Mårten Gräntz inledde matchen med att göra två mål första kvarten. Mårten Gräntz inledde matchen med att göra två mål första kvarten.

Stabilt bakåt gav IFK Sundsvall klar seger på Torpshammars IP

(2017-06-27)
Redan efter dryga halvtimmen ledde IFK Sundsvall med 3-0 på Torpshammars IP efter snarlika mål efter försvarsslarv från hemmalaget.
Med kvarten kvar fastställde sedan IFK segersiffrorna till 4-0.
– Vi är stabila bakåt men gör egentligen ingen bra match men vinner ändå med klara siffror, säger IFK-tränaren Torbjörn Persson.


IFK Sundsvall var första halvtimmen duktiga på att utnyttja Torpshammars försvarsmisstag.
I den åttonde minuten vrickade sig Mårten Gräntz förbi ett passivt hemmaförsvar och drog in bollen ribba in från nära håll.
Gräntz satte därefter i den 16:e minuten även 0-2 sedan han fått träff på bollen i tight läge.
Efter dryga halvtimmen damp en hörna ner framför fötterna på Miika Lindroos och han slog bekvämt och oattackerad in IFK:s tredje boll.
– Vi har ett försvarsspel som liknar ett pojklags just nu, suckar Torpshammars tränare efter den första halvleken.

Hemmalaget jämnade ut spelet något i den andra halvleken men förmådde inte hota ett stabilt spelande IFK-försvar mer än på ett par fasta situationer. När Torpshammar flyttade upp för att åtminstone spräcka nollan fick gästerma ytor och med kvarten kvar rykte Oscar Lidström ifrån sina bevakare och snyggt satte punkt för kvällens målskytte.
– Men sett till chanserna borde vi gjort några fler mål men med tanke på vårt fina försvarsspel och att vi ändå gör fyra mål framåt på bortaplan så får jag väl vara nöjd även om vi inte gjortde någon topprestation, säger IFK Sundsvalls tränare Torbjörn Persson.
– IFK vinner inte matchen utan det är vi som förlorar den på egna misstag. Vi ger oss inte chansen att vinna matchen då vi bjuder dom på målen. Många matcher avgörs inne i boxen och där är vi inte tillräckligt bra just nu, vare sig defensivt eller offensivt, suckar Bert-Ove Blom.

Högerbacken Najib Azghari ger alltid 100 procent hela matcherna oavsett resultatet och var den som skall ha överbetyg i Torpshammar för sin insats.
Försvarsspelet var bra i IFK Sundsvall och där utmärkte sig mittbacken Miika Lindroos och högerbacken Marcus Berglind Arnström lite extra. Plus också till anfallsduon Mårten Gräntz och Oskar Lidström som betyder mycket för IFK:s spel.

Torpshammars IF - IFK Sundsvall 0-4
2017-06-27 - 19:00 - Torpshammars IP
0-1 Mårten Gräntz (8)
0-2 Mårten Gräntz (16)
0-3 Miika Lindroos (32)
0-4 Oscar Lidström (76)
Domare: Thomas Berglund (godkänd)
Publik: 56
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsallsvenskan