Selångers Frida Olsson tillhörde planens frontfigurer. Selångers Frida Olsson tillhörde planens frontfigurer.

Bjudningar av Heffners-klubban kostade poäng på Selånger IP i premiären

(2020-06-15)
Selånger var vassast i premiärderbyt hemma på naturgräset mot Heffnersklubban.
Hemmalaget vann med uddamålet av fem sedan gästerna stått för två bjudningar i varsin halvlek.
– Det var kamp ända till domaren blåste sin sista signal men vi vinner till slut den spännande matchen, säger Selångers tränare Stefan Wickström.

Selånger fick en smakstart i premiärderbyt hemma på IP när flicklandslagsspelaren Frida Olsson satte 1-0.
Isabell Saarinen kvitterade därefter på en straffspark men det är nära att hemmakeepern Olivia Wallner tar den då hon går åt rätt håll.

Selånger återtog ledningen direkt efter pausvilan sedan Linnéa Jensen tagit tillvara på lite taffligt försvarsarbete från Heffnersklubban framför det egna målet.
Julia Holmlund ökade sedan på till 3-1 ur snäv vinkel efter ett snyggt anfall.

Heffnersklubban reducerade i den 68:e minuten efter en kyligt slagen straffspark av nyförvärvet från Njurunda, Hanna Rönngren.
Båda lagen hade därefter chanser till fler nätkänningar, Frida Olsson för hemmalaget och snabba omställningar från Heffnersklubban.
Men några fler mål blev det inte och Selånger kumde pusta ut i hettan och räkna hem trenne premiärpoäng.

Tränarsnack:
– Vi tar en tidig ledning men de kvitterar på en tveksamt dömd straff.  Efter pausvilan gör vi två mål innan de kan reducera på en ny straff, inga tveksamheter med den. Det var kamp ända till domaren blåste sin sista signal men vi vinner till slut den spännande matchen, säger Selångers tränare Stefan Wickström.
– Förlust efter två bjudningar i inledningen på varje halvlek, då blir det svårt att vinna toppmatcher. Vi gör två straff mål efter två solklara kapningar i straffområdet. På slutet trycker vi på och går ner på 3 backs linje men får inte till det till 100 procent på ett ovant underlag. Gratulerar ett gnälligt Selånger till tre poäng, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Bäst på plan:
I Selånger frapperades man av Frida Olsson. Hom har tränat väldigt sporadiskt och ändå så är hon supervasss varje gång hon får bollen. Plus även till Julia Holmlund som jobbar över stora ytor.
I Heffnersklubban var Hanna Rönngren ett orosmoment och drar på sig 2 straffar. Anfallskollegan Sanna Bergström Älmqvist var också duktig framåt. Isabell Saarinen och Agnes Hurtig Edlund på mitten och Liv Lundström Lundin i backlinjen ska också ha beröm för sin insats.

Selånger FK - Heffnersklubbans BK 3-2
2020-06-15 - 19:00 - Selånger IP
1-0 Frida Olsson (4)
1-1 Isabelle Saarinen (straff)
2-1 Linnéa Jensen (46)
3-1 Julia Holmlund
3-2 Hanna Rönngren (68, straff).
Domare: Omar Meqbild