Domare: Henrik Hörnfeldt, Timrå
Publik: 25
​Matchfakta
• Referat längre ner på sidan

Matfors 16-åriga mittback Sandra Nilsson var planens gigant i segern mot SDFF 2. Matfors 16-åriga mittback Sandra Nilsson var planens gigant i segern mot SDFF 2.

​Matchfakta

Annica Olsson hittade krysset från 33 meter. Annica Olsson hittade krysset från 33 meter.

Ånge IF – Heffnersklubbans BK 2 4–2
2014-09-09 - 20:00 - Ånge IP (flyttad från 2014-09-07)

Skytteligan

Linnéa Cantzler, Ånge IF. går mot skytteligavinst i Damtrean. Linnéa Cantzler, Ånge IF. går mot skytteligavinst i Damtrean.

Allt hände första kvarten på Släda IP
När seriejumbon Alnö 2 gästades av Njurunda IK  hände allt i målväg första dryga kvarten.
15-åriga Zoe Tomley fick chansen att spela seniorfotboll och det tog bara fem minuter för den respeklösa tösen att göra sitt första mål.
Anna Östman ökade i den nionde minuten på till 2–0 och det var den start som det unga Alnölaget behövde för att grundlägga sin seger.
Även Njurunda hade en 15-åring, Emelie Håkansson, med i laget och hon var inte heller buskablyg utan reducerade till 2–1 och då hade vi bara spelat i 17 minuter.
Därefter tog allt målande slut...
– Vi gjorde spelmässigt en jättebra första halvlek och i den andra spelade vi taktiskt bra och kunde hålla undan till en i mina ögon rättvis seger, säger Alnös tränare Kristoffer Vestin.
– Vi har tappat mycket folk nu inför hösten och idag hade vi bara en avbytare. Var tvungen att flytta upp några tjejer från flicklaget men dom skötte sig jättebra och Emelie (Håkansson) gjorde t o m mål, säger Njurundas tränare Örjan Rodin.

Publik: 25
​Matchfakta

Matfors svarade för en praktskräll
Matfors är damtreans ojämnaste lag. Kan slå vilka som helst för att i nästa omgång få storstryk.
Det såg ut att bli det sistnämnda när ett segertörstigt SDFF 2 kom till Thulevallen. Redan efter 25 minuter ledde gästerna med 2-0 och såg ut att ta en viktig seger i kampen om seriesegern.
Det verkade nog SDFF-tjejerna också tro och släppte garden varvid Matfors satte in två hårda kroppsslag och det var kvitterat före paus. Detta trots fortsatt övertag spelmässigt för gästerna.
Smällarna verkade sitta i efter vilan för direkt i andra gav Linda Bertilsson hemmalaget ledningen i matchen.
SDFF drabbades dock inte av stress utan fortsatte pressa på och med tjugo minuter kvar kvitterade Philippa Johansson till 3-3.
Men det här var "brukstjejernas" eftermiddag. Först satte Linda Bertilsson sitt andra mål för dagen bara fyra minuter senare innan 14-årige Ebbaa Altevald strax därpå ökade på till 5-3. Det skiljer 27 år mellan Ebba och Linda, snacka om spännvidd i laget.
Även Frida Johansson skulle bli tvåmålsskyt men hennes reducering räckte inte utan SDFF 2 tappade tre mycket viktiga poäng i toppstriden.
– Jättekul för tjejerna som verkligen följde matchplanen och vi satte även våra chanser när dom dök upp. Skall jag vara ärlig så spelade SDFF bättre än oss men vi hade verkligen flytet inne i bägge straffområdena. Samtidigt tycker jag att vi kämpade för att få marginalerna med oss och tänker inte be om ursäkt för segern, säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös.
Matfors, som i mittbacken Sandra Nilsson hade planens bästa spelare, bara 16 år men är bryt- och passningssäker samt uppträder oerhört rutinerat. Dessutom bra i luftspelet.

Publik: 38

Ljustorp höll nollan mot serieledarna
Det var inte bara SDFF 2 som tappade poäng denna söndagseftermiddag.
Det andra topplaget Stöde lyckades inte få hål på mittenlaget Ljustorp utan fick nöja sig med 0–0 men den poäng man tog var viktig vilket gör att man dubblar serieledningen från en till två pinnar – och en match mindre spelad.
Ljustorp kom till Stöde IP, och parkerade bussen framför det egna målet.
Något som gjorde Stödetjejerna konfunderade och fick aldrig igång sitt djupledsspel med bollar bakom motståndarnas försvarslinje. Något som varit lagets adelsmärke så här långt tack vare Anna Edins och Clara Högboms löpningar i planens längdriktning. Idag blev duon istället stillastående och kom knappt någon vart. Det som ändå slank igenom muren tog målvakten
Therese Persson säkert hand om och ett par räddningar höll hög klass som i slutändan visade sig bli poängräddande.
Framåt skapade inte Ljustorp speciellt mycket men all kraft gick åt till att försvara sig och det gjorde man i det närmaste perfekt.
– Vet inte om matchens betydelse gjorde att vi spände oss och det såg krampaktigt ut och vi kom aldrig riktigt underfund med deras tajta försvarsspel. Jag får tacka Matfors som slog SDFF 2, det var överraskande, säger Stödetränaren Christer Söder.