Marcus Sjöström under sin tid som aktiv i Essvik. Marcus Sjöström under sin tid som aktiv i Essvik.

Klart med vilket lag som ersätter Ope i tvåan – Njurunda tackar ja:
"En spännande utmaning"


(2020-02-04)

Ope IF tog steget upp i ettan när Härnösands SK drog sig ur.
Ersättaren i division 2 Mellersta Norrland blir Njurunda IK.
– Vi fick en förfrågan på torsdagen och på söndagen tackade vi jag. Det blir en spännande utmaning, säger Marcus Sjöström som är ny tränare i NIK:s A-lag.


Nu står det klart vilket lag som ersätter Ope IF i division 2 Mellersta Norrland. Ope som flyttades upp i division 1 Norrland sedan Härnösands SK valde att dra sig ur på grund av massor av spelartapp, inte minst till Sundsvalls DFF .
Det blir Njurunda IK, trea ifjol i division 3 Medelpad/Hälsingland, som tackar ja till den vakanta platsen. NIK kommer därmed för första gånge att prova sina vingar på den här nivån.
– Vi fick förfrågan på torsdagen och Svenska Fotbollförbundet ville ha ett snabbt svar från oss så efter en möte med spelarna valde vi i söndags att tacka ja till division 2-spel, säger nye tränaren Marcus Sjöström, som i år delar ansvaret med Sara Magnusson.

Den minnesgode kommer säkert ihåg Marcus efter sin tid under många år i Selångers försvar men även lir i Lucksta och Essvik.
– Vi är väl medvetna om att det kommer att bli tufft men samtidigt en spännande utmaning. Vi visade ifjol att vi hängde med bra i toppen av trean och vi har en bred trupp i år då vi flyttat upp 04-tjejerna, säger Sjöström.
Han fortsätter:
– Hanna Rönngren lämnade oss för Heffnersklubban då hon ville prova på spel högre upp och då vi nu tar steget upp på samma nivå hoppas vi att få behålla våra talanger. Vi har inte gjort klart med några nya spelare ännu men vi har lite krokar ute. Vi är ju lite sent ute då vi fick erbjudandet ganska nyss, avslutar Marcus Sjöström.

Till Silly season

Tillbaka till div 2 Mellersta