Omgång 3

Niklas Nygren gav Kuben en tidig led-ning som man sedan kunde rida på. Niklas Nygren gav Kuben en tidig led-ning som man sedan kunde rida på.

Kuben rivstartade mot Spöland Vännäs och höll sedan hela vägen

Kuben tog en viktig seger "hemma" på Westhagen mot svårspelade Spöland Vännäs.

Efter en smakstart med 1-0 redan i den andra minuten kunde man sedan hålla undan i en målrik match och därmed åsamka västerbottningarna deras första poängförlust för säsongen.

- Skönt att se att killarna jobbar hårt och lyckas hålla undan för ett skickligt Spöland Vännäs, säger Kubentränaren Mikael Häggqvist.

Så här skriver Häggqvist själv på Kubens hemsida om matchen:

Kuben rivstartade matchen och i den 2:a minuten kunde Niklas Nygren styra in 1-0 efter skott/passning från Osman Aksoy.

Under de följande tre minuterna hade Kuben två frilägen som dock Spöland/Vännäs målvakt parerade elegant.

SVIF vaknade till och växte in allt mer i matchen och de hade mycket bollinnehav. I den 18:e minuten så räddar Cristoffer Högbom ett skott som tar i insidan av stolpen och returen fångar han upp själv.

Resten av halvleken har västerbottningarna mest boll och skapar några chanser medan Kuben har förtvivlat svårt att organisera något eget anfallspel. Många felpass som gör att motståndarna vinner bollen tidigt.

I andra halvlek får Kuben mer ordning på passningsspelet men det är fortfarande SVIF som håller i taktpinnen och Kuben har en del farliga omställningar och i den 58:e minuten utnyttjar man en sådan där Semir Salia hittar Osman Aksoy med en elegant passning som Osman snyggt placerar bakom den duktige SVIF-målvakten.

Gästerna vägrar dock ge sig och fortsätter att trycka på och i den 61:a minuten så kommer reduceringen till 2-1.

Kuben fortsätter emellertid att vara farliga på omställningar och Fredrik Thörnqvist nickskarvar in ett inlägg från Niklas Haglund till 3-1.

Spöland Vännäs flyttar fram folk i jakten på ännu en reducering och i den 80 minuten så reducerar laget till 3-2 och det blir nerv i matchen.
Båda lagen har chanser att göra mål, närmast är Kubens Robin Bergman som skruvar en frispark i ribbkrysset i minut 87.
"Tigerränderna" lyckas hålla tiden ut och plocka hem sin andra trepoängare den här säsongen.

Skönt att se att killarna jobbar hårt och lyckas hålla undan för ett skickligt Spöland. Osman Aksoy får dagens första plus för hårt jobb och även 1 assist och 1 mål. Andra plusset får Niklas Nygren som återigen gör en helgjuten insats som mittback.
Nu väntar en veckas träning innan vi åker till Ullånger för match mot Höga Kusten på lördag.

FYRA mål av Elliot Kårelind mot KA. FYRA mål av Elliot Kårelind mot KA.

Ny storseger för Ånge

Ånge går på som rena slåttermaskinen i inledningen av årets serie.

15-2 och full poäng efter tre matcher.

Nu fick dittills fullpoängaren Kramfors åka hem med svansen mellan benen efter hela 1-6 i baken.

Spelande tränaren Benny Matsson gjorde 1-o redan i den andra minuten och Elliot Kårelind följde strax därpå med 2-0 innan samme Kårelind ökade på ytterligare efter en halvtimmes spel.

Efter nästa 50 minuter stiltje i målgörandet fullbordade Elliot Kårelind sitt hattrick och prickade minuten senare även in en straffspark.

Hemmaspelarna kunde sedan vara givmilda och bjöd på ett självmål innan Benny Matsson på övertid "säkrade segern" med sitt 6-1-mål.