STÖDE IF - ÖSTAVALLS IF
Div 3 Mellersta Norrland
20 juni 2019

Östavalls Magnus Rimeslåtten och Mattias Decker är sugen att erövra bollen från Stödes Josh Chatee. T v avvaktar gästernas Ebi Tajik. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Östavalls Magnus Rimeslåtten och Jordan Binns i bollkamp med hemmalagets Bleart Ugzmaijli och Semir Salia. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Stödes  Rabii Hamdan slår en passning förbi en av seriens bästa domare Håkan Modigh och Östavalls Jesper Gulliksson. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Josh Chatee driver framåt under överinseende av lagkamraterna Felix Häggström och Ryan Jackson. Mattias Deckeroch Ebi Tajik i grönt funderar på hur man ska stoppa den kvicke britten. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Rahbi Hamdan funderar på att lyfta in bollen i boxen medan Jordan Binns och Joakim "Jocke" Andersson försöker täcka. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Östavalls duo Jordan Binns och "Jocke" Andersson gör sitt bästa för att stoppa Stödes Semir Salia. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Hemmafavoriten Josh Chatees inlägg följs av en fokuserad publik på Stöde IP. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Josh Chatee på språng i vanlig ordning. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Här är det Mattias Deckers tur att bli utmanad avJosh Chatee. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Gissa vem? Jodå, Stödes tia Josh Chatee i aktion. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
De möttes ett antal gånger under matchen Josh Chatte och Mattias Decker. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Stödes Felix Häggström och Östavalls Elias Wennerberg duellerar om bollen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Stödes #17 Thomas Colby har gått i däck i ett myller av spelare i momentet efter den ovanstående bilden.  Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Östavalls duktige ukrainare mellan stolparna, Mykhailo Barabanov .  Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Mykhailo Barabanov 2.0. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Mykhailo Barabanov 3.0. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Mykhailo Barabanov 4.0. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Men här har den gode Mykhailo tvingats kapitulera efter hemmalagets Bleart Ugzmaijlis straff fram till 2-0 med efterföljande kramkalas. Segern säkrad? Njae...det återstod nästan en halvtimme av matchen då. Foto: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Vem är snabbast till bollen? Stödes anfallare Bleart Ugzmaijli eller Östavalls försvarande Mattias Decker?  Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Stödes Josh Chatee går i mål - men inte bollen som smet precis förbi dobbarna på Josh. 3-0 där och matchen hade varit avgjord.  Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Semir Salia funderar på vem han ska dribbla av.  Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Stödes vältatuerade amerikan Ryan Jackson knorrar in bollen i boxen.  Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bleart Ugzmaijli möter en fokuserad Jordan Binns.  Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Duell vid hörnflaggan! Stödes Semir Salia och Östavalls "Jocke" Andersson är kombatanterna. Den assisterande domaren Emanuel Vikander håller kollen att allt håller sig inom lagbokens ramar.  Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Östavalls Elias Wennerberg och Stödes Semir Salia i kamp. "Jocke" Andersson t v och Josh Chatee t h är beredda att kliva in i händelserna om det skulle krävas.  Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Stödes nyförvärv från Svartvik Bleart Ugzmaijl var bara sekunder från att bli stor matchhjälte efter sina två mål. Men först reducerade "Jocke" Andersson på frispark och på övertid...ja se nedan.  Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
93:e minuten och 2-1-ledning för Stöde och hörna för Östavall. Då flyttar bortalaget upp allt och alla inklusive målvakten Mykhailo Barabanov i sin jakt på kvittering . Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Khoger Hammad, utanför bild, nickar in Östavalls 2-2-mål på Mattias Larssons frispark tre minuter in på stopptid mot sitt förra lag Stöde. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Givetvis blev det kramkalas deluxe efter det sena kvitteringsmålet. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Med mindre än att det återstod tjugo minuter låg Östavall under med 0-2 i derbyt på Stöde IP. Men först reducerade Joakim "Jocke" Andersson (t v) på en frispark direkt i mål och tre minuter in på stopptid nickade Khoger Hammad in kvitteringen mot sitt förra lag. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Matchreferat:
STÖDE IF - ÖSTAVALLS IF

Östavall chockade Stöde med ett nytt övertidsmål: "Vi ger oss aldrig!"

(2019-06-20)
När Stöde och Östavall möttes förra gången kvitterade de gröna på stopptid.
Ikväll upprepade sig historien då Khoger Hammad nickade in 2-2 i den 93:e minuten.
– Vi visar Östavallshjärta och ger oss aldrig, säger tränaren David Nordberg efter 0-2-upphämtningen.

Det bjöds inte direkt på champagnefotboll i derbyt på Stöde IP. Men detta uppvägdes med en spänning utöver det vanliga.
Målchanserna stod inte direkt som spön i backen och blott två chanser är värda att nämna. I den tionde minuten kom förre Stödespelearen Khoger Hammad fri men Charlie Hornby i hemmamålet kom ut och räddade med kroppen. Och i mitten av halvleken höll sig Stödes nyförvärv från Svartvik framme och satte 1-0 efter em frispark. Annars var det mest "nästanlägen" där försvaren var starkare än anfallarna.

Stöde fortsatte att ha mest boll även i den andra halvleken men körde fast i och kring gästernas straffområde där Jordan Binns styrde likt en fältherre. Det var först efter dryga timman som det hettade till när Josh Chatee fick skottläge till höger inne i straffområdet men svårstavade bortekeepern Mykhailo Barabanov sträckte ut och tippade bollen till hörna. På den efterföljande "flaggsparken" var en Östavallsspelare uppe och flaxade med armarna och fick bollen på en av dem. Given straffspark som Bleart Ugzmaijli lade beslag på och skickade in bakom Barabanov utan pardon.

Då var det inte mycket som talade för annat än en hemmaseger men det röda laget backade hem och överlät initiativet till gästerna och med mindre än tjugo minuter kvar bjöd man på ett farligt frisparksläge och Joakim Andersson satte den i nät och nerv i matchen.
Stöde såg emellertid ut att reda ut det hela men tre minuter in på stopptid fick Östavall en frispark ute till höger och upp med allt och alla inklusive målvakten Barabanov. Men det var Khoger Hammad, en av planens kortaste spelare, som var först på Mattias Larssons boll och vid den främre stolpen nickade han in 2-2.
Fyra mål, samtliga efter fasta situationer, i en match som innehöll på sin höjd sex egentliga målchanser. Ytterligare ett bevis på hur viktiga fasta situationer är i modern fotboll.

– Historien upprepade sig. Precis som när vi mötte Östavall borta kvitterade de på övertid efter en fast situation. Spelmässigt är vi det klart bättre laget i 71 minuter. Sedan backar vi hem vilket gör att de kan flytta upp och få press på oss och få övertag. Surt att tappa ännu en poäng när serien är så pass jämn. Vi har sex kryss nu vilket är lika med två förluster, säger Stödes Mats "Pinnen" Edlund.
– Vi skapade inte mycket mer än målen. Stöde hade mycket boll men de skapade inga vassa lägen heller utöver sina mål. Spelmässigt var det väl ingen höjdarmatch men jag är otroligt nöjd hur vi kan resa oss ur askan och få med oss poäng trots 0-2-underläge. Då visade vi verkligen Östavallshjärta och gav aldrig upp och även idag gav det poängutdelning, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Nyförvärvet från Stöde, Bleart Ugzmaijli var bara sekunder från att bli stor matchhjälte med sina två mål. Josh Chatee och Ryan Woodside tillhörde också matchens främsta.
Mittbacken Jordan Binns visade toppklass även idag men hela Östavall ska ha en eloge att man aldrig gav upp trots bekymmersamt läge.