Oscar Nilsson-Böös var en av Matfors 2:s tvåmålsskyttar mot SFF. Oscar Nilsson-Böös var en av Matfors 2:s tvåmålsskyttar mot SFF.

Matfors 2 bästa laget i höstens uppflyttningsserie – avslutade med ännu en seger

(2020-09-27)
Matchen:
Matfors 2 avslutade säsongen med ytterligare en seger under höstens uppflyttningsserie och hade man haft en bättre vår hade man varit med och krigat i den absoluta toppen. Nu fick man "nöja sig" med att ta hem höstserien efter fyra vinster och ett kryss. Men som bekant räknas grundseriens poäng med i totalen.
Idag gjorde man processen kort med Sundsvalls FF på Balders slitna konstgräs. En 2-0-ledning utökades efter paus till 6-1 sedan hemmalaget tröttnat i andra. 
Oliver Andersson och Oscar Nilsson-Böös svarade för två mål vardera men den modigaste fullträffen stod 15-årige Max Stenmark för då han precis innan halvtid gick i duell med en utrusande målvakt och knoppade in 0-2 – och tiondelen senare blev rammad av denne.

Tränarsnack:
– Vi hade fem-sex pojklagsspelare från start och jag tycker att vi gör det bra och håller dem stången länge innan vi tröttnade då vi saknade avbytare. Igår hade jag 14 spelare men så idag försvann två spelare och en försov sig. Har varit en märklig säsong och sedan vi inledde säsongen har elva spelare försvunnit av olika anledningar. Tur att vi har ett pojklag som vi kunnat plocka upp spelare från, säger Sundsvalls FF:s tränare Torbjörn Persson.
– Starkt av oss att vinna själva uppflyttningsserien. Idag var det bara ett lag på planen och vi hade gjort betydligt fler mål om vi varit kyligare i avsluten och om vi inte sprungit offside tjugo gånger, säger Matfors 2:s tränare Torbjörn Wallin.

Bäst på plan:
I Sundsvalls FF ska det plussas för mittbacksparet Anton From och Rasmus Hådén plus 15-årige anfallaren William Persson som visade stor spelförståelse och gjorde alltid något vettigt när han fick tag i bollen. Målvakten Chukwunalu Francis blandade och gav lite men räddade flertalet frilägen och höll nere siffrorna.
I Matfors 2 ska laginsatsen hyllas.

Sundsvalls FF - Matfors IF 2 1-6
2020-09-27 - 16:00 - Baldershovs IP, konstgräs
0-1 Oliver Andersson (38)
0-2 Max Stenmark (44)
0-3 Oscar Nilsson-Böös (67)
0-4 Linus Vallin (71)
1-4 Fabian Andersson (80)
1-5 Oliver Andersson (84)
1-6 Oscar Nilsson-Böös (86)
Domare: Roger Lundbäck
Ass. domare: Ismet Altuntas och Shadi Diraoui
Publik: 9
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 5 Medelpad