Vart tog du vägen Björn Bodingh?

Minns ni Luckstas lovande målvakt Björn Bodingh?

En av distriktets mest intressanta talanger som var med och spelade upp Lucksta IF till div. III 2009, och dessvärre sedermer åkte ur med året därpå.

Björn tränade med GIF Sundsvall och ett tag var även hans favoritklubb AIK på tapeten.

- Jag provtränade med Giffarna i tre veckor efter säsongen vi vann fyran och skulle fortsätta med det under 2010 men de hörde aldrig av sig som de hade lovat, säger Björn lite besviket.

Efter säsongen i trean med Lucksta flyttade Björn ner till Uppsala för studier och att fotbollskarriären skulle fortsätta i stadens stolthet IK Sirius.

- Det blev aldrig något konkret med Sirius utan det var enbart rykten.

Istället blev det spel i trean med Upsala IF.

- Och vi åkte ur som nykomlingar exakt som med Lucksta. Ett struligt första år med dåligt förtroende från tränarna. Deras tidigare målvakt och jag turades om mycket under säsongen. Jag stod kanske 12 matcher och var mycket upp och ner för mig precis som för laget.

Ändå var Sirius ute efter dig inför fjolårssäsongen?

- Var aktuellt att träna en del med Sirius och var i kontakt med deras målvaktstränare som även tränade mig i UIF, men de valde att värva en äldre målvakt då de sökte mer rutin.

Så du blev kvar i UIF efter degraderingen?

- Ja, men fjolåret i fyran gick inte alls bra för oss som lag. Vi var seriefavoritet men jag tror att vi bara kom femma till slut.

Jag har hört att du spelade skadad?

- Jag bröt båtbenet en månad innan seriestart men spelade ändå under hela säsongen förutom första fyra matcherna men det gick inte så bra.

Hur ser det ut inför den här säsongen då?

- I år ser de bättre ut både för laget och för mig och jag känner mig i bra form. Har även äntligen fått förtroende från vår tränare att vara given förstamålvakt. Men annars har det väl inte gått så bra som jag hoppades efter flytten från Sundsvall.

Har du lagt proffsdrömmarna på hyllan?

- Ha ha ha, jag har väl inte lika stora förhoppningar som förut på att lyckas nå långt inom fotbollen och fokuserar mycket på skola och jobb här i Uppsala nu. Klar med min utbildningen januari 2014. Har inte riktigt haft flytet samt varit tillräckligt bra när det gäller helt enkelt.

Någonting du saknar i Uppsala?

- Ja, jag saknar en sida som Lokalfotbollen här nere.

Och avslutningsvis?

- Jag vill hälsa till alla mina gamla lagkompisar i Lucksta IF och önskar dem lycka till i serien.

Vem vet? Kanske Björn Bodingh återvänder norrut efter sina studier. Duktiga målvakter växer minsann inte på träd - och definitivt inte på Medelpads.