Oskar Nordlund gjorde två mål mot Kuben. Idag mot Matfors dubblade han antalet. Oskar Nordlund gjorde två mål mot Kuben. Idag mot Matfors dubblade han antalet.

Fyra nya mål av Oskar Nordlund när Ljunga/ Fränsta vände mot Matfors: "Han spelar i fel division"

(2017-05-23)
Mot Kuben gjorde Oskar Nordlund två av dom tre målen.
Idag mot Matfors dubblade han och satte hemmalaget samtliga fyra fullträffar när laget vände 1-2 till 4-2.
– Känns som Oskar spelar i helt fel division, säger hans tränare Janne Berglund.

Ljungalid inbjöd inte direkt till något skönspel utan det skickades mycket långt och det kampandes ofta om andrabollar.
Det var gästande Matfors som bemästrade planen och kampspelet bäst under den första halvleken och tog rättvist också ledningen efter en kvart sedan Victor Steffanssons inlägg till slut hamnat hos Johan Bergström som från straffpunkten skickade in 0-1.
Ljunga/Fränsta kvitterade ungefär en kvart senare när Oskar Nordlund hann före målvakten på en djupledsboll och via fingertopparna på Jonas Dunberg studsade bollen in i målet.

Efter timmen spelad återtog gästerna ledning efter en vacker utsida i krysset av Elias Lindqvist.
Ljunga/Fränsta låg i helgen under tre gånger mot Kuben men lyckades bärga en pinne från Westhagen.
Nu låg man för andra gången i matchen under mot Matfors. Skulle historien upprepa sig?
Svar ja. Först placerade Oskar Nordlund en frispark förbi muren och in i mål till 2-2. Den gode Nordlund nöjde sig inte med det. Med knappt tio minuter kvar fick Tony Salthammer olyckligt bollen på handen och Oskar Nordlund tog hand om straffen. Dunberg gick åt rätt håll men bollen smet ändå in under honom då den var tillräckligt hård.

I slutminuten stötte Nordlund och Dunberg på varandra igen. På en djupledsboll hann Dunberg först och fläkte sig mot bollen, men som den brömda räven slank bollen ur näven och Nordlund fick öppet mål och fastställa segern till 4-2 med sitt fjärde mål för aftonen.
– Det känns lite som om Oskar är lite för bra för den här divisionen. Jag är glad att jag har honom i mitt lag och inte som motståndare, säger Ljunga/ Fränstas tränare Janne Berglund, vars lag nu leder en haltande Medelpadsallsvenska.
– Vi var dock inte bra under den första halvleken. Vi reagerade istället för agerade. Något som vi efter ett snack i pausen rättade till och i andra såg det också mycket bättre ut, fortsätter Berglund.

Oskar Nordlund blixtrade till några gånger och så många flera chanser än dom han gjorde mål på hade han inte. Helt klart att det måste vara skönt att ha en spelare med den spetskvaliteten i sitt lag.
Henrik Larsson ser mer fit ut än på många år och slet vägvinnande på mittfältet. Kul också att notera att Anders Boman var tillbaka på planen efter sin lårskada. Kom in sista 20 minuterna och vann massor av bollar både i luften och på marken.
I Matfors var playmakern Fredrik Broman bra i vanlig ordning. Annars var det inte många som nådde normal standard.
– Vi saknade avstängde Jonas Richnau-Erssons och med det hans lugn i mittförsvaret plus att han kanske hade kunnat stått emot Oskar Nordlund bättre fysiskt, funderar Matfors lagledare Örjan Forsström.