Maya Hulinder SKÖT segern till Alnö. Maya Hulinder SKÖT segern till Alnö.

Maya Hulinders kanonskott grejade hela potten till Alnö när man vände under-läge i Timrå

(2020-06-28)
Timrå tog ledningen i den andra halvleken men gästande Alnö satsade då allt framåt och lyckades vända på kuttingen.
Det avgörande målet var en riktig pärla från Maya Hulinder.
– Vi fortsatte att gnugga på efter deras mål och det gav utdelning, säger Alnös tränare Morgan Sahlin.

Efter en spelmässigt frän och mållös första halvlek tog Timrå ledningen på nick efter hörna i andra genom Felicia Högkvist . Inte helt orättvist i det läget av matchen.
Gästande Alnö kom emellertid igen och kvitterade genom löpvilliga Wilma Sundin. Därefter dängde Maya Hulinder in ett distansskott som satt perfekt under ribban.
Alnö fortsatte sedan att trumma på och låg sedan närmare ett tredje mål än Timrå en utjämning.

– Vi var mycket bra första 20-25 minuterna, företagssamma och ägde mycket boll. Vi fick dock se upp med Alnös längre bollar som hela tiden var farliga. Vi tog ledningen men hade sedan inte kvaliteten till att göra ett 2-0-mål trots initiativet i matchen. Efter deras kvittering gick vi ner oss och förmådde inte resa oss, säger Timrås tränare Michael Wahlroos.
– Timrå stod upp bra även om vi borde satt någon av våra chanser före paus. De tog ledningen i andra men vi gick ner på trebackslinje och spelade med tre forwards och lyckade vända på matchen. Även efter vändningen fortsatte vi ösa på med samma lyckosamma uppställning och inte gå tillbaka till fyrbackslinje, säger Alnös tränare Morgan Sahlin.,

I Timrå visade lagkaptenen och mittbacken Isabelle Forslund pondus, mod, lugn och värderade situationerna väl. Högeryttermittfältaren Henna Lundberg löpte kopiöst och tog för sig i närkamperna trots sin ringa längd,
I Alnö var Maya Hulinder och Wilma Sundin starka framåt men hela laget ska ha en eloge att man aldrig vek ner sig trots underläge och kämpade sig till segern.
Ett omnämnade även till den duktige domaren Omar Meqbil, som dock måste förbättra sig med att lägga in fakta efter matcherna....

IFK Timrå - Alnö IF 1-2
2020-06-28 - 17:00 - Timrå IP Konstgräs
1-0 Felicia Högkvist
1-1 Wilma Sundin
1-2 Maya Hulinder
Domare: Omar Meqbil, Sundsvall
Ass. domare: Ida Kindlund och Nicklas Dyrén