Medelpadsfemman

Omgång 14

Yllmen Ramosaj i Granlo BK visar upp sina tekniska färdigheter i matchen mot Alnö 2 på Släda IP:s fina gräsmatta. GBK vann matchen med 7-2 och hänger med i toppen av Medelpadsfemman. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Adam Forsström höll inte sitt löfte. Gjorde målen själv... Adam Forsström höll inte sitt löfte. Gjorde målen själv...

Ljustorps IF - Matfors IF 2-2 (2-1)
2013-08-03 - 14:00 - Ljustorps IP
1-0 Hugo Arteaga 6
1-1 Adam Forsström 33
2-1 Robin Nordin 36
2-2 Adam Forsström 65
Domare: Anton Sjöberg, Sundsvall (bra, men hade ett par osäkra avblåsningar åt bägge håll).
Publik: 25
Matfors anfallare Adam Forsström lovade såväl seger som att han skulle spela fram till MIF:s två mål borta mot Ljustorp.
Han höll inte sitt löfte. Det blev "bara" oavgjort och istället för att spela fram gjorde han bägge målen själv, bl a poänggivande 2-2.
Ljustorps IP bjöd på en härlig matta och redan i den femte minuten löpte unge Hugo Artega (inte den berömde designern) på en lång boll från det egna försvaret och överlistade Matfors keeper Jonas Dunberg.
Därefter tog gästerna över i en halvtimme och efter att ha skapat målchanser både när det gäller i själva spelet och genom fasta situationer gav det till slut resultat då Adam Forsström volleyskarvade in Daniel Boströms inlägg.

Målet triggade Ljustorp och det tog bara lite drygt två minuter innan man var i ledningen igen. Efter en kontring vände duktige Robin Nordin bort ett par MIF-spelare och satte  bollen till vänster om Dunberg.
Matfors återtog bollinnehavet men hemmalaget försvarade sig bra och framåt oroade snabba och löpvilliga duon Nordin/Artega gästernas backlinje.
Daniel Boström var ytterst nära att kvittera i den nionde minuten av den andra halvleken men hans nick gick ner i marken och studsade sedan över ribban. Inlägget kom från inhoppande högerbacken Viktor Steffansson.
Kvitteringen kom emellertid fem minuter senare. Johan Bergström slog ett inlägg från kortlinjen som Adam Forsström förvaltade på bästa  sätt.
Matfors jagade sedan ett segermål mot ett allt tröttare Ljustorp (bara en avbytare) och hade några chanser till ett segermål men LjIF försvarade sig med näbbar och klor och lyckades behålla sin pinne.
Ljustorps Joakim Petersson skapade lite oreda när han kom in i andra halvlek och det var nära att drog en frispark direkt i mål. Kanske inte helt rättvist och så skett men...
Ljustorp: Vi hade många borta och fick spela med två ytterbackar på innermittfältet. Matfors var bättre men vi försvarade oss bra och är nöjda med poängen, säger tränaren Torbjörn Persson.
Matfors: Vi gör en bra fotbollsmatch men borde sett till vårt övertag och chanser gjort gjort fler mål i den andra halvleken. Nu spelar vi av grundserien och ser intresserat fram mot Höstfemman, säger tränaren Lars "Laban" Andersson.
Ljustorp: Mittbackarna Antonio Zavala och Anders Ellingsson höll Matfors anfall stången på ett bra sätt. Högerbacken Jesper Sahlberg stängde sin kant fullständigt.
Matfors: Adam Forsström höll sig på rätt plats vid två tillfällen. Johan Bergström agerade klok offensiv mittfältsman och inhopparen Victor Steffansson visade offensiva takter från sin högerbacksplats.

Lamin Saidy tofflar in 3-0 till Granlo förbi Alnö 2:s keeper Kevin Källström. GBK:s mittback Dennis Hägg är även han på hugget. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

2-7 Brima Bassie 90+4
Domare: Oscar Carlsvärd, Kvissleby (bra)
Publik: 45
Granlo vann med klara 7-2 borta mot Alnö 2. Siffror som var rejält i överkant då hemmalaget spelade väl så bra som topplaget rent tekniskt och passningsmässigt. Däremot var försvarsspelet synnerligen naivt och trots en mindre bra insats kunde alltså Granlo avgå med  en storseger.
Lamin Saidy spräckte Alnö 2:s nolla tidig med ett närskott som smet mellan benen på målvakten Kevin Källström. Detta efter fint förarbete på högerkanten genom Brima Bassie.
Alen Zulovic smekte sedan fram en yttersida på djupet där vindsnabbe Oskar de Vahl hann före en utrusande Källström och stötte säkert in 0-2.
Därefter ägnade sig gästerna med att löpa offside gång efter annan och man tog aldrig lärdom av att Alnö hela tiden tog steget upp precis innan djupledspasset. Ett mer smart spelande lag hade straffat Alnö obönhörligt.
Nåväl, Granlo dominerade totalt den första halvleken och i den 37:e minuten fick Lamin Saidy på en riktig strumprullare som mv-Källström släppte förbi sig lite väl enkelt. Lamins andra mål betydde pausledning för Granlo med 3-0.
I den andra halvleken var det ombytta roller. Hemmalaget trillade boll riktigt bra och spelade sig igenom Granlolaget vid flera tillfällen. Dock utan att få till något riktigt vass läge fram till dess Måns Hellberg blev frispelad och snyggt dundrade in 1-3 till vänster om tidigare mer eller mindre overksamme GBK-keepern Alexander Nilsson.
Det hann inte ens gå en minut förrän Alen Zulovic drog på stora kanonen från 30 meter. Bollen gick i en stenhård båge över Kevin Källström som insåg att det inte var mödan värt att försöka rädda, eller så hann han helt enkelt inte reagera.
Alnö fortsatte med sitt bollhållande och fick åter lön för mödan i den 82:a minuten när Johan Bengtsson vände runt utanför Granlos straffområde och vackert curlade in 2-4 högt upp i den högra hörnet. Alexander Nilsson återigen chanslös trots att han kastade sig vackert.
2-4 speglade matchen men på slutet gjorde Granlo ett målryck med tre snabba mål.
2-5 i 88:e minuten. Lamin Saidy spelade fram till inhopparen Ferdi Ismaili (kom sent, satt på ett försenat tåg från Malmö) som ur usel vinkel placerade in bollen stolpe in.
2-6 i 90:e minuten. Ferdi Ismaili lyfte in ett inlägg till "kamikatzepiloten" Peter Allen som språngnickade in bollen - och fick sig en spark i huvudet som tack.
2-7 kom på övertid. Spelsugne Ismaili drog på ett skott som tog i ribban men på returen fanns Brima Bassie på plats och enkelt bredsidade in matchens sista mål i öppet mål.
Alnö 2: Vi försöker trilla boll och jag tycker vi gör det bra. Tyvärr är vi obeslutsamma i vårt eget straffområde och blir hårt straffade. Där finns det en del att bygga på om man säger så, säger tränaren Thomas Berglund.
Granlo: Vi kan mycket bättre än så här. Vi kom inte upp i normal standard men efter tre raka förlustmatcher inklusive DM var det skönt att vinna. Godkänt men inte nöjda får betyget bli. Vi gör ändå sju mål trots att vi inte spelade speciellt bra, säger tränaren Nermin Zulovic.
Alnö 2: Johan Bengtsson i anfallet var hela tiden spelbar och gav inte GBK-försvaret någon lugn stund. Högerbacken Victor Svedberg spelade resolut och var skicklig i uppbyggnadsspelet. Bra var även dribbelkusen Måns Hellberg. Rivig och teknisk men skulle bli ännu effektivare om han släppte bollen ifrån sig tidigare eller sökte vägg och sedan stack på djupet.
Granlo: Mittbacksparet Edin Muratovic och Dennis Hägg var stabila men bäst på plan var Lamin Saidy och det inte bara för målen. Bra driv i steget med boll och en med en teknik utöver det vanliga. Fortfarande oskolad men där finns det potential.

Återändaren (från Ånge IF) Andreas Modén satte Fränstas bägge fullfträffar mot Sidsjö-Böle. Foto: Bjön Sjödin. Återändaren (från Ånge IF) Andreas Modén satte Fränstas bägge fullfträffar mot Sidsjö-Böle. Foto: Bjön Sjödin.

Utvisning Fränsta: Timothy Paulsson 65
Domare: Andreas Wiklander, Söråker (inkonsekvänt)
Publik: 57

Det här blev en match där viljan spelade avgörandet.
Fränsta satte direkt hög press på Sidsjö-Böle hemma på Myggvallen vilket försvårade intentionerna i kontrollerade uppspel för gästerna.
Matchen stod länge och vägde med chanser åt båda håll, med övertag för hemmalaget, innan gästerna lite överraskande tog ledningen i den 41:a minuten
 efter ett långt anfall. Efter viss kalabalik framför målet kunde Daniel Valderrama trycka upp bollen med en snygg halvvolley stenhårt i målvakten Simon Erikssons högra kryss.
Sidsjö-Böles glädje blev kortvarig. Minuten senare kvitterade nämligen Fränsta då hemvändaren Andreas Modén fått till en skraltig strumprullare
sedan Fredrik Hultman i gästernas mål schabblat ordentligt med bollen.
Chockade SBIF-spelare, ledare och supportrar kunde sedan åter se Andreas Modén rulla in bollen. Denna gång efter ett fatalt hemåtpass som sedan ställde Hultman.
SBIF:s sena 0-1 hann bli 2-1 innan pausvilan.
Den andra halvleken präglades mestadels av kamp.
- Trötta Fränstaspelare började dela ut sena tacklingar vilket skapade stor irritation på banan och domaren tappade matchen alltmer, säger Sidsjö-Böles tränare Robert Olsson.
Till slut fick Tim Paulsson motta sitt andra gula kort och Fränsta därmed decimerade till tio man sista 25 minuterna.
- Tyckte nog att det luktade filming från deras spelare i den situationen, säger Fränstas tränare Kent Larsson.
Gästerna tog över med en man mer, tryckte tillbaka Fränsta och med åtta minuter kvar av matchen ledde övertaget till en kvittering. Lagets skyttekung, Claudio Moraga, satte då snyggt bollen i nät assisterad av Ceasar Ibarra.
Gästerna gick nu "all-in" för ett segermål men förgäves.
Med facit i hand var 2-2 ett rättvist resultat.
Fränsta: Får i slutändan vara nöjd med en poäng. Vi gör vår kanske bästa match i år och speciellt nöjd är jag med vårt passningsspel. Jag tycker vi var det bättre laget ända tills vi fick en spelare utvisad, säger spelande tränaren Kent Larsson.
Sidsjö-Böle:
För oss känns oavgjort som en förlust. Vi gör ingen bra match och det känns verkligen trist med de mål som vi bokstavligen ger bort till Fränsta. Deras höga press och hårda spel lyckades för dagen men vi vet att vi kan så mycket mer och borde utnyttjat detta till vår fördel. Det här blev en match där viljan hade avgörandet, säger tränaren Robert Olsson besviket.
Fränsta: Skotten Archie McCallum gjorde sin bästa match för säsongen. Frän bollvinnare på mitten, men schyst. Gick i bräschen med sin inställning. Ingen i laget föll ur ramen.
Sidsjö-Böle: Daniel Valderrama, Claudio Moraga och Peter Bäck.
För oss känns oavgjort som en förlust. Vi gör ingen bra match och det känns verkligen trist med de mål som vi bokstavligen ger bort till fränsta. Deras höga press och hårda spel lyckades för dagen men vi vet att vi kan så mycket mer och borde utnyttjat detta till vår fördel. Bara att blicka framåt.

Hassels IF - Stöde IF 2/Nedansjö IK 4-2 (3-0)
Utvisning Hassel: Jesper Fastén 88

Domare: Oscar Moss, Sundsvall (duktig men blåser gärna ner spelare skriker)
Publik: 42
Hassel vann med 4-2 mot jumbon Stöde 2/Nedansjö har verkar nästan ha greppet om den där sista Höstfemmaplatsen.
Ikväll grundlade man segern i den första halvleken då man gjorde 3-0.
- Stabil seger, men ändå inte. Vi gjorde många misstag och slarvade lite väl ofta. Speciellt efter 3-0 då vi trodde vi var "världsmästare", säger Hassels tränare Benny Stjernström.
- Vi räcker helt enkelt inte till, det är fakta. Vi var inte alls med i första halvlek. Det blev mycket bättre i andra och den vann vi också med 2-1. Hade vi spelat så hela matchen hade vi vunnit, säger SIF2/Nedansjös tränare Christer Söder, som tyckte Hassel var ett riktigt gnällgäng.
- Jag tror dom gnällde på precis alla domslut. Är rädd att matchen urartat om vi kommit ikapp i målprotokollet.
(mer info om matchen kommer under tisdagen)

Publik: 23
Sund 2 ledde på Kubens svårspelade konstgräs med både 2-0 och 3-1 men fick nöja sig med en pinne borta mot Kuben 3.

I slutet av matchen hade båda lagen varsin chans att göra ett segermål men misslyckades. Niclas Jonsson i Sund 2 kom igenom men bollen gick utanför och strax efteråt var det Victor Nåvik i Kuben som hade en bra nick som gick över.

Publik: 60
Efter en bra inledning av Torpshammar i derbyt tog istället Ljunga ledningen och utökade den i slutet av halvleken.
Torpshammar inledde även den andra halvleken bra och den här gången fick man två snabba mål och var ikapp i målprotokollet.
Resten av matchen bestod av ställningskrig och få målchanser - fram till den andra övertidsminuten. Då missade Torpmålvakten en lång boll in i straffområdet (solen i ögonen) och den tog i både stolpe och ribba innan mittbacken Olle Eriksson rensade undan med en bicykleta på mållinjen.
- 2-2 var nog rättvist. Vi hade ungefär lika mycket av matchen totalt sett, säger Torpshammars spelande tränare Tommy Göransson.

3-7 Karl Normelli (straff) 90
Domare: Nils Börlin, Sundsvall (kanonmatch)
Publik: 65
Ånge 2 åkte på säsongens första förlust - och den blev siffermässigt rejäl.
IFK Sundsvall 3 kom, sågs och segrade med 7-3 sedan anfallsduon Nicklas Silversved och Olof Torstensson haft en helkväll.
- Vi hade ett jätteläge att göra 4-4 men brände och när vi satsade allt framåt på slutet i jakten på en kvittering öppnade vi oss bakåt och dom kunde göra tre mål, säger Ånges tränare Benny Matsson.