Kovland fick sin keeper Charles Mercheant målchansutvisad redan i den åttonde minuten. Inhoppande Jonas Ytterström går åt rätt håll på den efterföljande straffen men Johan Skogs boll är för välplacerad. Foto: Roger Mattsson.
Tack vare två mål av lagkaptenen Johan Skog säkrade Wiskan spel i Medelpadsfemman även nästa år. Tack vare två mål av lagkaptenen Johan Skog säkrade Wiskan spel i Medelpadsfemman även nästa år.

Kovlands målvakt tidigt utvisad men KIF kom tillbaka från två underlägen på Viskans IP och tog poäng

(2020-08-30)
En viktig match där Wiskan behövde en poäng för att klara kontraktet inför nästa säsong och Kovland var även de i poäng behov för att nå fast mark när nedflyttningsserien kickade igång idag för de fyra lägst placerade lagen i Medelpadsfemman efter grundserien. Så när Nilla Sjöberg blåste till spel i första halvlek förväntades det en tuff, hård och jämn match. Det lät inte vänta på sig länge innan matchledaren fick ta upp första kortet, redan efter åtta minuter var det dags. Då till Kovlands comebackande målvakt Charles Mercheant som målchansutvisades efter att ha fällt en framstormande hemmaforward. Efter några minuters diskussion och med åsikter från alla håll hamnade så småningom bollen på straffpunkten. Exekutor för straffen blev Johan Skog, tillika kapten. Utan pardon satte han den säkert bakom inhoppande reservmålvakten Jonas Ytterström.

Nu trodde nog de flesta runt Viskans IP att trepoängaren var säkrad, men det visade sig att bortalaget hade helt andra tankar. Några minuter senare är kvitteringen nära när Kovland får hörna och den efterföljande nicken går strax utanför hemmamålet. I den 17:e spelminuten får så Tobias Löfblad hos gästerna ett perfekt instick och är åter nära att få till en kvittering. Men denna gång är hemmakeepern Fredrik Viklund med och efter en fin dubbelräddning lyser det fortfarande 1-0 på tavlan. Därefter så är oddsen 50/50 där ute på planen om vem som ska skicka nästa boll i mål, detta trots en man mindre för Kovland. Men inga fler mål faller i första och domaren Nilla Sjöberg blåser till en välbehövlig kvartsvila.

Med 0-1-underläge kommer ett taggat Kovland ut i andra halvlek och börjar ta över mer och mer av spelet. Trots att den alltid farlige och löp- starke Ivar Edlund måste utgå efter timman spelad så kvitterar Kovland i samma minut genom Marcus Haeggström. Här börjar ett krigande från båda håll och det gula kortet dyker upp med jämna mellanrum och dessa fördelas på båda lagen. Klyschan att nästa mål blir viktigt kändes i luften och efter 68 minuter så är det dags för Wiskan att återta ledningen. Målskytt är återigen Johan Skog som drar till med en otagbar kanon i Ytterströms högra hörn, efter att ha fått ett fint inlägg från högerkanten. Nu skulle väl ändå trepoängaren vara klar för hemmalaget ändå, men icke, Kovland ville annat. Redan i nästkommande minut så rullar man in 2-2, ska vi säga att det var en liten försvarsmiss från hemmalaget. Men för den delen absolut inte ta ifrån målskytten William Nilssons fina vrickning förbi hemmamålvakten och in i mål, en godsak även om man inte var Kovlands supporter.

Med 20 minuter kvar av matchen svängde spelet med fina lägen och chanser åt båda håll. Men fint målvaktsspel och en del mindre bra avslut så fördelades poängen till en vardera för lagen. Därmed är Viskan klart för fortsatt spel i serien nästa år, medan Kovland får försöka ordna det i kommande matcher.
/ Roger Mattsson

– Vi gör en jättebra match och det märktes inte på planen att vi var en man mindre i nästan 85 minuter. Det var nästan så att vi låg närmast segern, säger Kovlands lagledare Andreas Svedberg.

Ska vi ge epitetet "bäst på plan" i vardera laget får det bli två målsskytten Johan Skog i Wiskan och i Kovland den inhoppande reservmålvakten Jonas Ytterström.

Wiskans IF - Kovlands IF 2-2
2020-08-30 - 16:00 - Viskans IP
1-0 Johan Skog (9, straff)
1-1 Marcus Haeggström (62)
2-1 Johan Skog (69)
2-2 William Nilsson (70)
Utvisning Kovland: Charles Merchant, mv (8)
Domare: Nilla Sjöberg
Ass. domare: Örjan Åström och Robin Bergman
Publik: 50

Tillbaka till nyheter div. 5 Medelpad

Fler av Roger Mattssons bilder från Viskans IP

Med raska steg visar Nilla Sjöberg på straff för Viskan, trots starka Kovlands protester. Foto: Roger Mattsson
Ibland riktigt tuffa tag , här får Viskans Johan Sjölen en flygtur av Kovlands Jonas Nilsson. Foto: Roger Mattsson
Christian Wilson lyckas inte denna gång att få bollen i mål. Foto: Roger Mattsson