Stefan Lindman målade i sin debut i Ljunga/ Fränsta. Stefan Lindman målade i sin debut i Ljunga/ Fränsta.

Ljunga/Fränsta vände mot Sund efter två mål av Oskar Nordlund och ett av åter-vändaren Stefan Lindman

(2017-05-12)
Sund ledde på Ljungalid med kvarten kvar.
Då vände hemmalaget till 3-1 efter två mål av Oskar Nordlund och ett från åter-vändaren Stefan Lindman,
– Vi gjorde några byten som förändrade matcbilden till vår fördel, säger Ljunga/Fränsta-tränaren Jan-Erik Berglund.

120 personer hade tagit sig till Ljungalid för sammanslagningens första riktiga hemmamatch. För motståndet stod på förhand tippade topplaget Sund.
Det var också gästerna som tog ledningen i den 16:e minuten på nick genom Dennis Marzouki efter en hörna.
Det visade sig bli enda målet första halvan som mestadels bestod av tätt försvarsspel, mycket kamp och ställningskrig.

Den andra halvleken bytte lite skepnad. Sund tog i inledningen över mittfältet och spelet blev öppnare.
Ljunga/Fränsta började därefter äta sig in i matchen igen alltmer och med dryga kvarten kvar kom kvitteringen. Oskar Nordlund brassade en frispark förbi muren och strax innan målet studsade bollen och gick in via stolpen och ställde den Sundförsvare som backat ner på mållinjen för att täcka.
Målet gav hemmalaget luft under vingarna och en ny frispark gav 2-1 strax därpå. En hårt inåtskruvad frispark nickades in av återvändaren (från Torpshammar) Stefan Lindman. Bollen satt som gjuten i den bortre gaveln.

När Sund flyttade upp i sin jakt på en kvittering bröt L/F och Andreas "Linkan" Lindqvist skickade iväg Oskar Nordlund på djupet med en stickare och avslutet satte perfekt i nättaket.
Tre mål på tretton minuter var en urladdning som publiken verkligen gillade.
– En tung torsk efter en annars bra första halvlek av oss på en plan som annars mest inbjöd till kamp, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.
– Vi tog chansen att spela hemma på Ljungalid och med facit i hand var det ett bra beslut. Tycker att det var en bra division 4-match där vi gjorde några byten som förändrade matcbilden till vår fördel efter det att Sund tagit över mittfältet, säger Ljunga/Fränsta-tränaren Jan-Erik Berglund.
Han fortsätter:
– När Sund pressade på på slutet stod vi upp och spelade fotboll och inte sålde oss genom att kasta oss efter marken i brytningsförsöken. Därför kom dom aldrig till några jättefarliga lägen inne i vårt straffområde utan vi höll dom utanför, säger Berglund.

Filip Filipovic på det centrala mittfältet visade styrka och förlorade knappt en duell på hela matchen. I mittförsvaret var han med talibanskägget, Tommy Göransson, en gigant och tog hand om allt vare sig hoten kom från marken eller luften. Dessutom startade han många anfall med sin säkra passningsfot.
I Sund var gamle ex-allsvensken och "Pyretsonen" PatrikEriksson-Olsson, 44, en rese på mittbacken i vanlig ordning.

0-1 Dennis Marzouki (16)
1-1 Oskar Nordlund (73)
2-1 Stefan Lindman (81)
3-1 Oskar Nordlund (86)
Domare: Oscar Moss