Stöde vann prestigemötet mot IFK Sundsvall med 5-2
-
Inför säsongen värvade Stöde IF ett knippe från IFK Sundsvall.
Ikväll möttes man på Stöde IP och hemmalaget vann prestigemötet med hela 5-2.
- Kanske lite stora siffror men sett över 90 minuter så vinner vi rättvist. Trots att IFK hade mer boll var det ändå vi som skapade de flesta chanserna, säger lagledaren Mikael Backlund.

Smakstart med Södemark x 2

I premiären körde IFK Sundsvall över Svartvik med 4-0 medan Stöde "bara" fick 2-2 mot nykomlingarna Granlo.
Idag möttes lagen inbördes i ett prestigeladdat möte, inte minst med tanke på att Stöde värvat tre spelare plus tränare från IFK inför den här säsongen.
Båda lagen tippas vara med och utmana Alnö om seriesegern.
Hemmalaget fick en kanonstart på matchen med två snabba och nästan identiska mål av Jonas Södermark som dök upp i boxen och dammande in två välavvägda inlägg.
Målen satte Stöde i förarsätet och första halvtimmen stressade man IFK till ständiga misstag på mitten med sina fem tunga på mitten.
- Då körde vi nästan över dom, säger Stödes lagledare Mikael Backlund.
Det blev en ändring i matchbilden när Rasmus Bouvin med en enkel bredsida kunde förpassa Kevin Bergs inspel i mål i den 31:a minuten. Inte heller det målet olikt Stödes båda inledande fullträffar.
IFK hade sedan mest boll resten av matchen men hade problem med den ojämna planen.
- Vi har svårt att spela vår spel när bollen hela tiden studsar ödests väg. Vi försöker göra det bästa av det men vi blir inte effektiva, förklarar IFK-tränaren Mikael Kotermajer.

Vilket inhopp!

Matchen stod ändå och vägde när Stöde kastade in Staffan Söder, även han med förflutet i IFK. Med mindre än en minut på planen satte han 3-1. Jonas Södermark vann boll mitt på planen och ställde om snabbt och bjöd en djupledslöpande Söder på en perfekt boll. Söder petade sedan bollen förbi både en back och målvakten innan han rullade in trean.
IFK gav emellertid inte upp och sedan Rasmus Bouvin hittat den lilla luckan som fanns och löst placerat in 2-3 i borte gaveln var det åter nerv i matchen.
Det var också nära 3-3 ett par gånger om. Först ett mål bortdömt för offside, sedan studsade bollen över foten på en helt fristående Rasmus Bouvin och därefter ett tamt avslut i bra läge från inhopparen David Torberntsson - men inget mål.
När IFK flyttade upp blottade man sig bakåt och Stöde kontrade friskt.
I den 88:e minuten utmynnade detta i en hörna och på den höll sig Adam Kerfstedt framme och nickade distinkt in 4-2 vid  den främre stolpen.
Minuten senare satte även Kerfstedt 5-2 sedan han lobbat över en långt ut spelande Charlie Merchant i IFK-målet.

"Stöde vinner rättvist"

IFK var ett slaget lag och hade bara att invänta domarens förkunnande att matchen var över.
- Kanske lite stora siffror men sett över 90 minuter så vinner vi rättvist. Trots att IFK hade mer boll var det ändå vi som skapade de flesta chanserna, säger lagledaren Backlund, som fick ta hand om intervjurollen sedan tränaren Anders Strandlund inte varit kontaktbar efter matchen.
- Det hade inte varit orättvist med poäng och på slutet gör dom två mål när vi flyttar upp och jagar kvittering. Det kan gå endera hållet men man måste ju chansa. Den här gången gick det inte, säger Kotermajer.
Högsta betyg i Stöde till säkre målvakten Stefan Eriksson, mittbacken Johan Bergman, som aldrig gör en dåligt insats, samt Jonas Södermark i sin "nummer 10-roll".
Stor eloge till mittbacken Adam Sjölén som var bäst i IFK-tröjan denna kväll. Targetplayern och tvåmålsskytten Rasmus Bouvin och Dennis Marzouki, både anfallare och mittfältare denna kväll, skall också ha varsitt plus i kanten.

Publik: 75

Två snabba mål av Jonas Söder-mark satte Stöde i förarsätet mot IFK Sundsvall och man släppte sedan aldrig ratten.