Ali Mahmoud satte Sunds segermål i Alnösundsderbyt mot Alnö, 3-2. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Sund starkast i blötan i ett välspelat derby mot Alnö

(2020-06-30)
Alnösundsderbyt på Maland bjöd på underhållande fotboll, regn, åska och blixtar.
Och fem mål!

Alnö hämtade in två underlägen i matchen, men inte ett tredje.
– Du hade ju tippat 2-2 så jag ville förstöra det, säger Sunds matchhjälte Ali Mahmoud och skrattar.

Sund tog hand om den berömda taktpinnen i derbyt mot Alnö, som backade hem. Medvetet? Trycket gav utdelning efter knappa kvarten sedan Pelle Nymans högerinlägg nickats i nät av Bleart Ugzmajli.
Alnö kvitterade därefter på sitt första riktiga anfall. På ett inspel från höger förlängde Jesper Andersson bollen i mål.
Sund fortsatte att föra spelet i det tilltagande regnet men det var gästerna som var närmast ett ledningsmål men i vätan fick inte Adam Johansson till det riktigt när målet var vidöppet.

Sund inledde även den andra halvleken bäst men efter tio minuters spel tog Alnö över och hade flera fina anfall och tryckte tillbaka hemmalaget. Dock utan den där sylvassa spetsen.
En Sundhörna i den 63:e minuten blev lite lång men lagkaptenen Pelle Nyman, som kan göra det lilla extra på en fotbollsplan, gjorde just det när han på något oefterhärmeligt sätt klackade en boll som var på väg att rinna till inspark tillbaka in framför målet där Bleart Ugzmajli var framme och högg.

Efter målet var Sund åter det spelförande laget och 3-1-låg i luften, bland annat svarade bortakeepern Joakim Grannas för en megasvettig räddning i den 78:e minuten  när han tippade ett hårt markskott till hörna tack vare imponerande reflexer och starka handleder.
Bara dryga minuten senare forcerade Jesper Andersson in 2-2 och åter igen jämnt skägg i målprotokollet.

Men matchen skulle få ett avgörande. Pelle Nyman, vem annars?, slog en öppnande boll till Ali Mahmoud som i högerinnerposition inne i straffområdet nöp till direkt och via en Alnöförsvarare satte bollen högt bakom en totalt chanslös Joakim Grannas.
Alnö mobiliserade för en tredje kvittering och fick till ett rejält tryck på slutet men bollen studsade inte rätt väg för de för kvällen helgula gästerna utan Sund kunde ta sin fjärde raka seger av lika många möjliga och toppar fortfarande Medelpadsallsvenskan.

Lokalfotbollen-TV:
• Sunds matchvinnare Bleart Ugzmajli och Ali Mahmoud berättar om mål och matchen

Tränarsnack/Bäst på plan:
• Sunds tränare Göran Sundqvist: "Vi borde ha stängt matchen tidigare"
• Alnös tränare Tomas Berglund: "Vi gör ändå en bra match"

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad

Alnö gör sitt första mål och ställningen är 1-1. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bleart får grepp om bollen och det resulterar i 2-1 bara sådär...Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu