Spelande tränaren Jimmie Nordberg lyrade in segermålet långt in på stopptid. Spelande tränaren Jimmie Nordberg lyrade in segermålet långt in på stopptid.

Torpshammar var på väg mot jätteskräll – då vände topplaget Lucksta i slut-minuterna

(2020-08-07)
När Stefan Lindman satte straffen till 2-1 med mindre än tio minuter kvar hade Torpshammar en skräll på lut.
Men topplaget Lucksta vred sig ur greppet och vände på kuttingen.
Segermålet lyfte Jimmie Nordberg in från kanten på en frispark som gick förbi allt och alla och studsade in i målet.
Ett mål som topplag alltid får med sig och bottenlag får dem emot...
– Den här förlusten sved rejält. Tycker synd om grabbarna som var värda åtminstone en poäng, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

När Samuel Keflit gav topplaget Lucksta ledningen efter 19 minuter på Torpshammars IP var det inte så många som höjde på ögonbrynen.
Men Lucksta hade i fortsättningen svårt att bryta ner ett starkt Torpkollektiv och när sedan Olle Eriksson kvitterade före paus kändes den andra halvan mycket oviss.

Lucksta fortsatte att föra den andra halvleken men hemmalaget försvarade sig och tvekade inte att gå på anfall när tillfälle gavs.
Och med tio minuter kvar utmynnade ett Torpsanfall i en straffspark. Stefan Lindman tvekade inte utan tryckte in ledningsmålet och en skräll låg nu verkligen på lut.

Lucksta forcerade och med två minuter kvar nickade Oliver Widahl in kvitteringen men långt in på stopptid kom chocken. Jimmie Nordberg lyfte in en frispark ute vid långlinjen och bollen tog sig hela vägen förbi tjugotalet spelare och målvakten Simon Thyrén in i hemmamålet. Vilt jubel bland topplagets spelare medan Torpshammars föll ihop i gräset. Fotbollens himmel & helvete...

Tränarsnack:
– Den här förlusten sved rejält. Tycker synd om grabbarna som var värda åtminstone en poäng. Vi följde vår matchplan till punkt & pricka och stängde ner Lucksta i 88 minuter. Sett till vår förra match spottade vi upp oss rejält och nog var vi värda åtminstone en pinne då vi bjöd upp topplaget till dans hela vägen, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– Vi gör en riktig plattmatch, den sämsta sedan jag kom till klubben. Ändå är det starkt att vända 1-2 till vinst i slutminuterna. Det visar på en stark moral. Sett till matchen borde vi avgjort tidigare då vi hade massor av bra lägen men inte kunde sätta dit dem, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Bäst på plan:
Hela laget ska ha beröm i Torpshammar med en extra mazarin till målvakten Simon Thyrén.
Slätstruket i Lucksta enligt tränare Thompson, undantaget målvakts-veteranen Martin Ålin som hoppade in efter skada och uppträdde stabilt.