David Danielian fortsätter att spotta in mål., fyra nya ikväll David Danielian fortsätter att spotta in mål., fyra nya ikväll

Rutin och kilon en avgörande faktor när
Ånge tog en storseger
på Thulevallen

(2020-07-03)
Ånge tog hem en klar 8-2-seger på Thulevallen mot ett ungt Matfors 2 där rutin och kilon vägde tungt denna afton.
Och givetvis David Danielians fyra mål!
– Vi inledde bra direkt från minut ett med en hög press som inte Matfors kändes bekväma med och kunde gå till pausvilan med hela 6-0, säger Ånges tränare Filip Filipovic.

Matfors 2 vägde lite för lätt och saknade Ånges rutin i våravslutningen på Thulevallen. Man försökte rulla boll men blev hårt straffade av gästernas höga presspel. Valerik Danielian var nära att sätta 0-1 direkt i matchöppningen men bara ett par minuter senare blev storebror David Danielian serverad en fin boll av Haris Devic. David lirade sedan själv fram Javid Azimi till 0-2 i minut elva.
Innan halvtimmen spelad registrerade sig David Danielian sig ånyo i målprotokollet.
Innan paus dubblerade Ånge sin ledning genom mål av David Danielian, hans tredje, Javid Azimi och Theo Evien.

Matfors 2 var inte helt ofarliga och med kvarten kvar av matchen spräckte Max Stenmark nollan till en välförtjänt reducering.
Theo Evien gjorde sedan 1-7 med tio minuter kvar efter fint samspel med Tobias Engström som avslutades med att Theo skottfintade bort ett par försvarare innan han lugnt placerade in bollen i nät.
Matchens vackraste mål gjorde emellertid hemmalaget då Emil Bergman fick på en perfekt träff från 31 meter och bollen satt stiligt i krysset.
David Danielian avrundade sedan matchen med sin fjärde fullträff för kvällen och fastställer Ånges seger till 8-2.
Ånge tog därmed sin femte seger och gick ren i vårspelet och toppar nu Medelpadsfemman inför sommaruppehållet.

– Vi var bäst på tre saker under den första halvleken. Vi hade mest boll, flest hörnor, åtta stycken, och mest missade målchanser. Totalt hade vi en tio-tolv målchanser men brände allihop, det var räddningar på mållinjen, stolpskott och jag vet inte vad. Nä, det var en tung första halvlek där de fick rinna igenom alltför enkelt. Trots 0-6 i paus gav inte killarna upp utan spelade oavgjort i den andra halvleken, säger Matfors 2:s tränare Tobbe Wallin.
– Vi inledde bra direkt från minut ett med en hög press som inte Matfors kändes bekväma med och kunde gå till pausvilan med hela 6-0. I andra drog vi ner på tempot men efter deras mål höjde vi den ett snäppp igen och kunde göra två mål ytterligare på slutet, säger Ånges tränare Filip Filipovic.

Matfors 2 ska ha en eloge att man aldrig vek ner sig trots att bollarna trillade in.
David Danielian prickade in hela fyra mål och Tobias Engström dominerade på mittfältet men hela laget, inklusive de fem juniorer som fick chansen, ska ha överbetyg.

Matfors IF 2 - Ånge IF 2-8
2020-07-03 - 19:00 - Thulevallen
0-1 David Danielian (6)
0-2 Javid Azimi (11)
0-3 David Danielian (28)
0-4 David Danielian (32)
0-5 Javid Azimi (37)
0-6 Theo Evjen (45+10)