Fitim Ugzmailji utnyttjar ett slarv i Alnös försvar och trycker dit 1-2 tidigt i andra. Därefter fanns ingen återvändo för hemmalaget utan Ljustorp kunde göra ytterligare två mål och vinnna med 1-4 på Släda IP. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Ljustorp större, starkare och Fitim
-
Ljustorp visade sig vara större, starkare och bättre än Alnö IF 2 i div. V-mötet på Släda. Dessutom hade man tremålsskytten Fitim Ugzmailji i sitt lag.
- Vi vann välförtjänt och var det klart bättre laget, säger Ljustorps tränare Neldejko "Mitro" Mitrovic.

Fem fel av fyra möjliga

Alnö 2 kom obesegrade till mötet med Ljustorp i den fjärde omgången av Medelpadsfemman men den "fotboll" dessa lag bjöd på matchens första tredjedel var nog bland det sämre som presterats i fotbollsmedelpad detta sekel. Felpass, felbeslut, inkast, felpass, tjongbollar, snedsparkar, felpass osv. Det var ungefär fem fel av fyra möjliga...
Jag var nära att packa ihop och åka hem och klippa gräset istället när plötsligt en bra individuell prestation bröt dödläget. Ljustorps Fitim Ugzmailji tog emot bollen strax innanför Alnös straffområde, vände på en femöring och daskade in 0-1 med en rejäl vänster.
Målet verkade lösa upp Ljustorps nervknutar och minuten senare var det
André Mobergs tur att lossa stora kanonen men Kevin Källström i Alnömålet boxade till hörna.
Som en blixt från klar himmel kvitterade istället hemmalaget med fyra minuter kvar till paus. Albin Röström slog ett fint högerinlägg, målvakten Henrik Sjölander kom ut helt fel och hängde tvätt och Johan Bengtsson hängde fint i luften och nickade in 1-1 i tom bur (se bild nedan). För övrigt comebackande Sjölanders enda egentliga miss i hela matchen.

Missar i massor

Ett frågetecken var inför den andra halvleken var vilket lag som tagit kvitteringsmålet på rätt sätt. Nytändning för Alnö eller revanschlusta för Ljustorp?
Det visade sig bli det senare. Gästerna kom in i andra betydligt mer beslutsamt och gav det unga Alnö få chanser till överlevnad.
1-2 lät inte heller vänta på sig och efter ett missförstånd i hemmaförsvaret kunde Fitim Ugzmailji behärskat trycka in bollen med sin patenterade vänsterfot (se bilden ovan).
Trots att inte spelet alls stämde skapade ändock Alnö bra med chanser men potensen var synnerligen slak. Man skapade t ex fyra frilägen under den andra halvleken vilket utmynnade i ett ynka avslut - utanför.
När man även missade öppet mål efter timmen spelad förstod man att detta inte var hemmalagets dag.

Miss gav öppet mål

I minut 66 kom det definitiva avgörandet. Alnömålvakten Källström rusade ut på en djupledsboll men kom utanför sitt straffområde och blev konfunderad då han inte fick ta med händerna, så han släppte helt sonika bollen förbi sig i det hala gräset och Saw En Gay, som fullföljde situationen, fick lön för sin inställning i form av ett öppet mål.
Med tjugo minuter kvar var Fitim Ugzmailji nära att fullborda sitt hattrick men en hemmaförsvarare räddade på mållinjen när Källström var bortspelad.
Fem minuter senare stod ändå Fitim som tremålsskytt. André Svensson bröt igenom i mitten men Källström gjorde en fin parad på Svenssons mörsare. Alnökeepern fick dock ingen hjälp med returen som Svensson nådde först på och sedan spelade in till Fitim som denna gång inte fick sitt avslut räddat på mållinjen.

1-4 smickrande för Alnö

1-4 var nästa smickrande siffror för Alnö som inte alls nådde upp till normal standard.
- Kanske var det ovanan av naturgräs och att killarna ville för mycket i den riktiga hemmapremiären, analyserade tränarduon Tomas Berglund och Stefan Röström efteråt, och fortsätter:
- Vi får inte släppa in sådana mål som vi släpper in idag och samtidigt måste vi sätta våra chanser när vi får dom. Men det märks att några av grabbarna är slitna då det var mycket matchande ett tag. Dom flesta spelar även i den lokala P16-serien.
Ljustorps tränare Neldejko Mitrovic var av naturligare skäl mycket nöjdare:
- Vi vann välförtjänt och var det klart bättre laget. När vi väl började rulla boll i matchen så skapade vi också chanser. Och så har vi Fitim, säger "Mitro".

Fitim Matchens Lirare

Johan Holmgren, Henrik Tjernström och Albin Röström på mittfältet får godkänt i Alnö 2. Plus också till anfallaren Jesper Nygren som klev ner som mittback sedan Jack Jonsson tvingats utgå efter att ha fått "horn i pannan" efter att ha skallat ihop med en motståndare i mitten av den första halvleken.
Ljustorp hade Matchens Lirare i Fitim Ugzmailji men bra var även säkra mittbacksparet Andreas Markgren och André Moberg, trots att den senare misslyckades med samtliga sina tunnlingsförsök. Lagkaptenen på mittfältet, Eldin Curan får också ett omnämnande trots att det inte går alltför snabbt alla gånger.

1-4 Fitim Ugzmailji 75
Domare: Jan Söderlund, Sundsvall (prickfri)
Publik: 44

Några fler bilder från matchen:

Här såg det bra ut för Alnö 2 när Johan Bengtsson nickar in 1-1 på Albin Röströms fina högerinlägg i slutet av den första halvleken. Målvakten Henrik Sjölander kom ut helt fel men det var också comebackande keeperns enda misstag i matchen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Fitim Ugzmailji fullbordade här sitt hattrick sedan André Svensson serverat honom öppet mål med kvarten kvar. Målvakten Kevin Källström och mittbacken Hannes Larsson kan bara konstatera faktum. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.