Kryss och svängigt på Thulevallen
-
Matfors fick en drömöppning när altmeistern Lina Bertilsson satte 1–0 redan efter fem minuter.
Hemmalaget fortsatte sedan att trycka tillbaka Alnö 2 resten av halvleken men kunde dock inte hindra Zoe Tomley från att kvittera i mitten av halvleken.
I den andra halvleken var det gästerna som tog kommandot och fick även dom ett tidigt ledningsmål. Målskytt Anna Enered.
Nästan direkt på avspark tvingades MIF-målvakten Hanna Brunnström till en vass räddning då hon tippade ett skott över ribban. Där hängde verkligen 3–1-målet i luften.
Istället kunde Linda Bertilsson replikera omgående med sitt andra mål för dagen och kvittera. Små marginaler...
Alnö hade emellertid greppet om matchen men tog inte tillvara sina chanser och sista kvarten var det istället Matfors som ryckte åt sig taktpinnen men inte heller dom kunde avgöra till sin fördel trots en hel möjligheter.
– Hyfsat rättvist. Alnö hade en jättechans till ett tvåmålsförsprång men sett över hela matchen så tycker jag ändå att vi borde vunnit. Inte minst efter vår första halvlek och avslutning på matchen, säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös.
– Vi redde ut stormen bra under den första halvleken då Matfors låg på för ett 2–1-mål. I paus snackade vi om att vi måste hålla oss till matchplanen och då blev det genast mycket bättre och hade inte deras målvakt gjort en jättreräddning och hindrat oss att gå ifrån till 3–1 tror jag vi vunnit matchen, säger Alnös tränare Kristoffer Vestin.
Hanna & Hanna, d v s målvakten Brunnström och mittfältaren Bergström dom mest tongivande i Matfors.
Utespelaren Sandra Forsberg vikarierade i målet och gjorde det bra. Anna Östman ambulerade mellan backlinje och mittfält och skötte båda uppgifterna med bravur och var hela tiden spelbar.

Matfors IF – Alnö IF 2 2–2
2014-09-21 - 13:00 - Thulevallen
1-0 Linda Bertilsson 5
1-1 Zoe Tomley 25
1-2 Anna Enered 47
2-2 Linda Bertilsson 49

Domare: Hanna Jonsson, Sörberge (en bra match med tanke på att hon var ensam domare).