den 25:e minuten bröt emellertid hemmalaget dödläget. Efter en lång hörna mot den bortre stolpen mötte Jesper Nyman på volley med bredsidan.
Precis innan pausvilan löpte sig Adam Johansson fri och placerade kyligt in 2-0. Ett psyologiskt mål skulle det visa sig.
- I paus hängde vi inte läpp utan gav oss den på att vi först skulle
reducera och sedan kvittera, men så blev det inte, säger Olsson.
Adam Johansson gjorde nämligen om sin bedrift från slutet av den första halvleken, inte bara en gång utan två gånger. I den 53:e- respektive 56:e minuten.
I den 59:e minuten skickade sedan Johan Holmgren upp en projektil i ena krysset till 5-0.
Sista halvtimmen blev mållös. Ljunga hade gett upp och Alnö var nöjda för dagen och rullade mest bollen runt inom laget.
- Vi gjorde en jättebra match och det var stabilt överlag. Vi har spelat bra tidigare också men nu börjar vi även få utdelning i form av mål på vårt spelövertag, säger Berglund.
- Med ett reservbetonat lag hängde vi med bra tills Alnö gjorde sitt första mål.
Får ändå erkänna att Alnö 2 vann rättvist även om siffrorna kanske blev lite väl stora, säger Olsson.
Nya mittbacksparet i Alnö, Jesper Nyman och Martin Luthman, såg till att det blev lugnt och säkert i försvarsleden och var nyckeln till att allting skulle fungera. Adam Johansson var framfusig och fyllde på förra helgens målförråd på två mål med ett hattrick idag. Kul även att se "98:an" Léon Engholm Solli kliva in och ta för sig som central mittfältare.
I Ljunga vek aldrig liberon Gunnar Westberg ner sig. Även debutanten på vänsterbacken, Henrik Viksten,
gjorde en bra match. I övrigt var det lika svart som tröjorna...

Effektivt Hassel vann målrik tillställning
Det svängde rejält på Kubens konstgräs när Kuben 3 tog emot Hassel.
Hemmalaget inledde starkt och jobbade till sig en hörna redan i den första matchminuten, dock resultatlös. Man fortsatte pressa på och i den tredje minuten var det dags för 1-0, målskytt Johan Skog.
"Tigerungarna" fortsatte sedan skapa bra målchanser men avsluten lämnade mycket i övrigt att önska. Det blev mest knallpulver.
Hassel hade mitt i Kubenpressen en femminutersperiod där man via sin tyngd tog över och hade några bud på kvittering innan hemmalaget tog över igen men inte lika markant i fortsättningen.
Efter 38 minuters spel fick Hassel en frispark och flyttade upp sina större pjäser.
- Blev lite orolig då vi inte varit bra på defensiva fasta, säger Kubens lagledare Roger Norrman.
Norrmans oro visade sig vara berättigad för på frisparken kunde Robert Sundin kvittera.
Kuben var sedan nära att återta ledningen men Hasselkeepern Pontus Stjernström räddade Johan Skogs friläge med en  benparad.
På den efterföljande kontringen satte William Dalenius 1-2...
- Tror att matchbilden blivit annorlunda om vi fått 2-1. Små marginaler. I stället fick vi jaga, säger Norrman.
William Dalenius kontrade även in 1-3 tidigt i den andra halvleken.
- Hassel är duktiga på att snabbt ställa om från försvar till anfall, dom har duktiga forwards, säger Norrman imponerat.
Dock inte avgjort. Kuben började äta sig in i matchen igen. Kristoffer Lundqvist reducerade i den 72:a minuten och sju minuter därefter kvitterade Johan Skog och momentum låg hos hemmalaget.
Ledningsmålet låg i luften men med fem minuter kvar fick Hassel en hörna och på den kunde duktige men svårstavade Fitim Ugzmailji göra 3-4
- Återigen en fast situation där vi inte hade kontroll på motspelarna, suckar Norrman.
I slutminuten satte samme Ugzmailji även 3-5 sedan Kuben gått "all-in" för en kvittering.
- Tycker ändå att vi spelade bra och tryckte tillbaka Hassel stora delar av matchen, men det är målen som räknas och där var Hassel effektivare, erkänner Norrman, och fortsätter:
- Mina plus går till högerbacken Åke Johansson som kom in i andra halvlek och spelade bra. Framåt var det Johan Skog som för det mesta låg bakom våra målchanser. På mitten höll Sean Kettle och Sinan Akdag måttet.
(väntar på återkoppling från Hassels tränare och kommentarer)

Kubikenborgs IF 3 - Hassels IF 3-5 (1-2)
Publik: 27

Tomas Eriksson av-gjorde jumbomötet. Tomas Eriksson av-gjorde jumbomötet.

Bytte ut sig själv men kom in och avgjorde - Tomas Eriksson satte 3-2 i slutminuten
En irritterad Tomas Eriksson avgjorde jumbofinalen för sitt Stöde 2/Nedansjö när han, återinbytt, nickade in 3-2 på Joakim Wickbergs inlägg i matchens 89:e minut.
SIF 2/NIK hade greppet om matchen i drygt 80 minuter.
1-0 kom tidigt genom Tomas Eriksson som utnyttjade ett felpass och dribblade sig förbi 2-3 Sundspelare innan han placerade bollen i nät.
Därefter dröjde det till i mitten av den andra halvleken innan Ulf Strömberg kunde utöka ledningen sedan han helt ren centralt chippat bollen över en utrusande målman. Passet kom från Joakim Wickberg.
- Då hade vi bra kontroll på matchen, säger tränaren Christer Söder.
Med sju minuter kvar på klockan fick inte hemmalaget undan en hörna utan en ännu oidentifierad Sundspelare kunde skicka upp bollen i nättaket.
Blott två minuter senare kvitterade Niclas Jonsson och Sund 2 såg ut att få till ett kryss men så blev det alltså inte...
- För en gångs skull hade vi lite flyt som kunde avgöra på slutet och jag är nöjd som det hela gestalltade sig. Vi är ju inte bortskämda med segrar men det hade varit orättvist om vi inte vunnit idag, säger Söder.
Anfallaren Tomas Eriksson bytte ut sig själv sedan han varit förgrymmad på domaren men kom in efter kvitteringen och avgjorde matchen. Mittbacken Jonathan Söder var prickfri och duktigt var även 17-årige högeryttermittfältaren Oliwer Forsberg.
Sund 2:s ledare, och målvakt, för dagen, Michael Wahlroos, höll inte alls med Stöde/NIK-tränaren Christer Söder:
- Måste säga att summeringen var väldigt orättvis. Jag kan med all säkerhet säga att det var vi som hade matchen i vår hand, men två frilägen och ett solklart offsidemål sänkte oss. Det första "riktiga" läget fick vi på ett friläge som tyvärr dunkades i ribban. Vi rullade även bollen i större delen av hela matchen, men Stöde/NIK var effektiva och hade på sin höjd kanske tio skott på mål varav fyra var frilägen. Så summan av kardemumman var nog att Sund 2 förtjänade ett oavgjort och att domaren gjorde en riktig blunder vid 3-2 målet.
Överbetyg i Sund 2 till Amaro Bahtijar, Farman Vali Shah Murad Saifouri och Anton Ågebrant.

Stöde IF 2/Nedansjö IK - Sund IF 2 3-2 (1-0)
Publik: 11

Charles Mercheant spikade igen Selång-ers mål i Torpsham-mar. Charles Mercheant spikade igen Selång-ers mål i Torpsham-mar.

Målvakten Charlie Mercheant räddade segern åt Selånger 2
Torpshammar förlorade hemmamatchen mot serieledarna Selånger 2 med 1-4 men var ingalunda det sämre laget. "Problemet" var att i gästernas mål stod unge Charlie Mercheant och mot hans storspel hade inte Torpshammar något motmedel.
När sedan gästerna var effektiva i sina avslut gick det som det gick.
Selånger öppnade bäst och tog ledningen redan efter fem minuter sedan Hakim Rouass runnit igenom i karaktäristisk stil.
Gästerna hade sedan flera chanser att öka på både en och två gånger men misslyckades.
Efter ca 20 minuter dog Selångers spel helt och Torpshammar tog över och vaskade fram den ena möjligheten efter den andra men stupade varje gång på nämnde Mercheant.
I slutet av halvleken sprang sedan Rouass igenom med 0-2 som resultat...
Den andra halvleken gick också i vågor och när gästerna var på sin högsta kom även 0-3. Ahmed Hassan kom rättvänd, gjorde en gubbe och sköt in bollen vid den ena stolpen.
Tre minuter senare fick äntligen hemmalaget hål på demonen mellan stolparna men det krävdes en straff för att överlista Mercheant. Ali Soroush Mirzad var som vanligt säkerheten själv från elva meter.
Torpshammar tryckte sedan på för att få kontakt men åkte på en snabb omställning. Hakim Rouass passade parallellt in framför mål där Hamid Husen tog emot bollen innan han lugnt och behärskat lade in 1-4.
- Vi hade höga berg och djupa dalar i vårt spel idag och när vi var som lägst klev Charlie (Mercheant) in och räddade oss. Vi borde egentligen stängt den här matchen redan efter 20 minuter sett till våra chanser. Vi försöker odla ett eget spel men tyvärr är vi för slarviga i passningsspelet emellanåt, säger Selånger 2:s tränare Ola Persson.
Anfallsduon Hakim Rousass och Albin Stenström var tillsammans med högeryttermittfältaren William Rikner (de senare är båda född 1998) och nämnde målvakten Charlie Mercheant de som skall hyllas främst i Selånger 2.
- Hade vi haft Charlie mellan stolparna (kom från Kovland inför hösten) i Grundserien så hade vi spelat i Höstfemman, säger Persson bergsäkert.
Mittbacken Olle Eriksson fick ställa sig i målet denna dag och skall inte lastas för baklängesmålen utan svarade bland annat för en straffräddning.
- Siffrorna speglar väl inte direkt hur matchen spelades. Men som så många gånger förut så kan vi äga stora delar av matchen men det sista avgörande funkar inte riktigt. Allt som oftast blir det ett felbeslut när vi skapar en målchans som sedan resulterar i en kontring. Den här matchen blev vi väldigt hårt straffade av just detta. Samtidigt som deras målvakt var väldigt duktig, säger Torpshammars tränare Tommy Göransson.

Torpshammars IF - Selånger FK 2 1-4 (0-2)
2013-09-01 - 16:00 - Torpshammars IP
0-1 Hakim Rouass 5
0-2 Hakim Rouass 43
0-3 Ahmed Hassan 58
1-3 Ali Soroush Mirzad (straff) 61
1-4 Hamid Husen 84
Domare: Hampus Vågeteg, Sundsvall (konstiga domslut åt båda håll)

Fotnot 2:
Lagen har med sig hela målskillnaden men bara 75% av poängen från Medelpadsfemmans grundserie.

Skytteligan, omgång 2 (17)

Hakim Rouass, Selånger 2, har gjort tre mål i Höstsexan, totalt 20 mål. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu. Hakim Rouass, Selånger 2, har gjort tre mål i Höstsexan, totalt 20 mål. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.